ΓΔ: 891.84 1.54% Τζίρος: 23.53 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: ΟΠΑΠ

ΟΠΑΠ: Υπερδιπλάσια καθαρά κέρδη 9μήνου με αύξηση των εσόδων κατά 15,7%

Οι δραστηριότητες του ΟΠΑΠ στη λιανική παρουσίασαν ανθεκτικότητα, ενώ αναπτύχθηκαν οι online δραστηριότητες, τόνισε στους αναλυτές ο διευθύνων σύμβουλος, Jan Karas. Πρωτοβουλίες για αναβάθμιση της εμπειρίας του πελάτη.

Ισχυρή λειτουργική κερδοφορία σε όλες τις δραστηριότητες εμφάνισε ο ΟΠΑΠ στο 9μηνο, ενώ υπερδιπλάσια (+143,4%) ήταν η καθαρή κερδοφορία, σύμφωνα με όσα ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος Jan Karas σε παρουσίαση στους αναλυτές για τα αποτελέσματα του γ' τριμήνου.

Οι δραστηριότητες του ΟΠΑΠ στη λιανική παρουσίασαν ανθεκτικότητα, ενώ αναπτύχθηκαν και οι online δραστηριότητες. Τα καθαρά έσοδα προ εισφορών (GGR) του 9μηνου αυξήθηκαν κατά 15,7% στα 1,040 δισ. ευρώ και του τρίτου τριμήνου κατά 20,3% στα 470,2 εκατ. ευρώ. 

Τα κέρδη προ τόκων, φόρων και αποσβέσεων (EBITDA) του 9μηνου ανήλθαν στα 379,9 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 83% σε ετήσια βάση, ενώ τα EBITDA του γ' τριμήνου στα 175 εκατ. ευρώ, με αύξηση 66,1%. Τα καθαρά κέρδη εννεάμηνου διαμορφώθηκαν στα 178,2 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 143,4% και του γ’ τριμήνου στα 96,1 εκατ. ευρώ, με αύξηση 82%.

Η εικόνα των αποτελεσμάτων του ΟΠΑΠ

opap_9m21

 

Για την αναβάθμιση της εμπειρίας του πελάτη και την ενίσχυση των εσόδων στις retail και online δραστηριότητες, ο ΟΠΑΠ ανέλαβε σειρά πρωτοβουλιών, στο πλαίσιο της στρατηγικής Fast Forward, όπως ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος, Jan Karas. Ειδικότερα:

  • Ενίσχυση του προϊοντικού χαρτοφυλακίου στα πρακτορεία, με το νέο virtual παιχνίδι NBA, νέα παιχνίδια στα VLTs και την κλήρωση δεύτερης ευκαιρίας σε ειδικές εκδόσεις του ΣΚΡΑΤΣ.
  • Ανάπτυξη 171 νέων ή ανακαινισμένων καταστημάτων, ώστε πλέον περισσότερο από το 40% του δικτύου των καταστημάτων να αποτελείται από νέα ή αναβαθμισμένα καταστήματα.
  • Η αξιοποίηση ψηφιακών τεχνολογιών και δυνατοτήτων στα καταστήματα, όπως οι σύγχρονες λύσεις audio που έχουν εγκατασταθεί σε περισσότερα από 450 καταστήματα και σχεδιαζόμενη εγκατάσταση νέων συστημάτων προβολής.
  • Αξιοποίηση του loyalty προγράμματος ΟΠΑΠ Επιβραβεύσεις, που παρουσιάστηκε πρόσφατα και παίζει ρόλο-κλειδί στην περαιτέρω ψηφιοποίηση του δικτύου των πρακτορείων. Έως τα τέλη Σεπτεμβρίου είχαν εγγραφεί περισσότεροι από 460.000 πελάτες.
  • Νέα mobile εφαρμογή αναπτύσσεται για τα πρακτορεία, η OPAP Store App, με στόχο τη συνολική ψηφιοποίηση της εμπειρίας των πελατών του δικτύου των καταστημάτων της. Οι πελάτες θα μπορούν να παίζουν και να εισπράττουν τα κέρδη τους ψηφιακά, χωρίς να χρειάζεται να επισκέπτονται το ταμείο των πρακτορείων. Η εφαρμογή λειτουργεί πιλοτικά και το επόμενο διάστημα θα διατεθεί στο σύνολο του δικτύου καταστημάτων.

Σημειώνεται ότι οι online δραστηριότητες, με τη συνεισφορά και της Stoiximan, αποτελούν μοχλό ανάπτυξης, εισφέροντας έσοδα σχεδόν 100 εκατ. ευρώ, καθώς η βάση των ενεργών πελατών ανήλθε σε επίπεδο ρεκόρ.

Δήλωση του Jan Karas για τα αποτελέσματα τρίτου τριμήνου

«Τα αποτελέσματα του ΟΠΑΠ για το τρίτο τρίμηνο επιβεβαιώνουν την ικανότητά μας να διατηρούμε τις οικονομικές επιδόσεις μας σε υψηλά επίπεδα, υλοποιώντας ταυτόχρονα σημαντικές πρωτοβουλίες για τη Fast Forward στρατηγική μας. Η ανθεκτικότητα των retail δραστηριοτήτων και η συνεχιζόμενη ανάπτυξη των online δραστηριοτήτων μας, χάριν και στην ξεκάθαρη συνεισφορά της Stoiximan, ήταν οι κύριοι παράγοντες για αυτό.

Κατά τη διάρκεια του τριμήνου, αξιοποιήσαμε τα οφέλη του loyalty προγράμματός μας, που παρουσιάστηκε πρόσφατα και παίζει ρόλο-κλειδί στην περαιτέρω ψηφιοποίησή μας. Είμαστε ευχαριστημένοι από το θετικό αντίκτυπο του loyalty προγράμματός μας, το οποίο έχουν υποδεχθεί θερμά τόσο οι πελάτες, όσο και οι συνεργάτες μας. Σε κάθε περίπτωση, δέσμευσή μας είναι να παρέχουμε μια ακόμη πιο διασκεδαστική εμπειρία στους πελάτες μας, σε όλα τα κανάλια μας, ώστε να δώσουμε ώθηση στη μακροπρόθεσμη ανάπτυξη του ΟΠΑΠ.

Επιπλέον, συνεχίζουμε τις δράσεις που σχετίζονται με την πρωτοβουλία μας για την ανακαίνιση των δύο μεγαλύτερων παιδιατρικών νοσοκομείων της Ελλάδας – ένα έργο που αναδεικνύει έμπρακτα τη διαρκή δέσμευσή μας στην κοινωνική συνεισφορά».

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

ΟΠΑΠ: Ολοκληρώθηκε η διάθεση αντληθέντων κεφαλαίων από το ομόλογο

Το υπόλοιπο προς χρήσης ύψους 50 εκατ. στις 31.12.2020 και 37,4 εκατ. στις 30.06.2021 ήταν επενδεδυμένο σε βραχυπρόθεσμες τοποθετήσεις χαμηλού κινδύνου σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στο ενημερωτικό δελτίο.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

ΟΠΑΠ: Άνω του 1 δισ. τα έσοδα του 9μηνου, αύξηση 97,3% στα καθαρά κέρδη

Τα καθαρά κέρδη το εννεάμηνο 2021 διαμορφώθηκαν στα 178,2 εκατ., υψηλότερα κατά 97,3% σε επαναλαμβανόμενη βάση ως αποτέλεσμα της αυξημένης λειτουργικής κερδοφορίας και του μειωμένου φορολογικού συντελεστή.