ΓΔ: 860.06 1.04% Τζίρος: 80.46 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
ELVALHALCOR
Πηγή: ELVALHALCOR

ElvalHalcor: Πιστοποίηση με το πρότυπο AS9100 της αεροδιαστημικής βιομηχανίας

Η πιστοποίηση αφορά την Elval, τον τομέα Έλασης Αλουμινίου της ElvalHalcor, ενώ μέσω αυτής δίνεται η δυνατότητα πρόσβασης και συμμετοχής της ElvalHalcor στις αλυσίδες αξίας των κλάδων της αεροναυπηγικής και της αεροδιαστημικής.

Η Elval, Τομέας Έλασης Αλουμινίου της ElvalHalcor πιστοποιήθηκε σύμφωνα με το πρότυπο AS9100 της αεροδιαστημικής βιομηχανίας, καθώς ανταποκρίθηκε επιτυχώς σε όλες τις απαιτήσεις του προτύπου, αποσπώντας πολύ θετικά σχόλια, από τους επιθεωρητές του ανεξάρτητου φορέα πιστοποίησης, όπως τονίζει η εταιρεία σε ανακοίνωσή της.

«Η πιστοποίηση AS9100 εξασφαλίζει τη δυνατότητα πρόσβασης και συμμετοχής της ElvalHalcor στις αλυσίδες αξίας των κλάδων της αεροναυπηγικής και της αεροδιαστημικής, ανοίγοντας νέους ορίζοντες για την Εταιρία. Το AS9100 αποτελεί το πιο πρόσφατο πρότυπο που εκπονήθηκε από το International Aerospace Quality Group (IAQG), το οποίο απαρτίζουν εκπρόσωποι των εταιριών αεροδιαστημικής από όλον τον κόσμο. Το πρότυπο απευθύνεται σε εταιρίες και οργανισμούς που σχεδιάζουν, αναπτύσσουν ή παρέχουν προϊόντα και υπηρεσίες στους τομείς της αεροναυπηγικής, της αεροδιαστημικής και της άμυνας, υποστηρίζοντας τους προκειμένου να ανταποκριθούν στις ιδιαίτερες απαιτήσεις των πελατών τους», σημειώνει η ElvalHalcor

Με αφορμή τη νέα πιστοποίηση αυτή, η κα Λίνα Κουδούνη, υπεύθυνη Συστημάτων Ποιότητας της Elval ανάφερε σχετικά: «Στην Elval, πάντα διερευνούμε νέες δυνατότητες αναφορικά με τα προϊόντα και τις μεθόδους παραγωγής, αξιοποιώντας τον πρωταρχικό ρόλο που διαδραματίζει το αλουμίνιο στην κυκλική οικονομία. Το αλουμίνιο χάρη στις μοναδικές και πολύτιμες ιδιότητές του, ως ιδιαίτερα δυνατό, ανθεκτικό, ελαφρύ και εύπλαστο υλικό, αποτελεί το κατεξοχήν κυρίαρχο μέταλλο σε κατασκευές αεροναυπηγικής. Η εξαιρετικά ευέλικτη φύση του υπερισχύει των άλλων υλικών που χρησιμοποιούνται στην αεροναυπηγική, εξασφαλίζοντας ένα λαμπρό μέλλον γι’ αυτό το θαυμάσιο μέταλλο.» 

«Ήδη από το 1903 οι Αδελφοί Ράιτ επέλεξαν το αλουμίνιο για το μπλοκ κυλίνδρων του πρώτου τους επανδρωμένου ξύλινου διπλάνου. Από τότε και μέχρι σήμερα το αλουμίνιο είναι παρόν παντού στην καθημερινή μας ζωή, από τα κουτάκια αναψυκτικών και τα κελύφη κτιρίων, μέχρι τις συσκευασίες φαρμακευτικών προϊόντων και τροφίμων, τις ηλεκτρικές συσκευές και τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα», επισημαίνεται ακόμη στην ανακοίνωση.  

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ELVALHALCOR
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Σε πλήρη απορρόφηση της θυγατρικής FITCO προχωρά η ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση οι δύο εταιρείες προέβησαν στη σύνταξη σχεδίου συγχώνευσης με ημερομηνία 19 Μαίου, ενώ ο εταιρικός μετασχηματισμός εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθεί στο δεύτερο εξάμηνο του 2021.