ΓΔ: 942.46 -1.58% Τζίρος: 100.43 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Sarantis Group

Συμφωνία Σαράντη με Unilever Asia για τη διανομή του Fissan στην Ελλάδα

Οι εκτιμώμενες πωλήσεις από την διανομή του Fissan ανέρχονται σε περίπου 1 εκατ. ευρώ, ενώ σημειώνεται ότι για την ανάληψη της διανομής ο όμιλος Σαράντη δεν χρειάστηκε να προβεί σε κάποια δαπάνη.

Ο Όμιλος Σαράντη ανακοίνωσε ότι έχει έλθει σε συμφωνία με την εταιρεία Unilever Asia για την αντιπροσώπευση και διανομή των προϊόντων βρεφικής φροντίδας Fissan στην Ελλάδα. Η αντιπροσώπευση θα τεθεί σε ισχύ την 1η Ιανουαρίου 2022 και περιλαμβάνει τη διανομή σε όλα τα κανάλια διανομής του brand στην ελληνική αγορά.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, το Fissan, με ιστορία 85 ετών στην ελληνική αγορά, αποτελεί μια υψηλής αναγνωρισιμότητας μάρκα περιποίησης του βρεφικού δέρματος. Συνιστάται από παιδιάτρους και το εμπιστεύονται νέες μητέρες για την φροντίδα βρεφών ηλικίας μεταξύ 0-3 ετών, καθώς δεν περιλαμβάνει χρωστικές ουσίες και parabens, ενώ διακρίνεται για την ήπια σύνθεσή του, το ουδέτερο PH και το χαρακτηριστικό απαλό άρωμα.

Οι εκτιμώμενες πωλήσεις από την διανομή του Fissan ανέρχονται σε περίπου 1 εκατ. ευρώ, ενώ σημειώνεται ότι για την ανάληψη της διανομής ο Όμιλος δεν χρειάστηκε να προβεί σε κάποια δαπάνη.

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, η συνεργασία μεταξύ των δύο εταιρειών είναι μια ακόμα επιβεβαίωση της εδραιωμένης θέσης του Ομίλου Σαράντη στην αγορά καταναλωτικών προϊόντων και απόδειξη πως το ανεπτυγμένο δίκτυο πωλήσεων και η επιτυχημένη εμπορική εκτέλεση τον καθιστούν πόλο έλξης και ιδανικό συνεργάτη για πολυεθνικές εταιρείες που επιθυμούν να υποστηρίξουν και να αναπτύξουν την δραστηριότητά τους. Μέσω της συμφωνίας, η οποία είναι ευθυγραμμισμένη με την αναπτυξιακή στρατηγική του, ο Όμιλος εμπλουτίζει περαιτέρω το προϊοντικό του χαρτοφυλάκιο στην ελληνική αγορά, ενισχύοντας παράλληλα περαιτέρω τον κύκλο εργασιών του και την κερδοφορία του τόσο στο κανάλι της ευρείας διανομής όσο και στο κανάλι του φαρμακείου.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

ΕΛΑΪΣ-Unilever: Έτοιμη για νέες επενδύσεις με αιχμή τα «πράσινα» απορρυπαντικά

Σύμφωνα με τον κ. Α. Κένεντι, επικεφαλής της Unilever Νοτιοανατολικής Ευρώπης, «η κυκλική οικονομία δεν είναι απλώς μια τάση. Είναι ένας ρεαλιστικός τρόπος να φροντίσουμε τον πλανήτη και την οικονομία μας».
Sarantis
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Σαράντης: Οριακή άνοδος κερδών στο εννεάμηνο εξαιτίας του πληθωρισμού

Η κερδοφορία του ομίλου κατέγραψε μικρή άνοδο παρά την άνοδο των πωλήσεων κυρίως λόγω των υψηλότερων τιμών των εμπορευμάτων και του μεταφορικού κόστους που αντιστάθμισαν τα θετικά αποτελέσματα.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Όμιλος Σαράντη: Αύξηση 24,9% στα κέρδη κατά το πρώτο εξάμηνο

Οι πωλήσεις στην Ελλάδα, παρουσίασαν ανάπτυξη κατά 2,38% κατά το πρώτο εξάμηνο του 2021 σε σύγκριση με το περυσινό πρώτο εξάμηνο και διαμορφώθηκαν σε 69,25 εκατ. ευρώ από 67,64 εκατ. ευρώ το πρώτο εξάμηνο του 2020.