ΓΔ: 942.46 -1.58% Τζίρος: 100.43 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
deal-ependyseis
Φώτο: Shutterstock

Οι εννέα επενδύσεις από το fund Elikonos 2: Ποιες εταιρείες πήραν κεφάλαια

Οι πέντε επενδύσεις αφορούν εταιρείες τροφίμων και γλυκών, μία είναι εταιρεία συσκευασίας, δύο εταιρείες τεχνολογίας και μία καλλυντικών. Το Elikonos 2 S.C.A. SICAR, είναι επενδυτικό κεφάλαιο επιχειρηματικών συμμετοχών ύψους 85 εκατ. ευρώ.

Ένα από τα πιο δραστήρια funds αποδεικνύεται το Elikonos 2 S.C.A. SICAR το οποίο έχει προβεί σε μπαράζ επενδύσεων την τελευταία διετία στην Ελλάδα, «χτίζοντας» ένα σημαντικό χαρτοφυλάκιο συμμετοχών από ελληνικές παραγωγικές επιχειρήσεις. Μάλιστα, τις πέντε από τις εννέα συνολικά επενδυτικές τοποθετήσεις που έχει κάνει το fund τις πραγματοποίησε μέσα στο 2021, με τις τρεις εξ αυτών μέσα στον Οκτώβριο που μας πέρασε, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, βρίσκεται κοντά σε μια ακόμη κίνηση. 

Οι πέντε από τις εννέα επενδύσεις του Elikonos 2 S.C.A. SICAR αφορούν εταιρείες τροφίμων και γλυκών, μία είναι εταιρεία συσκευασίας, δύο εταιρείες τεχνολογίας και μία καλλυντικών. Το Elikonos 2 S.C.A. SICAR, είναι ένα επενδυτικό κεφάλαιο επιχειρηματικών συμμετοχών ύψους 85 εκατ. ευρώ και έχει στόχο να διευκολύνει την πρόσβαση σε χρηματοδότηση Ελληνικών Μικρών και Μεσαίων Επιχειρήσεων (SMEs), με την δημιουργία Κεφαλαίων Επιχειρηματικών Συμμετοχών στην Ελλάδα σε συνεργασία με εξουσιοδοτημένους ενδιάμεσους χρηματοδοτικούς φορείς.

Το fund αντλεί τα κεφάλαιά του από το Ταμείο Επιχειρηματικών Συμμετοχών EquiFund, μια επενδυτική πλατφόρμα του Ελληνικού Κράτους και του Ευρωπαϊκού Ταμείου Επενδύσεων (EIF), από την Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα, από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD), από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΙΒ) και άλλους θεσμικούς και ιδιώτες επενδυτές. 

Στο fund συμμετέχουν, μεταξύ άλλων, οι Πέτρος Κατσούλας, Παντελής Παπαγεωργίου, Τάκης Σολωμός, Δημήτρης Βιδάκης, Ιωάννης Βαθιανάκης, Λυκούργος Γαλανόπουλος κ.α

Το Elikonos 2 S.C.A. SICAR διαχειρίζεται η Elikonos Capital Partners S.a.r.l., η οποία δραστηριοποιείται στο χώρο των κεφαλαίων επιχειρηματικών συμμετοχών από το 2012 με συνολικά κεφάλαια υπό διαχείριση άνω των 100 εκατ. ευρώ. 

Οι επενδύσεις του Elikonos 2

Τελευταία επένδυση του Elikonos 2 S.C.A. SICAR ήταν πριν ένα μήνα, όταν στα τέλη Οκτωβρίου ανακοίνωσε την απόκτηση έναντι 7 εκατ. ευρώ μειοψηφικής συμμετοχής στην εταιρεία ComSys A.E. Η εν λόγω εταιρεία δραστηριοποιείται στην πώληση τεχνολογικών προϊόντων και υπηρεσιών που βοηθούν στην ανάπτυξη των πωλήσεων επιχειρήσεων που λειτουργούν τηλεφωνικά κέντρα εξυπηρέτησης πελατών στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Η ComSys έχοντας στρατηγικές συνεργασίες με τους πιο σημαντικούς προμηθευτές προϊόντων τεχνολογίας και επικοινωνίας του εξωτερικού έχει ολοκληρώσει με επιτυχία σημαντικά έργα στους τομείς των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών, των τηλεπικοινωνιών και του λιανικού εμπορίου σε 22 χώρες. H ComSys A.E. δραστηριοποιείται στην Ελλάδα από το 1989 και απασχολεί 43 άτομα προσωπικό.

Στις αρχές του περασμένου Οκτωβρίου, το Elikonos 2 S.C.A. SICAR ανακοίνωσε δύο ακόμη κινήσεις, την έβδομη και την όγδοη επένδυσή του στην Ελλάδα, καθώς «έριξε» 5,5 εκατ. ευρώ στην εταιρεία Etpa Packaging Α.Ε. και 1,1 εκατ. ευρώ στην εταιρεία OJOO Limited. Η Etpa Packaging Α.Ε. ιδρύθηκε το 1995 και έχει εξελιχθεί σε ηγέτη στην εγχώρια αγορά αυτοκόλλητων ετικετών. Στο πελατολόγιο της συγκαταλέγονται μεγάλες βιομηχανίες τροφίμων, ποτών, απορρυπαντικών και καλλυντικών με παρουσία στην Ελλάδα. Η Etpa Packaging διαθέτει παραγωγικές εγκαταστάσεις στην Κομοτηνή, γραφεία και αποθήκες στην Αθήνα και απασχολεί 153 άτομα προσωπικό.

Η εταιρεία OJOO Limited ιδρύθηκε το 2007 στην Κύπρο και δραστηριοποιείται μέσω της ιστοσελίδας της www.soundsnap.com ως ψηφιακή βιβλιοθήκη ηχητικών εφέ. Στην ιστοσελίδα της υπάρχουν πάνω από 400.000 ηχητικά εφέ ενώ έχει περισσότερους από 2.900 χρήστες που περιλαμβάνουν εταιρείες παραγωγής ταινιών, διαφημίσεων, video games και καλλιτέχνες. H εταιρεία έχει παρουσία στην Ελλάδα, την Κύπρο και στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής.

Οι επενδύσεις στη Eurocatering και στη Μέγας Γύρος 

Τον περασμένο Φεβρουάριο, το Elikonos 2 S.C.A. SICAR μαζί με το fund EOS Capital Partners συνεπένδυσαν στην εταιρεία Eurocatering, με στόχο να την ενισχύσουν και να της δώσουν ακόμη μεγαλύτερο momentum ανάπτυξης. Το Elikonos 2 S.C.A. SICAR επένδυσε 4 εκατ. ευρώ στην εταιρεία, αποκτώντας μειοψηφική συμμετοχή. 

Η Eurocatering AE ιδρύθηκε το 2000 καινοτομώντας με τη διάθεση έτοιμων προς χρήση και κατανάλωση λαχανικών και φρούτων. Οι δραστηριότητες της εταιρείας περιλαμβάνουν την επιλογή, επεξεργασία και διανομή λαχανικών (χύμα και συσκευασμένα), σαλατών, φρούτων και άλλων συναφών προϊόντων (χυμοί, σνακ) στην Ελλάδα, κυρίως σε εστιατόρια και πολυκαταστήματα τροφίμων (supermarkets), ενώ τα προϊόντα της είναι γνωστά και με το εμπορικό σήμα “Φρεσκούλης”. Η Eurocatering A.E. έχει επίσης παρουσία στην αγορά της Βουλγαρίας μέσω θυγατρικής.

Στις αρχές Ιανουαρίου 2021 ανακοινώθηκε η 5η επένδυση του fund, με την απόκτηση μειοψηφικής συμμετοχής στη Μέγας Γύρος έναντι 4 εκατ. ευρώ. Η Μέγας Γύρος είναι ο μεγαλύτερος παραγωγός προϊόντων γύρου στην Ελλάδα, διαθέτοντας δύο εργοστάσια παραγωγής, ένα στον Ασπρόπυργο Αττικής και ένα στο New Jersey των ΗΠΑ, ενώ απασχολεί 225 εργαζόμενους.

Τα προϊόντα της Μέγας Γύρος είναι διαθέσιμα σε Ευρώπη, Βόρεια Αμερική, Κεντρική Αμερική και Μέση Ανατολή. Με την επένδυση στη Μέγας Γύρος, το Elikonos 2 S.C.A. SICAR ανακοίνωσε την αύξηση των υπό διαχείριση κεφαλαίων σε 85 εκατ. ευρώ. Η μέση επένδυση ανά εταιρεία είναι της τάξεως των 3 έως 5 εκατ. ενώ οι τέσσερις προηγούμενες επενδύσεις του είναι στις Andromeda Seafood (5 εκατ. ευρώ), Ροδούλα Κατεψυγμένα προϊόντα ζύμης και γλυκού (3 εκατ.), Μινέρβα Ελαιουργική (5 εκατ. ευρώ) και εταιρεία καλλυντικών Youth Lab (750 χιλ. ευρώ). 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

cyber attack-cyber security
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Εξαγοράζει την Encode η Obrela και γίνεται κυρίαρχη στην κυβερνοασφάλεια

Η συμφωνία δημιουργεί ένα νέο δυναμικό σχήμα με ενισχυμένη κεφαλαιακή βάση, ενοποιημένο κύκλο εργασιών 18 εκατ. ευρώ, φυσική παρουσία σε πέντε χώρες, εξειδικευμένο δυναμικό 180 ατόμων καθώς και διευρυμένο διεθνές πελατολόγιο.
xrimatodotisi-reustotita-daneia-ependyseis-oikonomia
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Διευρύνει το αποτύπωμά του στην αγορά τροφίμων το fund Elikonos ΙΙ SICAR

Το επενδυτικό fund προχώρησε στην δέκατη του επένδυση καθώς απέκτησε μειοψηφικό πακέτο μετοχών στην Select Fish που δραστηριοποιείται στο χώρο επεξεργασίας και συσκευασίας ψαριών και αποτελεί τον μεγαλύτερο διανομέα σολομού στην Ελλάδα.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Γιατί εξαγόρασε την Engie Hellas το fund που δημιούργησε ο Ν. Καραμούζης

Την ελληνική θυγατρική του πολυεθνικού ομίλου εξαγόρασε το fund SMERemediumCap. Διαπιστώνει μεγάλες προοπτικές ανάπτυξης του κλάδου facility management που έχει τζίρο 1,3 δισ. ευρώ αλλά παραμένει κατακερματισμένος.
ependyseis-invest-wealthyhood-efarmoges-startup
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Elikonos 2 S.C.A. SICAR: Oλοκλήρωσε επένδυση 7 εκατ. ευρώ στην ComSys

Οι δραστηριότητες της ComSys Α.Ε. περιλαμβάνουν την πώληση τεχνολογικών προϊόντων και υπηρεσιών που βοηθούν στην ανάπτυξη των πωλήσεων επιχειρήσεων που λειτουργούν τηλεφωνικά κέντρα εξυπηρέτησης πελατών στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Άνοιξε πύλες το νέο ξενοδοχείο της Accor στην Ελλάδα, σχέδια για νέες επενδύσεις

Το πέντε αστέρων Athens Capital Center Hotel στην πλατεία Συντάγματος είναι το πολυτελέστερο και ακριβότερο της σειράς MGallery παγκοσμίως. Τη δημιουργία τουριστικού εκπαιδευτικού κέντρου στην Ελλάδα εξετάζει η Accor.