ΓΔ: 915.31 -2.88% Τζίρος: 74.27 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 16:43:39 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Intrakat: Παραδόθηκαν τα πρώτα 5 χλμ του οδικού άξονα Θέρμης - Γαλάτιστας

Η κατασκευή του έργου ανατέθηκε στην εταιρεία στο τέλος του 2020 και υλοποιείται με ταχείς ρυθμούς, καθώς τα πρώτα χιλιόμετρα παραδόθηκαν στην κυκλοφορία 15 μήνες νωρίτερα.

Παραδόθηκαν στην κυκλοφορία, την Τρίτη 07/12/21, τα πρώτα πέντε χιλιόμετρα του οδικού άξονα Θέρμης – Γαλάτιστας, τα οποία αποτελούν ένα πολύ σημαντικό τμήμα του έργου, τόσο για την οδική ασφάλεια όσο και για την ανάπτυξη της περιοχής. Η παράδοση έγινε από τους κ.κ. Δημήτρη Κούτρα, αντιπρόεδρο και Πέτρο Σουρέτη, διευθύνοντα σύμβουλο της INTRAKAT.

Στην τελετή παράδοσης παρευρέθηκαν ο υπουργός Υποδομών & Μεταφορών κ. Κωνσταντίνος Καραμανλής, ο υφυπουργός Υποδομών κ. Γιώργος Καραγιάννης, ο υφυπουργός Εσωτερικών (Τομέα Μακεδονίας – Θράκης) κ. Σταύρος Καλαφάτης, η διευθύντρια του γραφείου του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη κα Μαρία Αντωνίου, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολος Τζιτζικώστας, βουλευτές και εκπρόσωποι της αυτοδιοίκησης της Θεσσαλονίκης και της Χαλκιδικής ενώ η ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ ΑΕ εκπροσωπήθηκε από τους κ.κ. Γεώργιο Κωνσταντόπουλο, πρόεδρο και Κωνσταντίνο Κουτσούκο, διευθύνοντα σύμβουλο.

Η κατασκευή του έργου Οδικού Άξονα Θέρμης Γαλάτιστας ανατέθηκε στην INTRAKAT στο τέλος του 2020 και υλοποιείται με ταχύτατους ρυθμούς μέσα σε ιδιαίτερα αντίξοες συνθήκες λόγω της πανδημίας του COVID 19, χάρη στη συνεργασία και τον συντονισμό των στελεχών του υπουργείου Yποδομών & Mεταφορών, της ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ ΑΕ και της INTRAKAT. Στο έργο, του οποίου αυτή τη στιγμή έχει ολοκληρωθεί η πρώτη φάση, εκτελούνται επεμβάσεις σε μήκος 12,5 χλμ, συμπεριλαμβανομένων της πλήρους αναμόρφωσης 8 ισόπεδων κόμβων, της αναβάθμισης και ανακατασκευής των κάθετων και δευτερευουσών οδών στις θέσεις των κόμβων, της κατασκευής μεγάλων (1 γέφυρα, 2 άνω διαβάσεις) καθώς και μικρών τεχνικών εργασιών.

Ο κ. Δημήτρης Κούτρας, αντιπρόεδρος της Intrakat με αφορμή την τελετή παράδοσης δήλωσε: «15 μήνες νωρίτερα της συμβατικής μας υποχρέωσης παραδίδουμε σήμερα ένα μεγάλο τμήμα του έργου για να μπορέσουμε να κερδίσουμε ένα δύσκολο χειμώνα με λιγότερα ατυχήματα στο δύσκολο οδικό κομμάτι της Χαλκιδικής. Από πλευράς μας δεσμευόμαστε ότι θα συνεχίσουμε να καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για την γρήγορη και πλήρη ολοκλήρωση του έργου πριν την λήξη της συμβατικής υποχρέωσης, με στόχο το καλοκαίρι του 2022, στηριζόμενοι στην άριστη μέχρι σήμερα συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς της δημόσιας κεντρικής και τοπικής διοίκησης».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ζημιές στο εννεάμηνο για την Intrakat παρά την άνοδο του τζίρου

Ο τζίρος του ομίλου στο εννεάμηνο ήταν υψηλότερος έναντι των περυσινών δεδομένων και διαμορφώθηκε στα 140,3 εκατ. ευρώ. Στα 194 εκατ. ευρώ το ύψος των νέων συμβάσεων έργων που υπέγραψε η Intrakat στο εννεάμηνο.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Επεκτείνεται στις ΑΠΕ η Intrakat, απορροφά τη Γαία Άνεμος

Η προτεινόμενη σχέση ανταλλαγής μετοχών καταλήγει σε συμμετοχή σε ποσοστό 69,80%, ήτοι 33.524.871 μετοχές, από τους υφιστάμενους μετόχους της Intrakat και κατά 30,20%, ήτοι 14.502.000, από τους μετόχους της Γαία Άνεμος.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Intrakat: Υπεγράφη η σύμβαση 86,8 εκατ. για αυτοκινητόδρομο στην Κύπρο

Το έργο αφορά την κατασκευή της α' φάσης του αυτοκινητόδρομου Πάφου - Πόλης Χρυσοχούς και συνίσταται σε αυτοκινητόδρομο μήκους 15 χλμ με δύο σήραγγες μήκους 900 μέτρων και πέντε υψηλές γέφυρες μήκους 1.400 μέτρων.