ΓΔ: 2245.61 -0.09% Τζίρος: 341.17 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Φώτο: ΔΕΗ

ΔΕΗ: Έκδοση νέου ομολόγου έως 300 εκατ. με ρήτρα μείωσης εκπομπών C02

Το δάνειο υπογράφηκε 15 Δεκεμβρίου 2021 και θα χρησιμοποιηθεί για γενικούς επιχειρηματικούς σκοπούς, ενώ θα έχει διάρκεια 3 έτη, η οποία δύναται να παραταθεί κατά επιπλέον 2 έτη.

Σε έκδοση νέου κοινού ομολογιακού δανείου έως 300 εκατ. ευρώ προχωρά η ΔΕΗ, σύμφωνα με χρηματιστηριακή της ανακοίνωση. Το ομόλογο θα χρησιμοποιηθεί για γενικούς επιχειρηματικούς σκοπούς και θα έχει διάρκεια 3 έτη. Η έκδοση περιλαμβάνει ρήτρα μείωσης εκπομπών C02 κατά 40% μέχρι τον Δεκέμβριο του 2022 με έτος βάσης το 2019. 

Η ανακοίνωση

Η Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού Α.Ε. ανακοινώνει την υπογραφή δανειακής σύμβασης για την έκδοση νέου Κοινού Ομολογιακού Δανείου, ποσού έως €300 εκατ. με την μορφή ανακυκλούμενης πίστωσης, χωρίς εξασφαλίσεις, με Αρχικούς Ομολογιούχους, Συντονιστές και Συνδιοργανωτές τις Τράπεζες ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Ε. και ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ και την ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Ε ως Εκπρόσωπο των Ομολογιούχων και Πληρεξούσιο Καταβολών.

Το Δάνειο υπογράφηκε 15 Δεκεμβρίου 2021 και θα χρησιμοποιηθεί για γενικούς επιχειρηματικούς σκοπούς και θα έχει διάρκεια 3 έτη, η οποία δύναται να παραταθεί κατά επιπλέον 2 έτη.

Η εν λόγω έκδοση περιλαμβάνει μεταξύ άλλων και ρήτρα μείωσης εκπομπών C02 κατά 40% μέχρι το Δεκέμβριο του 2022 με έτος βάσης το 2019, στο πλαίσιο ευθυγράμμισης της χρηματοδοτικής πολιτικής της ΔΕΗ με την συνολική της στρατηγική για το περιβάλλον και για τον μετριασμό των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΗ κτίριο πρόσοψη
ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΔΕΗ: Παράδοση του Mini Park στον Δήμο Αμαρουσίου για αστική βιωσιμότητα

Η ΔΕΗ παρέδωσε στους κατοίκους του Αμαρουσίου νέο Mini Park 275 τ.μ. στη συμβολή Μπασδέκη και Σύμης. Ο χώρος έχει καθιστικά, φωτισμό και πράσινο, με στόχο δροσιά, λιγότερη ρύπανση και καλύτερη ποιότητα ζωής.
ΔΕΗ κτίριο πρόσοψη
ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΔΕΗ: Ανοίγει νέο κατάστημα στο Μέγαρο Αρσακείου με διευρυμένο ωράριο & ζώνες

Η ΔΕΗ εγκαινιάζει νέο κατάστημα στο Μέγαρο Αρσακείου (Σταδίου 42–46, είσοδος Αρσάκη 6) με μοντέρνο design, 3 ζώνες εξυπηρέτησης, ωράριο έως 20:00 και myΔΕΗ 24/7. Με ραντεβού εύκολα
Λογότυπο ΠΑΣΟΚ νύχτα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΑΣΟΚ: Η ΔΕΗ απαγόρευσε στον Ανδρουλάκη επίσκεψη στη μονάδα «Πτολεμαΐδα V»

Το ΠΑΣΟΚ καταγγέλλει ότι η ΔΕΗ αρνήθηκε επίσκεψη του Ν. Ανδρουλάκη στη μονάδα «Πτολεμαΐδα V» και επαφή με εργαζόμενους, επικαλούμενη «επιχειρησιακούς λόγους». Το κόμμα μιλά για προσχήματα και προσπάθεια αποφυγής λογοδοσίας.
Κατάστημα ΔΕΗ εξωτερικά
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

ΔΕΗ: Σταθερό στα 0,139 ευρώ/kWh το πράσινο τιμολόγιο Ιανουαρίου 2026

Η ΔΕΗ διατηρεί σταθερή την τιμή του πράσινου οικιακού τιμολογίου στα 0,139 €/kWh για τον Ιανουάριο 2026, παρά τις αυξήσεις στη χονδρική. Η τιμή είναι κατά 10% χαμηλότερη από το 2025, ενώ στις χαμηλές ζώνες τιμολογείται στα 0,125 €/kWh.
Γεώργιος Στάσσης-ΔΕΗ
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Η ΔΕΗ μετατρέπεται σε Powertech όμιλο με πακέτα υπηρεσιών «όλα σε ένα»

Από το σταθερό τηλέφωνο και τα συνδρομητικά φωτοβολταϊκά μέχρι τις πωλήσεις οικιακών συσκευών και την είσοδό της στην ψηφιακή διαχείριση των πολυκατοικιών το πακέτο των υπηρεσιών της ΔΕΗ που κάνει «ποδαρικό» στο 2026.