ΓΔ: 891.84 1.54% Τζίρος: 23.53 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Moodys
Shutterstock

Moody's: Πιστωτικά θετικό το σχέδιο της Alpha Bank

Το στρατηγικό σχέδιο της τράπεζας είναι πιστωτικά θετικό, σύμφωνα με την Moody's, επειδή αντιμετωπίζει τη μεγαλύτερη πρόκληση για την Alpha με μια μεγάλη τιτλοποίηση χαρτοφυλακίου NPE.

Το στρατηγικό σχέδιο της Alpha Bank για τη μείωση των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων είναι πιστωτικό θετικό, αναφέρει σε σχόλιό του ο οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης Moody's.

Στις 19 Νοεμβρίου, η Alpha Bank, που βαθμολογείται με Caa1, παρουσίασε τη νέα στρατηγική της για την περίοδο 2020 - '22, που περιλαμβάνει τη μείωση του μεγάλου αποθέματος μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων (NPE) σε περίπου 3,5 δισ. ευρώ από 19,2 δισ. ευρώ τον Σεπτέμβριο του 2019.

Το σχέδιο της τράπεζας είναι πιστωτικά θετικό, σύμφωνα με την Moody's, επειδή αντιμετωπίζει τη μεγαλύτερη πρόκληση για την Alpha με μια μεγάλη τιτλοποίηση χαρτοφυλακίου NPE.

Παρότι η συναλλαγή θα έχει αποτέλεσμα τη μείωση κατά 350 μονάδες βάσης του δείκτη επάρκεια κεφαλαίων CET1, η μείωση των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων, σε συνδυασμό με άλλες δράσεις που συνδέοντα με το μοντέλο λειτουργίας της τράπεζα και την πελατοκεντρική στρατηγική ανάπτυξης θα απελευθερώσουν σημαντικούς οικονομικούς και ανθρώπινους πόρους και θα επιτρέψουν στην τράπεζα να αυξήσει τα δάνεια στην πραγματική οικονομία, κάτι που θα υποστηρίξει τη λειτουργική της κερδοφορίας, επισημαίνει η Moody's.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Alpha Bank
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Στην έκδοση senior preferred ομολόγου 300 εκατ. προχώρησε η Alpha Bank

Η έκδοση εντάσσεται στα funding plans της τράπεζας και έρχεται να ενισχύσει τα κεφάλαια του ομίλου πέραν και πάνω από τους ενδιάμεσους εποπτικούς στόχους για το 2021 για τις Ελάχιστες Απαιτήσεις Ιδίων Κεφαλαίων και Επιλέξιμων Υποχρεώσεων.
Βασίλειος Ψάλτης, Alpha Bank
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Alpha Bank: Ισχυρή κερδοφορία 300 εκατ. και γρήγορη ανάπτυξη εργασιών

Χωρίς να υπολογίζεται η εφάπαξ επιβάρυνση από την τιτλοποίηση Galaxy, τα καθαρά κέρδη ανήλθαν στα 297 εκατ. ευρώ. Απρόσκοπτα υλοποιείται το σχέδιο μετασχηματισμού. Νέα δάνεια 3,8 δισ. ευρώ στο 9μηνο, πάνω από 40 δισ. οι καταθέσεις.
Alpha Bank
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Alpha Bank: Νέοι επικεφαλής σε Alpha Finance και Alpha Asset Management

Επικεφαλής της Alpha Finance αναλαμβάνει ο κ. Δ. Κωστόπουλος, της Alpha Asset Management, ο κ. Π. Αντωνόπουλος, ενώ στη θέση του επικεφαλής της Διεύθυνσης Σχέσεων με Θεσμικούς Επενδυτές και Αναλυτές (IR) τοποθετείται ο κ. Ι. Κεπαπτσόγλου.