ΓΔ: 957.6 0.63% Τζίρος: 80.51 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Alpha Bank
Πηγή: Alpha Bank

Alpha Bank: Αποπληρώνει πρόωρα υβριδικούς τίτλους ύψους 600 εκατ.

Η αποπληρωμή θα γίνει κατά την Ημερομηνία Καταβολής του Προνομιούχου Μερίσματος, στις 18 Φεβρουαρίου. Βελτιώνεται η κεφαλαιακή διάρθρωση της τράπεζας.

Σε πρόωρη αποπληρωμή υβριδικών τίτλων αξίας 600 εκατ. ευρώ προχωρά ο όμιλος της Alpha Bank, έχοντας εξασφαλίσει τη σχετική άδεια των εποπτικών αρχών, βελτιώνοντας την κεφαλαιακή του διάρθρωση.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση:

Η Alpha Group Jersey αποφάσισε σήμερα την αποπληρωμή εις ολόκληρο του υπολειπόμενου ονομαστικού ποσού των EUR 600,000,000 Series B CMS-Linked Άνευ Σωρευτικού Μερίσματος Άνευ Ψήφου Προνομιούχων Κινητών Αξιών της (Noncumulative Guaranteed Non-voting Preferred Securities) (ISIN: DE000A0DX3M2) (οι «Υβριδικοί Τίτλοι») οι οποίες τελούν υπό την εγγύηση μειωμένης εξασφάλισης της ALPHA ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΚΑΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ Α.Ε., κατά την Ημερομηνία Καταβολής του Προνομιούχου Μερίσματος την 18η Φεβρουαρίου, 2022 (σύμφωνα με τους όρους των Υβριδικών Τίτλων οι οποίοι διατυπώνονται στο καταστατικό της Alpha Group Jersey και το Νόμο) στην Τιμή Αποπληρωμής.

Δυνάμει της αποπληρωμής, όπως απαιτείται από το καταστατικό της, η Alpha Group Jersey έχει ζητήσει και λάβει, την πρότερη σύμφωνη γνώμη ALPHA ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΚΑΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ Α.Ε., του Ενιαίου Εποπτικού Μηχανισμού και, στο βαθμό που απαιτείται, της Τράπεζας της Ελλάδος.

Οι λέξεις και εκφράσεις που χρησιμοποιούνται στην παρούσα ανακοίνωση και δεν ορίζονται αλλιώς, θα πρέπει να έχουν την ερμηνεία που τους έχει αποδοθεί στην «Περιγραφή των Υβριδικών Τίτλων» (Description of the Preferred Securities) σύμφωνα με το ενημερωτικό δελτίο (offering circular) της 16ης Φεβρουαρίου 2005.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Βασίλης Ψάλτης, Διευθύνων Σύμβουλος Alpha Bank
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Β. Ψάλτης: Έτος ανάπτυξης το 2022 για την Alpha Bank και την εγχώρια οικονομία

Ο διευθ. σύμβουλος της τράπεζας υπογράμμισε σε επιστολή του προς το προσωπικό ότι «καταφέραμε, παρά τη συγκυρία, να υλοποιήσουμε μία σειρά από στρατηγικές μας επιλογές, διαμορφώνοντας την Alpha Bank του μέλλοντος».
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Alpha Bank: Ολοκληρώθηκε η πώληση των ομολόγων του project Cosmos

Πρόκειται για την πώληση του 51% των ομολογιών τιτλοποίησης μεσαίας (Mezzanine) και χαμηλής (Junior) εξοφλητικής προτεραιότητας του χαρτοφυλακίου Μη Εξυπηρετούμενων Ανοιγμάτων (ΜΕΑ) ύψους περίπου 3,41 δισ.
Alpha Bank
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Alpha Bank: Ολοκλήρωσε τιτλοποίηση εξυπηρετούμενων δανείων ύψους 1,9 δις

Η συναλλαγή αποτελεί μέρος του Επιχειρησιακού Σχεδίου της Τράπεζας “Project Tomorrow” και αναμένεται να συμβάλει περίπου 47 μονάδες βάσης στο Συνολικό Δείκτη Κεφαλαιακής Επάρκειας της τράπεζας.
Alpha Bank
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Alpha Bank: Άντλησε 400 εκατ. από το senior preferred ομόλογο με επιτόκιο 3%

Οι ομολογίες υψηλής εξοφλητικής προτεραιότητας έχουν διάρκεια 2 έτη και απόδοση 3%, ενώ παρέχουν δυνατότητα προεξόφλησης κατά το πρώτο έτος και θα εισαχθούν προς διαπραγμάτευση στo EuroMTF Market του Χρηματιστηρίου του Λουξεμβούργου.