ΓΔ: 2289.45 1.62% Τζίρος: 68.82 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 12:14:01
Λογότυπο Ιντρακόμ

Την αναβάθμιση των συστημάτων ασφαλείας του Ελ. Βενιζέλος ανέλαβε η Intracom

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση η εταιρεία αναλαμβάνει, μεταξύ άλλων, τον σχεδιασμό, την προμήθεια και την εγκατάσταση ραντάρ επίγειας επιτήρησης (GSR).

Η Intracom Telecom, ανακοίνωσε την υπογραφή συμφωνίας με τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών (ΔΑΑ) για την αναβάθμιση της ασφάλειας των εγκαταστάσεών του.

Στο πλαίσιο της σύμβασης, η Intracom Telecom ανέλαβε τον σχεδιασμό, την προμήθεια και την εγκατάσταση ραντάρ επίγειας επιτήρησης (GSR), αισθητήρων ανίχνευσης εισβολής οπτικών ινών, καμερών νυχτερινής όρασης και πλατφόρμας διαχείρισης και ενοποίησης λογισμικού PSIM, διασφαλίζοντας την απρόσκοπτη αλληλεπίδραση και ενσωμάτωση με τα υπάρχοντα συστήματα, χρησιμοποιώντας τη λύση SISC2 για επιτήρηση, συνεργασία, συντονισμό και διαχείριση ποικίλων περιστατικών φυσικής ασφάλειας.

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, το νέο σύστημα PSIM θα παρέχει στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών ανίχνευση εισβολής σε πραγματικό χρόνο επί 24ώρου βάσεως, ενεργοποίηση συναγερμών και ειδοποιήσεων, επίγνωση της κατάστασης, και σύνθεση κοινής επιχειρησιακής εικόνας, ενισχύοντας έτσι τις δυνατότητες του ΔΑΑ και προστατεύοντας κρίσιμες υποδομές του από ανθρωπογενείς απειλές και φυσικές καταστροφές.

Το σύστημα SISC2 της Intracom Telecom αποτελεί μία ανοικτή και επεκτάσιμη πλατφόρμα λογισμικού επιτήρησης, ελέγχου, διαχείρισης και συντονισμού επιχειρήσεων ασφαλείας. Είναι μία πλήρης λύση η οποία συλλέγει, επεξεργάζεται, κατηγοριοποιεί και αναλύει πληροφορίες που λαμβάνονται από διάφορους τύπους αισθητήρων εντοπισμού καθώς και εφαρμογές τρίτων προκειμένου να παράγει αξιόπιστα αποτελέσματα και επιχειρησιακή εικόνα σε πραγματικό χρόνο. Επιπρόσθετα, επιταχύνει τη διαδικασία λήψης αποφάσεων των αρμοδίων φορέων παρέχοντας υποστήριξη κατά τη λήψη των αποφάσεων και βελτιστοποίηση του σχεδιασμού των αποστολών, αποτελεσματική διαχείριση των επιχειρησιακών πόρων, διαχείριση της ροής εργασίας και παροχή λογισμικού παρακολούθησης προκειμένου να εντοπιστούν τυχόν αποκλίσεις από τις εγκεκριμένες διαδικασίες λειτουργίας.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Δυναμική αρχή για τα αεροδρόμια το 2026 και νέες αγορές στον ΔΑΑ

Αύξηση 8,6% κατέγραψε η επιβατική κίνηση στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» τον Ιανουάριο 2026, φτάνοντας τα 1,99 εκατ. επιβάτες. Συνολικά, ανοδικά ξεκίνησε η χρονιά για όλα τα ελληνικά αεροδρόμια, ενισχύοντας τις τουριστικές προοπτικές.
Χρήστος Δήμας πορτρέτο
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Καρατόμηση του διοικητή της ΥΠΑ μετά το πόρισμα για το μπλακ άουτ

Η παραίτηση του διοικητή της ΥΠΑ Γ. Σουνάτσου έγινε δεκτή από τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Χρ. Δήμα μετά το πόρισμα για το μπλακ άουτ στο FIR Αθηνών, που αποκάλυψε παρωχημένα συστήματα και σοβαρά διοικητικά κενά.
Ελληνική αστυνομία περιπολικό
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σύλληψη γυναικών στο «Ελ. Βενιζέλος» με 72 κιλά κάνναβη στις αποσκευές

Τρεις αλλοδαπές, 29, 33 και 37 ετών, συνελήφθησαν στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» ως μέλη διεθνούς κυκλώματος, ενώ επιχειρούσαν να μεταφέρουν 72,7 κιλά υδροπονικής κάνναβης στην Ιταλία, κρυμμένα στις αποσκευές τους.
Κεντρικός πύργος αεροδρομίου
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Απαρχαιωμένα συστήματα πίσω από το χθεσινό μπλακ άουτ στα αεροδρόμια

Αναζητούνται ακόμη τα αίτια του χθεσινού μπλακ άουτ στα αεροδρόμια, που προκάλεσε αλυσιδωτές καθυστερήσεις πτήσεων. Απαρχαιωμένα τα συστήματα της ελληνικής αεροναυτιλίας Με ραντάρ ηλικίας 25–30 ετών η εναέρια κυκλοφορία.