ΓΔ: 1170.13 0.14% Τζίρος: 93.67 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
businessdaily-eab-f16-atraktos
Φωτο: ΕΑΒ

Η ΕΑΒ παρέδωσε κομμάτι της ατράκτου του F-16 στη Lockheed Martin

Με αφορμή αυτό το γεγονός η Lockheed Martin έδωσε τα συγχαρητήριά της στην ΕΑΒ για την ανοδική πορεία του προγράμματος σε σχέση με τις παραδόσεις.

Παραδόθηκε σήμερα το πρώτο εργοσύνολο του πίσω μέρους της ατράκτου (aft fuselage) του αεροσκάφους F-16, στην Lockheed Martin, στο πλαίσιο του προγράμματος συμπαραγωγής F-16.

Όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση, το κομμάτι αυτό της ατράκτου που κατασκευάζεται από ελληνικά χέρια στην Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία (ΕΑΒ), που είναι μοναδικός υποκατασκευαστής και τροφοδοτεί ολόκληρη την τελική γραμμή παραγωγής του αεροσκάφους στις εγκαταστάσεις της Lockheed στο Greenville (Νότια Καρολίνα, HΠΑ). «Συνιστά όχι μόνο το μεγαλύτερο εργοσύνολο της ατράκτου του μαχητικού αεροσκάφους, αλλά και ένα από τα πλέον πολύπλοκα της δομής του σε ό,τι αφορά τις τάσεις που δέχεται, καθώς φιλοξενεί το κύριο μέρος του κινητήρα αλλά και το σύστημα αεροδυναμικής πέδησης», υπογραμμίζει η ΕΑΒ.

Με αφορμή αυτό το γεγονός η Lockheed Martin έδωσε τα συγχαρητήριά της στην ΕΑΒ για την ανοδική πορεία του προγράμματος σε σχέση με τις παραδόσεις. Eυχαρίστησε ιδιαίτερα το προσωπικό για τη συνεργασία, τον επαγγελματισμό και την αφοσίωσή του στην επιτυχή υλοποίηση του προγράμματος, τηρώντας απόλυτα τα ιδιαίτερα στενά χρονοδιαγράμματα. 

Η ΕΑΒ χαιρετίζει την παράδοση του δομικού συγκροτήματος, καθώς αποτελεί σημαντικό επίτευγμα στην προσπάθεια για την επιτυχημένη εξέλιξη του προγράμματος. Η διοίκηση και οι εργαζόμενοι της ΕΑΒ θα συνεχίσουν να εργάζονται από κοινού αποτελεσματικά, με στόχο την περαιτέρω ανάπτυξη της Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας
 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

EAB-Lockheed Martin
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Η ΕΑΒ υπέγραψε συμβάσεις 233,9 εκ. δολαρίων με τη Lockheed Martin

H ΕΑΒ υπέγραψε δύο συμβάσεις συνολικής αξίας 118,6 εκ. δολαρίων, για εργασίες συμπαραγωγής μαχητικών F-16 για τρίτους πελάτες της Lockheed Martin, καθώς και τη σύμβαση για την αναβάθμιση των F-16 της Πολεμικής Αεροπορίας σε επίπεδο Viper αξίας 97,5 εκατ. 
Mitsotakis-EAB
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης από ΕΑΒ: Θωρακίζονται όσο ποτέ οι ελληνικοί ουρανοί

Σαφές μήνυμα στην Τουρκία έστειλε από την ΕΑΒ ο πρωθυπουργός, κατά την τελετή παραλαβής του 5ου F-16 Viper. Απαντώντας στα «γιουρούσια» του Ερντογάν τόνισε ότι κάθε γιουρούσι μπορεί να γίνει άτακτη υποχώρηση.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Επέστρεψε στα κέρδη το 2021 η ΕΑΒ, στα 74,8 εκατ. ευρώ ο κύκλος εργασιών

Η Εταιρεία βελτίωσε σημαντικά τις λειτουργικές και παραγωγικές δραστηριότητές της και εφάρμοσε δυναμική εξωστρεφή εμπορική πολιτική, με αποτέλεσμα να αντιστρέψει ταχύτατα το αρνητικό αποτέλεσμα.