ΓΔ: 795.24 2.06% Τζίρος: 72.21 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: Eurobank

Νέο πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου από την Eurobank, στα 140.000 ευρώ το πλαφόν

Το πρόγραμμα ξεκίνησε χθες και περιλαμβάνει πλαφόν αποζημίωσης τους 42 μισθούς. Απευθύνεται στο σύνολο των εργαζομένων του ομίλου ενώ δεν υπάρχει ηλικιακός περιορισμός.

Νέο πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου εργαζομένων «τρέχει» από χθες στη Eurobank, πρόγραμμα που απευθύνεται στο σύνολο των εργαζομένων του ομίλου στην Ελλάδα. Σύμφωνα με πληροφορίες του Business Daily το πλαφόν της αποζημίωσης φτάνει τους 42 μισθούς και το ποσό των 140.000 ευρώ.

Σημειώνεται ότι ουσιαστικά το πρόγραμμα απευθύνεται στο σύνολο των εργαζομένων του ομίλου και δεν υπάρχει ηλικιακός περιορισμός ενώ δίνεται ιδιαίτερο βάρος στις περιοχές όπου πραγματοποιείται μείωση καταστημάτων της τράπεζας. Σύμφωνα με πληροφορίες, η διοίκηση δεν έχει θέσει συγκεκριμένο αριθμό - στόχο αποχώρησης εργαζομένων.

Όπως σημειώνεται στη σχετική επιστολή της διοίκησης: «Η Διοίκηση του Ομίλου Eurobank αποφάσισε να θέσει σε λειτουργία Πρόγραμμα Εθελούσιας Εξόδου για την αντιμετώπιση, με τα καλύτερα δυνατά μέσα, των σημερινών αναγκών, συνθηκών και περιστάσεων που επικρατούν στο χρηματοπιστωτικό τομέα συνέπεια της ψηφιοποίησης των περισσοτέρων διαδικασιών, αλλά και του περιορισμού των λειτουργικών αναγκών σε συγκεκριμένες περιφέρειες της Ελλάδος. Το πρόγραμμα παρέχει στο προσωπικό του Ομίλου τους καλύτερους δυνατούς όρους άμεσης ή μεταγενέστερης εξόδου προσφέροντας σημαντικά κίνητρα για αναζήτηση άλλων επιλογών».

Σύμφωνα με τους όρους του προγράμματος, δικαιώματα συμμετοχής έχουν όλοι οι εργαζόμενοι και οι δικηγόροι του Ομίλου Eurobank που:

  1. Απασχολούνται στην Eurobank, την Eurobank Holdings, την Eurobank Χρηματοδοτικής Μισθώσεις, την Eurobank Equities, την Eurobank Factors, την Eurobank Asset Management και την Be – Business Exchanges.
  2. Είναι γεννημένοι πριν την 02.01.1969 και συμπληρώνουν 5 χρόνια αναγνωρισμένης υπηρεσίας στον Όμιλο κατά την 01.01.2022, ανεξαρτήτως εταιρείας, μονάδας, νομού και θέσης εργασίας με εξαίρεση τους εργαζόμενους που απασχολούνται στη Γενική Διεύθυνση Πληροφορικής του Ομίλου.
  3. Είναι γεννημένοι από την 02.01.1969 έως και την 01.01.1982, συμπληρώνουν συμπληρώνουν 5 χρόνια αναγνωρισμένης υπηρεσίας στον Όμιλο κατά την 01.01.2022 και απασχολούνται κατά της 01.02.2022 στις εξής μονάδες: Γενική Διεύθυνση Κεντρικών Εργασιών και Λειτουργιών Ομίλου της Τράπεζας ή της Holding, Γενική Διεύθυνση Δικτύου καταστημάτων με εξαίρεση ορισμένων θέσεων και περιοχών.
  4. Είναι γεννημένοι μετά την 02.01.1969, ανεξάρτητα από τη συμπλήρωση 5 χρόνων αναγνωρισμένης υπηρεσίας στον Όμιλο κατά την 01.01.2022 στη Γενική Διεύθυνση Δικτύου Καταστημάτων και στη Γενική Διεύθυνση Κεντρικών Εργασιών και Λειτουργιών Ομίλου στους νομούς: Αργολίδας, Αρκαδίας, Αχαΐας, Ημαθίας, Καβάλας, Κορινθίας, Λάρισας, Μαγνησίας, Μεσσηνίας, Πέλλας, Τρικάλων, Φθιώτιδας, Χίου.

Από το πρόγραμμα εξαιρούνται οι εργαζόμενοι/δικηγόροι της τράπεζας που ανήκουν στο ιεραρχικό επίπεδο του Γενικού Διευθυντή κατά την 01.02.2022, οι Διευθύνοντες Σύμβουλοι θυγατρικών κατά την 01.02.2022, οι εργαζόμενοι του ομίλου με συμβάσεις εργασίας και οι εργαζόμενοι / δικηγόροι που έχουν ήδη υπογράψει συμφωνία αμοιβαίας αποχώρησης.

Σημειώνεται ότι τα οικονομικά κίνητρα του προγράμματος εθελούσιας εξόδου είναι μικρότερα σε σύγκριση με το προηγούμενο επιβεβαιώνοντας τις εκτιμήσεις των τραπεζών ότι όσο περνά ο καιρός περιορίζονται τα κίνητρα για εθελούσια αποχώρηση εργαζομένων.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Eurobank: Ολοταχώς σε μονοψήφιο δείκτη NPE, υψηλοί στόχοι για τα κέρδη

Μικρές απώλειες από την πανδημία με νέα «κόκκινα» δάνεια 0,9 δισ. φέτος προβλέπει ο Φ. Καραβίας, ενώ δρομολογείται η τιτλοποίηση "Mexico" των 3,3 δισ. ευρώ. Στόχος η διψήφια απόδοση κεφαλαίων από το 2022.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Φ. Καραβίας: Επιταχυντής αλλαγών για τις τράπεζες η πανδημία

Ο διευθύνων σύμβουλος της Eurobank τόνισε ότι το ελληνικό τραπεζικό σύστημα συνεχίζει να στηρίζει την οικονομία και παράλληλα φροντίζει να «καθαρίσει» τους ισολογισμούς του από τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Eurobank: Γιατί ξεπέρασε τους στόχους η συμμετοχή στην εθελούσια

Περισσότεροι από 750 εργαζόμενοι δήλωσαν συμμετοχή, ενώ ο στόχος ήταν να αποχωρήσουν έως 700. Η ηλικιακή στόχευση και οι ικανοποιητικοί όροι συνέβαλαν καθοριστικά στην επιτυχία του προγράμματος.