ΓΔ: 822.15 -0.21% Τζίρος: 66.05 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:04 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
TXS
Πηγή: ΤΧΣ

Τη στήριξή του στη νέα διοίκηση της Attica Bank εξέφρασε το ΤΧΣ

Το Ταμείο υπογραμμίζει ότι με γνώμονα το αναπτυξιακό μέλλον της τράπεζας, λειτούργησε και στην περίπτωση της επιλογής της νέας διοικητικής ομάδας με αίσθημα ευθύνης.

Τη στήριξή του στη νέα διοίκηση της Attica Bank εξέφρασε το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας σε σχετική του ανακοίνωση. Το ΤΧΣ καλωσορίζει τον νέο διευθύνοντα σύμβουλο, κ. Μιχάλη Ανδρεάδη και τα νέα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της τράπεζας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Ταμείου:

«Το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας («ΤΧΣ» ή «Ταμείο») πιστό στην προτεραιότητά του για διασφάλιση του τραπεζικού σύστηματος και θωράκιση της βιωσιμότητάς του προς όφελος της εθνικής οικονομίας καλοσωρίζει το νέο Διευθύνοντα Σύμβουλο, κ. Μιχάλη Ανδρεάδη και τα νέα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου στην Τράπεζα και στα νέα τους καθήκοντα.

Ο κ. Μιχάλης Ανδρεάδης διαθέτει την απαραίτητη εμπειρία και γνώση της Τράπεζας ώστε μαζί με το ανανεωμένο Διοικητικό Συμβούλιο να συμβάλλουν καθοριστικά στην μετεξέλιξή της σε σύγχρονο χρηματοπιστωτικό ίδρυμα, που θα διακρίνεται για τον πελατοκεντρικό του χαρακτήρα και την παροχή ανταγωνιστικών και καινοτόμων χρηματοδοτικών λύσεων.

Η σημαντική συμμετοχή του Ταμείου στο μετοχικό κεφάλαιο της Τράπεζας στοχεύει στην αναπτυξιακή της πορεία και στην υλοποίηση του σχεδίου μετασχηματισμού της. Η νέα διοίκηση που θα ασκεί τα καθήκοντά της κατά τη σύντομη μεταβατική περίοδο, θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια να ανταποκριθεί πλήρως στο σχέδιο επιχειρηματικής ανάπτυξης της Τράπεζας.

Το Ταμείο με γνώμονα το αναπτυξιακό μέλλον της Attica Bank λειτούργησε και στην περίπτωση της επιλογής της νέας διοικητικής ομάδας με αίσθημα ευθύνης, επιβεβαιώνοντας για ακόμη μία φορά την πλήρη και ουσιαστική δέσμευση του ΤΧΣ στην αποστολή του».

Ο διευθύνων σύμβουλος του Ταμείου, κ. Ηλίας Ε. Ξηρουχάκης, δήλωσε «Η Attica Bank είναι η πρώτη μη συστημική ελληνική τράπεζα στην οποία το Ταμείο συμμετείχε με όρους αγοράς. Είμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς καθώς με την υλοποίηση του ολοκληρωμένου προγράμματος ανάπτυξης και κεφαλαιακής ενίσχυσής της,  δημιουργείται ένας επιπλέον ισχυρός χρηματοοικονομικός πόλος στην ελληνική οικονομία».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Attica Bank: Στηρίζει την καινοτομία των μικρομεσαίων επιχειρήσεων

Η τράπεζα συμφώνησε με την Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα (HDB) για τη συμμετοχή της στο «Ταμείο Εγγυοδοσίας Καινοτομίας» που χρηματοδοτεί με ιδιαίτερα ευνοϊκούς όρους τις καινοτόμες μικρομεσαίες επιχειρήσεις με εξωστρεφή χαρακτήρα.