ΓΔ: 822.15 -0.21% Τζίρος: 66.05 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:04 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Η ψηφιοποίηση του Μετοχικού Ταμείο Στρατού στις Uni Systems και Profile

Στο πλαίσιο του έργου ύψους 3 εκατ. ευρώ, εκτός του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος θα δημιουργηθεί και διαδικτυακή πύλη ενώ θα ψηφιοποιηθεί και το έγχαρτο αρχείο. Θα αναπτυχθούν επίσης και ψηφιακές υπηρεσίες.

Η ένωση εταιρειών UniSystems - Profile ανέλαβε για το Μετοχικό Ταμείο Στρατού (ΜΤΣ) την υλοποίηση πληροφοριακού συστήματος με σκοπό την ψηφιοποίηση του φυσικού, έγχαρτου αρχείου και την απολύτως ψηφιακή συνολική εξυπηρέτηση όλων των φορέων που σχετίζονται με τον οργανισμό.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η υλοποίηση του έργου ξεκίνησε τον Ιανουάριο, αναμένεται να διαρκέσει 18 μήνες και η συνολική του αξία ανέρχεται σε 3.021.866 ευρώ. Στο πλαίσιο του έργου, θα υλοποιηθεί Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα (ΟΠΣ) και διαδικτυακή πύλη, θα ψηφιοποιηθεί το έγχαρτο αρχείο, θα αναπτυχθούν ψηφιακές υπηρεσίες και θα υλοποιηθούν ενοποιημένες υπηρεσίες διαλειτουργικότητας με τρίτα συστήματα.

Το πληροφοριακό σύστημα θα εξυπηρετεί τις ανάγκες των κάτωθι φορέων:

  • Μετοχικού Ταμείου Στρατού (ΜΤΣ)
  • Ειδικού Κλάδου Οικονομικής Ενίσχυσης Μερισματούχων Στρατού (ΕΚΟΕΜΣ) 
  • Ειδικού Λογαριασμού Αλληλοβοηθείας Στρατού (ΕΛΟΑΣ)
  • Ταμείου Αλληλοβοήθειας Υπαλλήλων Μετοχικού Ταμείου Στρατού (ΤΑΥΜΤΣ).

Το ΟΠΣ και η διαδικτυακή πύλη θα λειτουργούν στο G-Cloud της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων, σε κοινό δίκτυο εργασίας, προκειμένου να εξυπηρετούν άμεσα τις ανάγκες όλων των επιμέρους φορέων τόσο σε ό,τι αφορά τον υπολογισμό των κατά περίπτωση χορηγούμενων παροχών, όσο και τη λογιστική παρακολούθηση, την παρακολούθηση της περιουσίας, και τη διαχείριση του ανθρωπίνου δυναμικού. 

Δεδομένου του μεγάλου αριθμού μετόχων και μερισματούχων του ΜΤΣ που ξεπερνούν τους 146.000 στρατιωτικούς, αστυνομικούς και μέλη των οικογενειών τους, του σημαντικού όγκου του έγχαρτου αρχείου που τηρείται στις εγκαταστάσεις του φορέα, αλλά και του ύψους των μερισμάτων που υπερβαίνουν τα 88 εκατομμύρια ευρώ ετησίως, το έργο κρίνεται ως μεγάλης σημασίας για την επιτάχυνση των διαδικασιών του φορέα που σχετίζονται με τις χρηματικές παροχές.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Liknoss-Group
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

H Liknoss εξαγόρασε την επιχειρηματική μονάδα UTS TicketLink της Profile

Με την εξαγορά ενισχύεται η παρουσία της εταιρείας σε Ελλάδα και Μεσόγειο και επιταχύνεται η πορεία της για να καταστεί ως η παγκόσμια ηγέτιδα Β2Β πλατφόρμα σε ακτοπλοϊκές κρατήσεις και ταξιδιωτικές υπηρεσίες.
Profile Software
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Profile: Πώληση της μονάδας ticketing και τελωνειακών εργασιών

Η δραστηριότητα που μεταβιβάστηκε αφορά το σύστημα κρατήσεων ακτοπλοϊκών εισιτηρίων UTS TicketLink και το λογισμικό διαχείρισης τελωνειακών εργασιών, της οποίας ο κύκλος εργασιών, το 2021 ανήλθε σε 851 χιλ. ευρώ.
Profile Software
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Στις 8 Ιουνίου η αποκοπή για τις δωρεάν μετοχές της Profile

Μετά τις αποφάσεις της ΓΣ των μετόχων της εταιρείας το μετοχικό κεφάλαιο της Profile διαμορφώνεται σε 24.027.832 μετοχές. Η έναρξη της διαπραγμάτευσης των 12.013.916 νέων δωρεάν κοινών, ονομαστικών μετοχών στο ΧΑ ορίζεται την 13η Ιουνίου 2022.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Mεγάλο έργο πληροφορικής σε ευρωπαϊκό οργανισμό κέρδισε η Uni Systems

Η συμφωνία ύψους 19,3 εκατ. ευρώ θα έχει τριετή διάρκεια και θα μπορεί να υπάρξουν δύο ετήσιες ανανεώσεις. Η Uni Systems θα παράσχει υπηρεσίες διαχείρισης ICT συστημάτων σε συγκεκριμένες λειτουργικές περιοχές του ευρωπαϊκού οργανισμού.