ΓΔ: 891.84 1.54% Τζίρος: 23.53 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: BriQ Properties

BriQ Properties: Ολοκληρώθηκε η αγορά κτιρίου έναντι 6,5 εκατ. ευρώ

Η επένδυση χρηματοδοτήθηκε από υφιστάμενες γραμμές τραπεζικού δανεισμού, ο οποίος θα αποπληρωθεί από τα καθαρά έσοδα της επικείμενης αύξησης μετοχικού κεφαλαίου, όπως έχει ήδη ανακοινώσει η εταιρεία.

Η BriQ Properties ΑΕΕΑΠ, σε συνέχεια της από 13.11.2019 ανακοίνωσης περί υπογραφής προσυμφώνου, ανακοίνωσε ότι ολοκληρώθηκε η αγορά αυτοτελούς ακινήτου μικτής χρήσης έναντι τιμήματος 6.500.000 ευρώ.

Το ακίνητο (κτίριο γραφείων με ισόγειο κατάστημα) συνολικής επιφάνειας 3.022,24 τμ αποτελείται από 7 ορόφους, ισόγειο, ημιώροφο και υπόγειο. Βρίσκεται στην οδό Αιόλου 67 στον Δήμο Αθηναίων και ανακαινίσθηκε πλήρως το 2009. Το κτίριο αποτελείται από οριζόντιες ιδιοκτησίες συνολικής επιφάνειας 2.547,46 τμ και είναι πλήρως μισθωμένο.

Η παραπάνω επένδυση χρηματοδοτήθηκε από υφιστάμενες γραμμές τραπεζικού δανεισμού (bridge financing), ο οποίος θα αποπληρωθεί από τα καθαρά έσοδα της επικείμενης αύξησης μετοχικού κεφαλαίου, όπως έχει ήδη ανακοινώσει η εταιρεία.

Επίσης, την 4.11.2019 η Εταιρεία προχώρησε στην αγορά ενός οικοπέδου επιφανείας 518,40 τ.μ. που βρίσκεται στη θέση «Άγιος Γεώργιος», στον Δήμο Πάρου και το οποίο είναι όμορο στο οικόπεδο που στεγάζει το ξενοδοχείο “Mr&Mrs White Paros” ιδιοκτησίας της Εταιρείας. Το οικόπεδο είναι μισθωμένο στον μισθωτή του ξενοδοχείου “Mr&Mrs White Paros” και χρησιμοποιείται ως χώρος στάθμευσης του ξενοδοχείου. Το τίμημα για την αγορά του οικοπέδου ανήλθε σε € 260.000. 

H κ. Άννα Αποστολίδου, Διευθύνουσα Σύμβουλος της BriQ Properties,  δήλωσε ότι «με μεγάλη χαρά εντάσσουμε στο χαρτοφυλάκιό μας το αυτοτελές ακίνητο της Αιόλου 67 που βρίσκεται στο εμπορικότρίγωνο της Αθήνας το οποίο αναβαθμίζεται δυναμικά. Αναζητούμε επενδυτικές ευκαιρίες και ακίνητα εισοδήματος που βρίσκονται στο ιστορικό κέντρο του Δήμου Αθηναίων όπου επιχειρείται μια μεγάλη ανάπλαση από τον Δήμο Αθηναίων και από θεσμικούς και ιδιώτες επενδυτές.» 

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Συνεχίζεται η επένδυση της Briq στον Ασπρόπυργο με την αγορά οικοπέδων

Τον τελευταίο χρόνο η εταιρεία μέσω διαδοχικών αγορών στην περιοχή του Ασπρόπυργου κατέχει ενιαία οικοπεδική έκταση συνολικής επιφάνειας 102.813 τ.μ. επενδύοντας συνολικά 6,5 εκατ. ευρώ.