ΓΔ: 1229.76 0.73% Τζίρος: 11.68 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 10:58:43 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
netcompany-intrasoft
Φώτο: NetCompany-Intrasoft

Σε τροχιά ισχυρής ανάπτυξης η Intrasoft, προσλήψεις 320 επιστημόνων

Μετά την εξαγορά της από τη NetCompany, η Intrasoft στοχεύει να διευρύνει το πελατολόγιό της και να ενισχύσει την παρουσία της στα έργα του Ταμείου Ανάκαμψης. Αναζήτηση εξειδικευμένου προσωπικού για Ελλάδα, Βέλγιο και Λουξεμβούργο.

Την αναπτυξιακή της πορεία συνεχίζει η Intrasoft, μετά το deal της εξαγοράς της από τη δανέζικη NetCompany, ένα από τα μεγαλύτερα στον χώρο της πληροφορικής το 2021. Σε αυτό το πλαίσιο, η εταιρεία ανοίγει περισσότερες από 300 θέσεις εργασίας για εξειδικευμένο προσωπικό σε τεχνολογίες αιχμής, όπως blockchain, AI, Big Data, Cloudification κ.α..

Μετά την εξαγορά της από τη NetCompany η Intrasoft θέλει διευρύνει το πελατολόγιο της σε Ελλάδα, Βέλγιο, Λουξεμβούργο και Αφρική προσθέτοντας νέες δραστηριότητες, και στοχεύει να διεκδικήσει μια σειρά από έργα που θα συμβάλλουν στον ψηφιακό μετασχηματισμό της χώρας και των επιχειρήσεων, με την αγορά Πληροφορικής να βρίσκεται εν μέσω θετικού κλίματος, αλλά και προβληματισμού για την έλλειψη προσωπικού.

Ο συνδυασμός της NetCompany με την Intrasoft δημιουργεί ένα ευρωπαϊκό success story πληροφορικής, πλήρως συμπληρωματικό σε επίπεδο υπηρεσιών και προσφερόμενων λύσεων. Ο Communication Services, Corporate Marketing & CSR Director της Intrasoft, Γιάννος Κοντραφούρης δηλώνει στο Business Daily, πως «οι δυο εταιρείες λειτουργούν σχεδόν πλήρως συμπληρωματικά σε γεωγραφική και πελατειακή βάση. Συνεπώς, τα πρώτα χρόνια σκοπεύουμε να εστιάσουμε στο up-selling και cross-selling των συνδυαστικών προϊόντων, πλατφορμών και υπηρεσιών και στην ενίσχυση των επενδύσεών μας για τον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, που αφορούν στην Ευρώπη αλλά και παγκοσμίως. Ένας εξίσου σημαντικός στόχος, όμως, είναι και η ενδυνάμωση και εξέλιξη των ανθρώπων μας σε επίπεδο νέων τεχνολογιών, ψηφιακών δεξιοτήτων και soft skills».

Νέες θέσεις εργασίας

Αυτή την περίοδο η εταιρεία πληροφορικής έχει ανοίξει 320 θέσεις επιστημονικού προσωπικού, εκ των οποίων οι 270 θέσεις στην Ελλάδα και οι υπόλοιπες 50 στο Βέλγιο και το Λουξεμβούργο και αφορούν σε υψηλά καταρτισμένο προσωπικό κυρίως από τους κλάδους Πληροφορικής και Τεχνολογίας. Συγκεκριμένα, περιλαμβάνουν Software Engineers, καθώς και Business Analysts, IT Consultants, System/ Operation Engineers, Project Managers κ.α.

«Η ανακοίνωση αυτών των θέσεων, σηματοδοτεί ακριβώς αυτή τη νέα εποχή ανάπτυξης που ξεκίνησε τον Νοέμβριο του 2021, με την εξαγορά της INTRASOFT International από την Netcompany, τη μεγαλύτερη εταιρεία πληροφορικής της Δανίας και μια από τις μεγαλύτερες στην Ευρώπη», αναφέρει ο κ. Κοντραφούρης και προσθέτει ότι «μέσω της κεφαλαιακής ενίσχυσης και της ανταλλαγής τεχνογνωσίας, η επένδυση αυτή άνοιξε τον δρόμο για έναν νέο, ακόμη πιο δυναμικό κύκλο ανάπτυξης για την εταιρεία με άξονα την αξιοποίηση του ταλέντου της χώρας, τη διαφορετικότητα, το κοινωνικό αποτύπωμα και την τεχνολογική καινοτομία».

Η Intrasoft διαθέτει το υψηλότερο ποσοστό εργαζομένων γυναικών σε σχέση με τον μέσο όρο του κλάδου Πληροφορικής με τον κ. Κοντραφούρη να σημειώνει ότι «είναι αλήθεια πως ως εταιρεία πιστεύουμε ότι το ταλέντο δεν έχει φύλο. Σήμερα η αναλογία ανδρών-γυναικών στην Netcompany-Intrasoft διαμορφώνεται σε 66% - 34%, με το ποσοστό των γυναικών να υπερβαίνει σημαντικά τον ελληνικό (21%) και τον ευρωπαϊκό (20%) μέσο όρο του κλάδου Τεχνολογίας, σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat (High Technology sectors). Ο στόχος μας είναι το ποσοστό αυτό να συνεχίσει να αυξάνεται αποδεικνύοντας εμπράκτως την προσήλωση στην πολιτική ίσων ευκαιριών που εφαρμόζουμε».

Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα της Manpower Group, οι ανάγκες για εξειδικευμένα στελέχη διογκώνονται, με τους εργαζόμενους που έχουν εξειδικευμένες γνώσεις να είναι πλέον δυσεύρετοι και η μάχη για την προσέλκυση ταλαντούχων εργαζομένων γίνεται ολοένα και πιο δύσκολη.

«Η συνεχής ανάπτυξη και η διεθνοποίηση του κλάδου της Τεχνολογίας καθώς και η επιτάχυνση της ψηφιοποίησης, τόσο σε επίπεδο κρατών όσο και εταιρειών, λόγω της πανδημίας, έχουν οδηγήσει σε αυξημένη ζήτηση ταλέντων σε παγκόσμιο επίπεδο» δηλώνει ο κ. Κοντραφούρης σημειώνοντας πως το επιστημονικό επίπεδο στην Ελλάδα ήταν και παραμένει πολύ υψηλό αλλά πλέον και η ζήτηση είναι πολύ υψηλή.

Παράλληλα επισημαίνει ότι «βασική προτεραιότητα της  εταιρίας μας, από την πλευρά του ανθρώπινου δυναμικού, παραμένει η συνεχής επένδυση στην ανάπτυξη δεξιοτήτων των υπαρχóντων ταλέντων αλλά και νέες στοχευμένες πρωτοβουλίες που αφορούν στους νέους που μας επιλέγουν. Παράλληλα ενισχύουμε το διάλογο με τα σχολεία αλλά και τα πανεπιστήμια για την ανάπτυξη των ψηφιακών δεξιοτήτων των μαθητών αλλά και σπουδαστών, υποστηρίζοντας σημαντικές εκπαιδευτικές δράσεις».

Στόχευση στα έργα του Ταμείου Ανάκαμψης

Ο ψηφιακός μετασχηματισμός δημοσίου και ιδιωτικού τομέα σε συνδυασμό με τους πόρους από το Ταμείο Ανάκαμψης, δημιουργούν μεγάλες ευκαιρίες για τον κλάδο Πληροφορικής, με την Intrasoft να στοχεύει να επεκτείνει την παρουσία της στα έργα που πρόκειται να αλλάξουν την εικόνα της χώρας.

Ο συνδυασμός των προϊόντων της Intrasoft για Τελωνεία, Φορολογία, Κοινωνική Ασφάλιση και η πλατφόρμα Govtech της NetCompany, δοκιμασμένες σε μερικές από τις πιο προηγμένες ψηφιακές αγορές στην Ευρώπη, δημιουργούν συνέργειες που ξεπερνούν κατά πολύ το άθροισμα των δύο και θα αξιοποιηθούν σε αναδυόμενες ευκαιρίες σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Η αρχή έγινε τον περασμένο μήνα όπου η Intrasoft ανακηρύχθηκε ανάδοχος του έργου του Ενιαίου Ψηφιακού Χάρτη από το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας (ΤΕΕ).

Η Intrasoft και ο εταίρος της ΟΤΕ θα συνεργαστούν, για να δημιουργήσουν ένα ψηφιακό σημείο αναφοράς που θα καλύπτει την ιδιοκτησία, κατασκευή και εκμετάλλευση ακινήτων, προκειμένου να το καταστήσουν διαλειτουργικό και διαθέσιμο μέσω μιας ενιαίας διαδικτυακής πλατφόρμας.

Πρόκειται για ένα έργο-ορόσημο στον τομέα του πολεοδομικού σχεδιασμού, που στοχεύει να βοηθήσει την κυβέρνηση, τους πολίτες και τον κατασκευαστικό τομέα και αναμένεται να ενισχύσει δραματικά την περαιτέρω ανάπτυξη στους τομείς του τουρισμού, της ακίνητης περιουσίας και της στέγασης. Το έργο περιλαμβάνει επίσης τη δημιουργία του (Εθνικού) Μητρώου Υποδομών, που αποτελεί τη βάση του Ενιαίου Ψηφιακού Χάρτη.

«Η πρόθεσή μας είναι να παραμείνουμε στο επίκεντρο των εξελίξεων, δίνοντας έμφαση στην τεχνολογική καινοτομία και διασφαλίζοντας ότι θα παρέχουμε λύσεις που ενισχύουν το κοινωνικό μας αποτύπωμα» δηλώνει ο κ. Κοντραφούρης, αναφέροντας πως «μεγάλα έργα που αφορούν επίσης στον  εκσυγχρονισμό της Δικαιοσύνης, της κοινωνικής ασφάλισης και της υγείας μας έχουν ήδη κατατάξει στην πρώτη γραμμή του ψηφιακού μετασχηματισμού στη χώρα για πάνω από 20 χρόνια».

Παράλληλα σημειώνει ότι «ο ψηφιακός μετασχηματισμός του δημόσιου τομέα αποτελεί εξάλλου και σημαντικό κομμάτι των στόχων βιωσιμότητας που έχουμε θέσει, με σκοπό τη βελτίωση της εμπειρίας των πολιτών στην Ευρώπη αλλά και την ψηφιοποίηση των διαδικασιών. Πρέπει να υπογραμμίσουμε ότι η επιχειρηματική επιτυχία δεν μπορεί να αποκοπεί από την βιωσιμότητα και την κοινωνική ευημερία».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Space Hellas
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Συνεχή ρεκόρ εσόδων για τη Space Hellas έφερε το μπαράζ εξαγορών

Με επενδύσεις 29 εκατ. ευρώ, κυρίως σε εξαγορές, ο όμιλος έχει σχεδόν διπλασιάσει τον τζίρο του σε σχέση με το 2018 και ανήλθε σε 128,6 εκατ. το 2022. Παύση στα deal για να αξιοποιηθούν καλύτερα οι νέες εταιρείες του ομίλου.
OTE, Cosmote
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Κυρίαρχος ο ΟΤΕ στα έργα πληροφορικής, αυξάνει συνεχώς τα έσοδα

Καθώς τα έσοδα από τις τηλεπικοινωνιακές υπηρεσίες παραμένουν σε στασιμότητα, ο ΟΤΕ στρέφεται όλο και περισσότερο στα έργα πληροφορικής. Μεγάλη αύξηση, κατά 14,4%, στα έσοδα αυτής της κατηγορίας το 2022.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Νέο data center στην Κρήτη μετατρέπει την Ελλάδα σε κόμβο των Βαλκανίων

Στόχος της στρατηγικής επένδυσης από την ελληνική εταιρεία Lancom είναι να αποτελέσει έναν ουδέτερο κόμβο πάνω στον οποίο θα συνδέονται όλα τα υποθαλάσσια καλώδια οπτικών ινών που θα ποντιστούν στη Μεσόγειο και το Αιγαίο.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Κυνηγούν ταλέντα της πληροφορικής οι ισχυροί των τηλεπικοινωνιών

Νέο κέντρο πληροφορικής και λογισμικού «στήνει» στη Θεσσαλονίκη η μητρική του ΟΤΕ, Deutsche Telekom. Η Vodafone δημιούργησε κόμβο τεχνολογίας στην Κρήτη και σχεδιάζει άλλους τρεις σε ελληνικές πόλεις.