ΓΔ: 834.83 -0.17% Τζίρος: 63.52 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
goldman_sachs
Πηγή: Shutterstock.

Goldman Sachs: Γυρίζει την πλάτη στη Ρωσία, αποχωρεί από κάθε δραστηριότητα

Η επενδυτική τράπεζα της Wall Street έχει διατηρήσει την παρουσία της στη Ρωσία τα τελευταία χρόνια, αλλά η χώρα δεν αποτελεί σημαντικό μέρος της παγκόσμιας τραπεζικής της δραστηριότητας.

Έτοιμη να τερματίσει τις δραστηριότητές της στη Ρωσία είναι η Goldman Sachs Group Inc, αντιδρώντας στην εισβολή στην Ουκρανία.

«Η Goldman Sachs τερματίζει τις δραστηριότητές της στη Ρωσία σύμφωνα με τις κανονιστικές απαιτήσεις και τις απαιτήσεις αδειοδότησης», ανέφερε η εταιρεία την Πέμπτη σε δήλωση που εστάλη μέσω email. «Είμαστε επικεντρωμένοι στην υποστήριξη των πελατών μας σε όλο τον κόσμο για τη διαχείριση ή το κλείσιμο προϋπαρχουσών υποχρεώσεων στην αγορά και τη διασφάλιση της ευημερίας των ανθρώπων μας», ανέφερε το Bloomberg.

Η επενδυτική τράπεζα της Wall Street έχει διατηρήσει την παρουσία της στη Ρωσία τα τελευταία χρόνια, αλλά η χώρα δεν αποτελεί σημαντικό μέρος της παγκόσμιας τραπεζικής της δραστηριότητας. Στο τέλος του 2021, η συνολική πιστωτική έκθεση της εταιρείας στη Ρωσία ήταν 650 εκατομμύρια δολάρια, τα περισσότερα από τα οποία ήταν συνδεδεμένα με μη κρατικούς αντισυμβαλλομένους ή δανειολήπτες.

Η Goldman Sachs έχει ήδη μεταφέρει μέρος του προσωπικού της που εδρεύει στη Μόσχα στο Ντουμπάι, ανταποκρινόμενη σε αιτήματα ορισμένου προσωπικού της στη Ρωσία να εργαστεί από διαφορετική τοποθεσία.

Ενώ η Goldman είναι η πρώτη εταιρεία της Wall Street που ανακοίνωσε αποχώρηση, η Citigroup Inc. δήλωσε την Τετάρτη ότι αξιολογεί τις δραστηριότητες στη χώρα. Προηγουμένως ανακοίνωσε τις προσπάθειες να εγκαταλείψει την καταναλωτική της δραστηριότητα εκεί και τώρα τη λειτουργεί «σε πιο περιορισμένη βάση δεδομένων των τρεχουσών συνθηκών και υποχρεώσεων», δήλωσε ο Edward Skyler, εκτελεστικός αντιπρόεδρος παγκόσμιων δημοσίων υποθέσεων.

Οι πιθανοί μνηστήρες για τη λιανική δραστηριότητα της Citigroup στη Ρωσία υπόκεινται τώρα σε κυρώσεις που επιβλήθηκαν από την κυβέρνηση των ΗΠΑ, προσθέτοντας ένα ακόμη εμπόδιο στη σχεδιαζόμενη πώληση. Οι περίπου 3.000 εργαζόμενοι της Citigroup εκεί της δίνουν μακράν τη μεγαλύτερη παρουσία από οποιαδήποτε άλλη μεγάλη τράπεζα των ΗΠΑ στη χώρα. Ανέφερε τον περασμένο μήνα ότι είχε περίπου 9,8 δισεκατομμύρια δολάρια σε δάνεια, περιουσιακά στοιχεία και άλλο άνοιγμα συνδεδεμένο με τη Ρωσία, τις τοπικές εταιρείες και τους αντισυμβαλλομένους τους, καθώς και με την Τράπεζα της Ρωσίας, από τα τέλη του 2021.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ukraine-Mariupole-Azovstal
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Συνεχίζεται η πολιορκία του Αζοφστάλ, η Ρωσία καλεί σε εκκένωση δύο πόλεων

Σε πολιορκία βρίσκεται εργοστάσιο Αζοφστάλ στο λιμάνι στρατηγικής σημασίας της Αζοφικής Θάλασσας, στην Μαριούπολη. Ο Ουκρανός πρόεδρος μίλησε με τον Γερμανό Καγκελάριο Όλαφ Σολτς.
Xrimata, Money, Metrita, Cash, Metrita
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

ΣΕΒΕ: Να στηριχθούν οι εταιρείες που εξάγουν σε Ουκρανία και Ρωσία

Πολλές επιχειρήσεις, κυρίως στη Βόρεια Ελλάδα, έχουν σημαντική δραστηριότητα σε Ρωσία και Ουκρανία και θα επηρεαστούν σε μεγαλύτερο βαθμό από τις υπόλοιπες, γι’ αυτό και πρέπει να υποστηριχθούν από την ελληνική κυβέρνηση, ζητά ο ΣΕΒΕ.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Frigoglass: Ποιος ο αντίκτυπος από την ρωσική επίθεση στην Ουκρανία

Το 14,5% και το 2,4% των πωλήσεων του Ομίλου αποτελούν οι αγορές της Ρωσίας και της Ουκρανίας σύμφωνα με τα μη ελεγμένα στοιχεία του 2021. Η θυγατρική στη Ρωσία αποτελεί το 20% του ενεργητικού του Ομίλου για το 2021.