ΓΔ: 822.15 -0.21% Τζίρος: 66.05 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:04 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
The Ellinikon
Πηγή: Lamda Development

Στην AVAX η πρώτη φάση των έργων υποδομών του Ελληνικού

Τα έργα της φάσης αυτής θα ολοκληρωθούν το 2025 και στο μεταξύ θα παραδίδονται σταδιακά. Προβλέπεται η υπογειοποίηση της Λ. Ποσειδώνος, έργα στο Μητροπολιτικό Πάρκο, οδικά δίκτυα, δίκτυα υποδομών, εγκαταστάσεις επεξεργασίας λυμάτων κ.α.. 

Στην AVAX περνάει η πρώτη φάση των έργων υποδομών του Ελληνικού συνολικού προϋπολογισμού περί τα 300 εκατ. ευρώ. Τα έργα, όπως είχε ανακοινώσει πρόσφατα και ο CEO της Lamda Development, Οδυσσέας Αθανασίου, θα ξεκινήσουν τον Απρίλιο και θα ολοκληρωθούν έως τον Σεπτέμβριο 2025.

Τα έργα της φάσης αυτής θα παραδίδονται σταδιακά και περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων, την υπογειοποίηση της Λεωφόρου Ποσειδώνος (προϋπολογισμού 70 - 85 εκατ.), έργα στο Μητροπολιτικό Πάρκο (50 - 60 εκατ.), οδικά δίκτυα (45 - 57 εκατ.), δίκτυα υποδομών (44 - 54 εκατ.) εγκαταστάσεις επεξεργασίας λυμάτων κ.α. (22 με 27 εκατ.). 

Παράλληλα, έως το τέλος Μαρτίου θα ανακοινωθεί ο εργολάβος που θα αναλάβει τις μελέτες του Πύργου Κατοικιών, «Marina Tower», σε συνεργασία με το διεθνούς φήμης αρχιτεκτονικό γραφείο Foster+Partners που υπογράφει τον σχεδιασμό. Πρόκειται για έναν «πράσινο» ουρανοξύστη 45 ορόφων, 200 μέτρων ύψους και 200 διαμερισμάτων, έργο συνολικού προϋπολογισμού 250 εκατ. ευρώ (με το κατασκευαστικό αντικείμενο να εκτιμάται σε 160 με 170 εκατ. ευρώ). Μέσα στην επόμενη χρονιά, θα αποφασιστεί αν ο εργολάβος αυτός θα αναλάβει και την κατασκευή του ουρανοξύστη ή αν θα δημοσιευθεί νέος διαγωνισμός.

Επιπρόσθετα, μέσα στο έτος θα δημοσιευθεί και ο διαγωνισμός για τη Marina Galleria, σχεδιασμένη από το διεθνούς φήμης αρχιτεκτονικό γραφείο Kengo Kuma and Associates που αποτελεί έναν χώρο 22.000 τ.μ. και θα φιλοξενεί κορυφαίους οίκους μόδας και χώρους γαστρονομίας και ψυχαγωγίας.Τέλος, άμεσα αναμένεται και ένας ακόμα διαγωνισμός ύψος 100 εκατ. ευρώ για τα έργα που αφορούν σε αθλητικές εγκαταστάσεις και θα ξεκινήσουν το αργότερο μέσα στο 2023.

Παρά τις ανατροπές που έχουν δημιουργήσει και συνεχίζουν να προκαλούν η πανδημία, η ενεργειακή κρίση με την αύξηση των πρώτων υλών που επέφερε και η αλλαγή των γεωπολιτικών ισορροπιών μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, η διοίκηση της Lamda εμφανίζεται αισιόδοξη για την τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων. Δεν θα χρειαστεί, σύμφωνα με τον κ. Αθανασίου, ανασχεδιασμός στον χρονικό ορίζοντα ολοκλήρωσης των έργων αλλά (με την παράδοση του παραλιακού μετώπου έως το μετρό της Αργυρούπολης να τοποθετείται έως τις αρχές του 2026) και στους προϋπολογισμούς, καθώς έχει ήδη προβλεφθεί ένα «μαξιλάρι» για την κάλυψη πιθανών αυξήσεων σε κόστη.

Lamda Development αναμένει ήδη φέτος έσοδα 250 εκατ. ευρώ από τις συμβασιοποιήσεις των οικιστικών κομματιών του έργου. Ειδικότερα, μέσα στους επόμενους μήνες η εταιρεία αναμένει να ολοκληρώσει σε μεγάλο ποσοστό τη συμβασιοποίηση των 27 υπερπολυτελών κατοικιών που έχουν σχεδιαστεί στο παραλιακό μέτωπο και θα λάβει το 50% του συνόλου της αξίας που ανέρχεται στα 200 εκατ. ευρώ. Αντίστοιχα, για τα 100 Condos – κατοικίες έως 2 -3 ορόφων- που σχεδιάζει θα λάβει φέτος το 20% των συνολικών 250 εκατ. ευρώ, ενώ για τα 200 διαμερίσματα του ουρανοξύστη Marina Tower, που φτάνουν το μισό δισ. ευρώ, φέτος θα μπουν στα ταμεία της εταιρείας 100 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με τον κ. Αθανασίου έχουν ήδη προσυμφωνηθεί οι πωλήσεις όλων των κατοικιών του πύργου, εκτός των τελευταίων τριών ορόφων και των δύο Penthouse που στρατηγικά άφησε η εταιρεία τελευταίες. Και αυτές οι συμφωνίες αναμένεται επίσης να κλείσουν μέσα στους επόμενους δύο με τρεις μήνες. Ενδιαφέρον στοιχείο σχετικά με τους μελλοντικούς ιδιοκτήτες των κατοικιών του ουρανοξύστη είναι ότι σε μεγάλο βαθμό αφορούν σε Έλληνες του εξωτερικού, ενώ δεν υπάρχει επενδυτής που να αγοράζει μέσω της διαδικασίας της Golden Visa.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Lamda-Develompment-TheEllinikonpark
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Lamda Development: The Ellinikon Park θα αναβαθμίσει το παραλιακό μέτωπο

«Το πάρκο του Ελληνικού, είναι κάτι παραπάνω από ένα πράσινο, μεγάλο πάρκο. Είναι μια νέα πρόταση που εισάγει στην χώρα μας αλλά και διεθνώς έναν καινούργιο τρόπο ζωής», τόνισε ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, κ. Οδυσσέας Αθανασίου.
The Ellinikon
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Συμφωνία Lamda με Orilina για επένδυση ύψους 70 εκατ. στο Ελληνικό

Βάσει του Μνημονίου Συνεργασίας που υπέγραψαν οι δυο πλευρές θα εξεταστεί η ανάπτυξη κτιρίου κατοικιών και άλλων βοηθητικών εγκαταστάσεων στο παράκτιο μέτωπο που συμπεριλαμβάνονται στο πλαίσιο αξιοποίησης του Ελληνικού.
The Ellinikon
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

The Ellinikon – Δείτε την παρουσίαση του πρώτου κτιρίου που θα ανεγερθεί στο Ελληνικό

Ανοίγει ο βηματισμός της Lamda για το Ελληνικό με την εταιρεία να παρουσιάζει το πρώτο κτίριο που θα ανεγερθεί και είναι ένα πρότυπο κτιριακό συγκρότημα για ΑμεΑ που αναμένεται να ολοκληρωθεί στο πρώτο εξάμηνο του 2023.
The Ellinikon
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Σε Intrakat και Bouygues η ανάθεση για τον ουρανοξύστη Marina Tower

Ήδη οι πωλήσεις όλων των κατοικιών του πύργου των 45 ορόφων, 200 μέτρων ύψους και 200 διαμερισμάτων έχουν προσυμφωνηθεί εκτός των τελευταίων τριών ορόφων και των δύο Penthouse που στρατηγικά άφησε η Lamda Development τελευταίες.
Lamda Development, Elliniko
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

LAMDA: Καμία αλλαγή στο δίκτυο ποδηλατοδρόμων στο Ελληνικό

Η πρόσφαση τροποποίηση της ΚΥΑ Οικονομικών, Περιβάλλοντος και Πολιτισμού για τις περιοχές προς πολεοδόμηση αποσκοπεί σε μετατροπή της περιοχής σε ελεύθερη από αυτοκίνητα και σε αύξηση των χώρων πρασίνου, τονίζει η LAMDA.