ΓΔ: 822.15 -0.21% Τζίρος: 66.05 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:04 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
varangis_qatar

Βαράγκης: Εν μέρει δεκτή από το δικαστήριο η συμφωνία εξυγίανσης

Βάσει του σχεδίου εξυγίανσης το 99% της εταιρείας θα μεταβιβαστεί στον νέο φορέα που έχει δημιουργηθεί με την επωνυμία Varangis Furniture & Interiors.

Την εν μέρει αποδοχή από το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών του σχεδίου εξυγίανσής της δημοσιοποίησε η εταιρεία Βαράγκης με χρηματιστηριακή της ανακοίνωση, στην οποία μεταξύ άλλων τονίζει ότι τα συμβαλλόμενα μέλη έχουν, ήδη, ξεκινήσει τις απαραίτητες διαδικασίες. 

Βάσει του σχεδίου αυτού το 99% του ενεργητικού της εταιρείας θα μεταβιβαστεί στον νέο φορέα ήτοι τη Varangis Furniture & Interiors ενώ από αυτόν θα απορροφηθεί και το υπάρχον εργατικό δυναμικό. 

Πιο αναλυτικά και σύμφωνα με την ανακοίνωση: «Σε συνέχεια της από 3.3.2022 σχετικής ανακοίνωσής της η ΒΑΡΑΓΚΗΣ Α.Β.Ε.Π.Ε. (η "Εταιρία") ενημερώνει το επενδυτικό κοινό ότι έλαβε το κείμενο της επικυρωτικής απόφασης του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών της από 16.9.2020 συμφωνίας εξυγίανσης και μεταβίβασης επιχείρησης που έχει συνάψει με τους πιστωτές της (η "Συμφωνία Εξυγίανσης"). 

Σύμφωνα με την εν λόγω δικαστική απόφαση έγινε δεκτή εν μέρει η σχετική αίτηση της Εταιρίας για επικύρωση της Συμφωνίας Εξυγίανσης (πλην του όρου 3.1.9 αυτής) και μεταβιβάζονται στο νέο φορέα, την εταιρία «VARANGIS FURNITURE & INTERIORS A.E.», το 99% του ενεργητικού της Εταιρίας, το σύνολο του προσωπικού και υποχρεώσεις της τάξεως του 15,1% επί των συνολικών υποχρεώσεων της Εταιρίας, ενώ τόσο το τίμημα, όσο και το προϊόν ρευστοποίησης των υπολοίπων περιουσιακών στοιχείων θα χρησιμοποιηθούν για την εξόφληση των λοιπών υποχρεώσεων της Εταιρίας, όπως αυτές διαμορφώνονται σύμφωνα με την Συμφωνία Εξυγίανσης, και στην συνέχεια η Εταιρία θα λυθεί και θα εκκαθαριστεί. 

Τα συμβαλλόμενα μέρη έχουν εκκινήσει τις διαδικασίες υλοποίησης της απόφασης σύμφωνα με τα οριζόμενα στη Συμφωνία Εξυγίανσης και τον Νόμο και η Εταιρία θα ενημερώσει το επενδυτικό κοινό με νέα ανακοίνωσή της όταν η συναλλαγή ολοκληρωθεί. 

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με απόφαση του Χρηματιστηρίου Αθηνών, για λόγους ομαλής λειτουργίας της αγοράς και προστασίας του επενδυτικού κοινού, η διαπραγμάτευση των μετοχών της Εταιρίας έχει ανασταλεί από την 3.3.2022».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Βαράγκης: To 2020 η απόφαση για τη συμφωνία εξυγίανσης

Εκδικάστηκε σήμερα από το Πολυμελές Πρωτοδικείο Θηβών η αίτηση επικύρωσης συμφωνίας εξυγίανσης της εταιρείας Βαράγκης, με την έκδοση της απόφασης επί του αιτήματος της εταιρείας να αναμένεται εντός του 2020.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Fourlis: Εγκρίθηκε η διανομή μερίσματος ύψους 0,11 ευρώ ανά μετοχή

Δεδομένου ότι οι ίδιες μετοχές δεν λαμβάνουν μέρισμα, το τελικό ποσό του μερίσματος που θα καταβληθεί ανά μετοχή θα προσαυξηθεί αφού ληφθεί υπόψη το ποσό του μερίσματος που θα αντιστοιχεί στις ίδιες μετοχές που έχει αποκτήσει η εταιρεία μετά την 23η Μάιου 2022.
syskeyes-energeiaki katanalosi
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Νέα στρατηγική συνεργασία της Westnet με την εταιρεία Daewoo

Η Westnet εστιάζει στη δημιουργία νέων συνεργασιών με περισσότερους από 40 κορυφαίους κατασκευαστές να βρίσκονται στο χαρτοφυλάκιό της, και η συνεργασία με την Daewoo αποτελεί μέρος του στρατηγικού της σχεδιασμού.