ΓΔ: 1218.65 -0.52% Τζίρος: 318.68 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:04 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: Modernist

Το νέο μπουτίκ ξενοδοχείο στο Κολωνάκι από την Briq

Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη.
Ενισχύει το χαρτοφυλάκιό της στον ξενοδοχειακό τομέα η Briq Properties με ένα νέο μπουτίκ ξενοδοχείο που θα λειτουργήσει το 2020 στο Κολωνάκι. Την ερχόμενη εβδομάδα ολοκληρώνεται η αύξηση κεφαλαίου 50 εκατ. ευρώ.

Ένα νέο μπουτίκ ξενοδοχείο τεσσάρων αστέρων ετοιμάζεται να λειτουργήσει εντός του 2020 στο Κολωνάκι στην συμβολή των οδών Ι. Γενναδίου 4 και Υψηλάντου. Πρόκειται για ένα από τα πλέον εμβληματικά ακίνητα της περιοχής, το οποίο μέχρι τα μέσα του 2015 φιλοξενούσε την Πρεσβεία του Καναδά, όταν και αγοράστηκε από τον Τούρκο μεγιστάνα Φερίτ Σαχένκ, ο οποίος ηγείται του ομίλου Dogus, αντί ποσού, που εκτιμάται από πηγές της αγοράς ότι ανήλθε σε περίπου 4 εκατ. ευρώ.

Στα τέλη του 2018, ο κ. Σαχένκ, στο πλαίσιο της γενικότερης αποεπένδυσης του ομίλου Dogus από την Ελλάδα και άλλες χώρες του εξωτερικού, προχώρησε στην μεταπώληση του κτιρίου των 1.630 τ.μ. και των έξι ορόφων στην Briq Properties, την εισηγμένη εταιρεία επενδύσεων σε ακίνητη περιουσία του ομίλου Infoquest, του κ. Θ. Φέσσα.

Το τίμημα για το κτίριο ανήλθε σε 4,75 εκατ. ευρώ, με την διευθύνουσα σύμβουλο της εταιρείας, Άννα Αποστολίδου να δηλώνει τότε ότι «η συγκεκριμένη αγορά μας ικανοποιεί ιδιαίτερα, καθώς τα αυτοτελή κτίρια στο κέντρο της Αθήνας και μάλιστα σε τόσο εξαιρετικής τοποθεσίες είναι σπάνια, ενώ υπάρχει αυξημένη ζήτηση για τέτοιου είδους ακίνητα από μισθωτές».

Το σήμα Modernist

Όπως φαίνεται, η προσφορότερη χρήση για το ακίνητο είναι η μετατροπή του σε ξενοδοχείο, με την εταιρεία να καταλήγει σε συμφωνία με ομάδα επιχειρηματιών από την Θεσσαλονίκη, οι οποίοι αναπτύσσουν το σήμα Modernist, εστιάζοντας σε μια ιδιαίτερη αισθητική.

Το πρώτο Modernist μπουτίκ ξενοδοχείο, ξεκίνησε να λειτουργεί τον περσινό Ιούνιο στην οδό Ερμού 32 στη Θεσσαλονίκη, σε ένα διατηρητέο κτίριο της δεκαετίας του 1920. Όπως και στην περίπτωση του κτιρίου στην οδό Γενναδίου και Υψηλάντου, το ακίνητο λειτουργούσε στο παρελθόν ως συγκρότημα κατοικιών.

Βέβαια, το ακίνητο στο Κολωνάκι, με την πάροδο των ετών μετατράπηκε σε γραφεία, για τη στέγαση της καναδικής πρεσβείας, ωστόσο, όταν κατασκευάστηκε, τη δεκαετία του 1950, η αρχική χρήση ήταν οικιστικό συγκρότημα. Σύμφωνα με πληροφορίες, η ανακατασκευή του ακινήτου θα ολοκληρωθεί εντός του 2020 και το ακίνητο θα επαναλειτουργήσει ως ξενοδοχείο Modernist.

Νέα εξαγορά ξενοδοχείου

Η Briq Properties διαθέτει ήδη δύο ξενοδοχεία σε Πάρο και Τήνο, τα οποία λειτουργούν από την Hotel Brain και το σήμα Mr & Mrs. White. Μάλιστα, η εταιρεία εκτός από το μίσθωμα για τα ακίνητα, εισπράττει και ένα ποσοστό επί του τζίρου. Παράλληλα, όπως αναφέρουν στελέχη της, βρίσκεται σε συζητήσεις για την εξαγορά ενός ακόμα ξενοδοχείου, το οποίο βρίσκεται στην Δυτική Ελλάδα, πιθανότατα σε κάποιο νησί του Ιονίου.

Η απόκτηση του ακινήτου αναμένεται να χρηματοδοτηθεί από τα κεφάλαια που θα αντλήσει η εταιρεία από την εν εξελίξει αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου, μέχρι του ποσού των 50 εκατ. ευρώ. Με βάση το χρονοδιάγραμμα που έχει ανακοινωθεί, η αύξηση θα ολοκληρωθεί έως τις 9 Δεκεμβρίου. 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Φουντώνουν οι προσδοκίες για νέα deals από τις εταιρείες ακινήτων

Η συμφωνία Briq Properties - ICI δείχνει τον δρόμο για τη δημιουργία μεγαλύτερων σχημάτων. Όλες οι ΑΕΕΑΠ της αγοράς, με μόνη εξαίρεση την Prodea, έχουν χαρτοφυλάκια με αξία που δεν ξεπερνά το όριο των 500 εκατ. ευρώ.
businessdaily-PRODEA-LOGISTICS
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Έντονη κινητικότητα στα ακίνητα: Δύο συμφωνίες 100 εκατ. σε μία ημέρα

Πρωταγωνιστής στις επιχειρηματικές εξελίξεις ο κλάδος ακινήτων με σημαντικές επιχειρηματικές συμφωνίες. Η Briq απορροφά την Intercontinental σε ένα deal αξίας 60 εκατ., ενώ η Prodea επενδύει 38 εκατ. σε εταιρεία logistics.