ΓΔ: 891.84 1.54% Τζίρος: 23.53 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Energean

Η Energean δεσμεύεται για μηδενικούς ρύπους έως και το 2050

Η Energean δεσμεύεται στις υποχρεώσεις της εκστρατείας του ΟΗΕ «Business Ambition for 1.5°C: Our Only Future» με στόχο να συγκρατηθεί η αύξηση της θερμοκρασίας του πλανήτη μας στους 1,5 βαθμούς Κελσίου.

«Η Energean γίνεται η πρώτη εισηγμένη στο Λονδίνο εταιρεία έρευνας και παραγωγής υδρογονανθράκων που δεσμεύεται στην εκστρατεία του ΟΗΕ για συγκράτηση της αύξησης της θερμοκρασίας του πλανήτη κατά 1,5 βαθμούς Κελσίου σε σχέση με τα επίπεδα της προβιομηχανικής εποχής» όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της.

Η Energean υποστηρίζει και δεσμεύεται στις υποχρεώσεις της εκστρατείας του ΟΗΕ «Business Ambition for 1.5°C: Our Only Future» που έχει ως στόχο να συγκρατηθεί η αύξηση της θερμοκρασίας του πλανήτη μας στους 1,5 βαθμούς Κελσίου σε σχέση με τα επίπεδα της προβιομηχανικής εποχής.

Η εκστρατεία εγκαινιάζεται στο πλαίσιο της 25ης Ετήσιας Συνόδου του ΟΗΕ για την Κλιματική Αλλαγή, η οποία πραγματοποιείται από σήμερα Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου ως την Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου στη Μαδρίτη. Η εκστρατεία του ΟΗΕ καλεί τους ηγέτες των επιχειρήσεων να θέσουν τους υψηλότερους στόχους για μείωση των εκπεμπόμενων ρύπων στη βάση της έκθεσης της Διακυβερνητικής Επιτροπής για Αλλαγή του Κλίματος για αύξηση της θερμοκρασίας κατά 1,5 βαθμούς Κελσίου καθώς και για επίτευξη του στόχου για εκπομπή μηδενικών ρύπων έως το 2050 το αργότερο.

Στο πλαίσιο της εκστρατείας, η Energean θέτει στόχους με βάση επιστημονική μεθοδολογία σε όλη την αλυσίδα των δραστηριοτήτων της και, παράλληλα, δεσμεύεται για μηδενικές εκπομπές ρύπων ως το 2050. Πρέπει να σημειωθεί ότι η Energean καθίσταται η πρώτη εισηγμένη στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου εταιρεία έρευνας και παραγωγής υδρογονανθράκων που δεσμεύεται στη συγκεκριμένη εκστρατεία.

Ο κ. Μαθιός Ρήγας, Διευθύνων Σύμβουλος της Energean, δήλωσε σχετικά: «Είμαστε υπερήφανοι που συμμετέχουμε στην πρωτοβουλία Global Compact του ΟΗΕ και ιδιαίτερα χαρούμενοι που διαδραματίζουμε έναν ηγετικό ρόλο στον τομέα μας, όχι μόνο υποστηρίζοντας την εκστρατεία "Business Ambition for 1.5°C: Our Only Future" αλλά και δεσμευόμενοι για μηδενικές εκπομπές ρύπων ως το 2050. Η Energean αναδεικνύεται σε ηγέτιδα εταιρεία έρευνας και παραγωγής στην Μεσόγειο με δέσμευση για μείωση των ρύπων και με προσήλωση στην ατζέντα της βιώσιμης ανάπτυξης».

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Energean: Αέριο σε πολύ χαμηλές τιμές από το Ισραήλ και την Αίγυπτο

Όπως τονίζει η διευθύνουσα σύμβουλος, Δρ. Κατερίνα Σάρδη, οι τιμές φυσικού αερίου σε αυτές τις αγορές διαμορφώνονται μεταξύ 4 και 6 δολ. ανά mmbtu, όταν στην Ευρώπη το κόστος είναι πάνω από τα 35 δολ.
energean-prinos
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Άρχισαν οι διαθεσιμότητες στον Πρίνο, σε αδιέξοδο η συζήτηση με το σωματείο

Η εταιρεία στην ανακοίνωσή της καλεί εκ νέου το Σωματείο να σταματήσει την κατάληψη των εγκαταστάσεων στον Πρίνο, ενώ τονίζει ότι δεν υπήρξε κατάθεση καμίας πρότασης από πλευράς εργαζομένων.
energean-prinos
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

«Πόλεμος» με το σωματείο στον Πρίνο, σε κίνδυνο η παραγωγή πετρελαίου

Σκληραίνει τη στάση της η Energean μετά τις ακραίες αντιδράσεις των συνδικαλιστών στην εθελουσία έξοδο, με κατάληψη της πλατφόρμας. Ζητά διαβούλευση για να τεθεί σε διαθεσιμότητα μέρος του προσωπικού.
prinos
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Energean: Πρόταση να τεθούν σε διαθεσιμότητα εργαζόμενοι στον Πρίνο

Οι συσσωρευμένες φορολογικές ζημιές από την δραστηριότητα της Energean στον Πρίνο φτάνουν τα 313 εκατ. ευρώ και η διοίκηση τονίζει ότι η κατάληψη του εργοστασίου από το Σωματείο αποτρέπει τη διοίκηση του Πρίνου να μεταβεί στις εγκαταστάσεις και να διοικήσει.