ΓΔ: 1424.04 0.16% Τζίρος: 185.19 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

IDEAL Holdings: Βελτιωμένα τα Proforma αποτελέσματά της για το 2021

Η IDEAL Holdings σημείωσε αύξηση των εσόδων της κατά 43% στα 67,5 εκατομμύρια σε σύγκριση με 47,2 εκατ. ευρώ το 2020 και σχεδιάζει τις κινήσεις της για το 2022 που ξεκίνησε με θετικές προοπτικές.

Αποδίδουν καρπούς οι κινήσεις αναδιάρθρωσης και επέκτασης των δραστηριοτήτων της IDEAL Holdings αφού τα οικονομικά αποτελέσματά της για το 2021 εμφανίζονται βελτιωμένα με τα έσοδα να έχουν αυξηθεί κατά 43% και τα καθαρά κέρδη κατά 84%. Η εταιρεία κατόπιν και της δημοσίευσης την 31.03.2022 της Ετήσιας Οικονομικής Έκθεσης για τη χρήση 2021, δημοσιοποίησε τα Proforma Ενοποιημένα Αποτελέσματα του 2021.

Συγκεκριμένα η IDEAL Holdings σημείωσε αύξηση των εσόδων της κατά 43% σε σύγκριση με το 2020, αύξηση των κερδών ΕBITDA κατά 61% και αύξηση των κερδών μετά από φόρους κατά 84% στα 7,2 εκατ. έναντι 3,9 το 2020.

  • Αύξηση των Εσόδων κατά 43% στα €67,5 εκατ., σε σύγκριση με €47,2 εκατ. το 2020
  • Αύξηση των Κερδών προ Φόρων τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) κατά 61% στα €10,8 εκατ., έναντι €6,7 εκατ. το 2020
  • Αύξηση των Κερδών μετά από Φόρους κατά 84% στα € 7,2 εκατ. έναντι €3,9 εκατ. το 2020

Η IDEAL Holdings επισημαίνει ότι οι Proforma Οικονομικές Καταστάσεις παρουσιάζουν τις επιδόσεις των εταιρειών στις οποίες συμμετέχει, δεν είναι ελεγμένες οικονομικές καταστάσεις και συντάσσονται για σκοπούς ενημέρωσης και συγκρισιμότητας

Προοπτικές για το 2022

Το 2022 ξεκίνησε με θετικές προοπτικές για την Ελληνική Οικονομία η οποία ανέκαμπτε από τα χαμηλά επίπεδα των τελευταίων ετών και αναμένει τις εισροές από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάκαμψης. Ο πόλεμος στην Ουκρανία, σε συνδυασμό με την αύξηση του πληθωρισμού, του ενεργειακού κόστους, την συνεχιζόμενη διαταραχή στην εφοδιαστική αλυσίδα και την αύξηση του μεταφορικού κόστους θα παραμείνουν τα κυρίαρχα θέματα, επηρεάζοντας την πορεία οικονομίας. Η IDEAL Holdings εκτιμά ότι έχει δημιουργήσει τις κατάλληλες άμυνες για να ενισχύσει περαιτέρω τα οικονομικά μεγέθη της το 2022, σύμφωνα με τους στόχους που έχουν τεθεί:

  • IDEAL Electronics: Τα αναμενόμενα κυβερνητικά προγράμματα χορήγησης ψηφιακών εργαλείων και αντικατάστασης ενεργοβόρων οικιακών συσκευών εκτιμάται ότι θα συμβάλουν στην δημιουργία ζήτησης για τα προϊόντα που διανέμει η εταιρεία.
  • ADACOM: Οι εξελίξεις στην τεχνολογία, η αύξηση των κυβερνοεπιθέσεων και τα μεγάλα έργα κυβερνοασφάλειας θα να τονώσουν περαιτέρω την ζήτηση για υπηρεσίες κυβερνοασφάλειας και εμπιστοσύνης.
  • Astir Vitogiannis: Η αύξηση της ζήτησης για γυάλινη συσκευασία και η ευελιξία παραγωγής εκτιμάται ότι θα οδηγήσει σε αύξηση των πωλήσεων. Η εξαγορά της Coleus αναμένεται να αυξήσει σημαντικά τα μεγέθη της Astir.
  • Three Cents: Η περαιτέρω διεύρυνση του χαρτοφυλακίου των προϊόντων και η επέκταση σε νέες αγορές αναμένεται να οδηγήσει σε διεύρυνση των πωλήσεων.

Εξαγορά της Coleus Packaging

Η συμφωνία για την εξαγορά ποσοστού 74,99% της Coleus Packaging Proprietary Limited («Coleus») με τίμημα ZAR 210 εκατ. (€ 12,65 εκατ. Ισοτιμία 1 EUR για 16,6 ZAR) είναι σημαντική για την Astir Vitogiannis. Η συναλλαγή θα ολοκληρωθεί μετά την συναίνεση της Επιτροπής Ανταγωνισμού της Ν. Αφρικής, θα χρηματοδοτηθεί κατά 57% σε τοπικό νόμισμα και αναμένεται να διπλασιάσει την παραγωγική δυναμικότητα της Astir. Η Coleus, η οποία απασχολεί συνολικά 140 εργαζόμενους, το 2021 είχε πωλήσεις ZAR 521,8 εκατ. (€31,4 εκατ.), EBITDA ZAR 59,6 εκατ. (€3,6 εκατ.) και καθαρό δανεισμό ZAR 120 εκατ. (€7,2 εκατ.). Η τρέχουσα συναλλαγματική ισοτιμία είναι €1 = 16,6 ZAR. Το 2021 η Astir και η Coleus είχαν συνολικές πωλήσεις 12,5 δισεκατομμυρίων πωμάτων. Η συμφωνία θα επιτρέψει συνέργειες τόσο στα έσοδα και στο κόστος, καθώς και στην εξυπηρέτηση πελατών σε διαφορετικές γεωγραφικές περιοχές.

«Η πειθαρχημένη επιχειρηματική μας προσέγγιση και οι σωστές μας επιλογές στις επενδύσεις μας αποδεικνύονται από τα πολύ θετικά αποτελέσματα. Στην IDEAL Holdings, καινοτομούμε και επενδύουμε στην δημιουργία αξίας για τις θυγατρικές και τους μετόχους μας. Παράλληλα, η προσθήκη της Coleus Packaging στην οικογένεια της IDEAL Holdings κάτι που αποτελεί ίσως την πρώτη συμφωνία τέτοιου είδους στην Ελλάδα και συμβαδίζει απόλυτα με τις αξίες του επιχειρηματικού τρόπου σκέψης και της ευελιξίας που μας διακατέχουν καθιστά την Astir Vitogiannis διεθνή παίκτη και ταυτόχρονα θα μας επιτρέψει να ενισχύσουμε την παρουσία μας στηνΑφρική, στην αγορά που αναπτύσσεται με τους υψηλότερους ρυθμούς,» δήλωσε ο πρόεδρος του ΔΣ της IDEAL Holdings Λάμπρος Παπακωνσταντίνου.

Σχετικά με την Ideal Holdings

Η Ideal Holdings είναι μια εισηγμένη στο ΧΑ εταιρεία συμμετοχών με την φιλοσοφία ενός Private Equity. Ακολουθώντας μια πειθαρχημένη επιχειρηματική προσέγγιση, επενδύει σε εταιρείες με προοπτικές και εξωστρεφή προσανατολισμό, παρέχοντας τεχνογνωσία και νέες επιχειρηματικές και χρηματοδοτικές ευκαιρίες που δίνουν αξία και επιταχύνουντην ανάπτυξη.

Οι συμμετοχές της Ideal Holdings είναι: η Astir Vitogiannis, κορυφαίος διεθνώς κατασκευαστής μεταλλικών πωμάτων, τα Three Cents, τα πρώτα premium ελληνικά αναψυκτικά & mixers, η Adacom, πάροχος λύσεων κυβερνοασφάλειας, η iDOCS, πάροχος στην εξειδικευμένη αγορά του Enterprise Output Management, η Ideal Technology, εταιρεία διανομής τεχνολογίας και η Ideal Electronics η οποία αντιπροσωπεύει διανέμει και υποστηρίζει οικιακές συσκευές. Τον Μάρτιο του 2022, η Ideal Holdings εξαγόρασε μέσω της Astir Vitogiannis την νοτιοαφρικανική Coleus Packaging, η οποία προμηθεύει μεταλλικά πώματα σε ζυθοποιίες μεταξύ άλλων στην ΑB Inbev και εταιρείες ποτών και αναψυκτικών στην Νότια Αφρική και τις γύρω χώρες.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ideal
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ideal: Στο 11,69% το ποσοστό της Truad Verwaltungs

Έως τις 22.12.2023, η Truad κατείχε έμμεσα μέσω αλυσίδας ελεγχόμενων εταιρειών 11,69% του συνολικού αριθμού δικαιωμάτων ψήφου της Εταιρείας (που αντιστοιχεί σε 5.613.337 κοινές, ονομαστικές, μετά δικαιώματος ψήφου μετοχές της Εταιρείας).