ΓΔ: 888.52 -0.53% Τζίρος: 25.48 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 12:48:39 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: Shutterstock

Σύμβαση 425 εκ. ευρώ για τη SIAMIDIS SA για την παραγωγή ενδυμάτων

Η σύμβαση αφορά  στην ανάπτυξη και παραγωγή ολοκληρωμένου συστήματος ένδυσης του στρατιωτικού προσωπικού τεσσάρων χωρών, συνολικού προϋπολογισμού 425 εκ. € για την περίοδο 2022-28.

Σύμβαση με τέσσερις Σκανδιναβικές χώρες (Νορβηγία, Σουηδία, Φιλανδία, Δανία), στo πλαίσιo της αμυντικής συνεργασίας NORDEFCO (Nordic Defence Cooperation) έκανε η ελληνική εταιρεία ένδυσης - κλωστοϋφαντουργίας SIAMIDIS SA, που δραστηριοποιείται στον τομέα των technical textiles.

Όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση, η σύμβαση αφορά  στην ανάπτυξη και παραγωγή ολοκληρωμένου συστήματος ένδυσης του στρατιωτικού προσωπικού συνολικού προϋπολογισμού 425 εκ. € για την περίοδο 2022-28. To σύστημα ένδυσης περιλαμβάνει από εσώρουχα μέχρι και ενδύματα που απαιτούνται ακόμα για περιοχές με ακραίες κλιματολογικές συνθήκες, από τον αρκτικό κύκλο, την τροπική ζώνη έως και την έρημο. Οι τέσσερις χώρες καθόρισαν από κοινού τα ελάχιστα επίπεδα προστασίας, τις συνθήκες χρήσης, τις απαιτήσεις άνεσης και την απαιτούμενη λειτουργικότητα των προϊόντων. Η εταιρεία SIAMIDIS SA παράγει όλα τα ενδύματα του συστήματος πέραν των εσωρούχων και η εκτιμώμενη αξία εξαγωγών στο πλαίσιο της σύμβασης ξεπερνά τα 340 εκατ. €.
 
Στην αρχική φάση  εκδήλωσαν ενδιαφέρον 28 κοινοπραξίες εταιρειών από Ευρώπη, ΗΠΑ και Καναδά. Ο διαγωνισμός διενεργήθηκε σε τρεις φάσεις με τεχνική και οικονομική αξιολόγηση. Εκτός των εργαστηριακών ελέγχων και προσομοιώσεων λειτουργίας, στο τελικό στάδιο της τεχνικής αξιολόγησης έγινε εξάμηνη πρακτική δοκιμή του κάθε συστήματος από 160 άτομα στην Σκανδιναβία, την Κεντρική Ευρώπη και την Αυστραλία. Αξίζει να σημειωθεί ότι η ανάπτυξη και η πιστοποίηση του συστήματος που πρότεινε η SIAMIDIS SA και το οποίο τελικά επιλέχθηκε, διήρκησε τέσσερα χρόνια και απαίτησε επενδύσεις περί του 1 εκατ. € για εργαστηριακούς ελέγχους και πρωτότυπα ενδυμάτων.
 
Η επιτυχία της SIAMIDIS SA που είναι εγκατεστημένη στα Οινόφυτα Βοιωτίας και δραστηριοποιείται παραγωγικά στην κλωστοϋφαντουργία από το 1961, με εξαγωγές σε ποσοστό άνω του 75% του ετησίου κύκλου εργασιών, αποτελεί και μία ισχυρή ψήφο εμπιστοσύνης στην ελληνική βιομηχανία ένδυσης – Κλωστοϋφαντουργίας η οποία βρίσκεται σε πολύ ψηλό επίπεδο από πλευράς τεχνολογίας και καινοτομίας.
 
Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΕΠΕΕ συγχαίρει την εταιρεία SIAMIDIS SA για αυτή την πρωτόγνωρη για τα ελληνικά δεδομένα επιτυχία.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Συμφωνία FF Group και Ομίλου Bestseller για δώδεκα νέα καταστήματα

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου FF Group, Γεώργιος Σάμιος, δήλωσε: «Μαζί θα αναπτύξουμε ένα δυναμικό δίκτυο πωλήσεων για το brand στην Ελλάδα, ενώ τα σχέδιά μας δεν περιορίζονται μόνο σε αυτό το πλαίσιο».
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Tο 43% των Ελλήνων σχεδιάζει να ξοδέψει λιγότερα από πέρυσι για ρούχα

Ανήσυχοι εμφανίζονται οι Έλληνες για τον πόλεμο στην Ουκρανία και το δείχνουν και στις αγοραστικές τους συνήθειες. Παρόλα αυτά οι μισοί σχεδιάζουν να ξοδέψουν τουλάχιστον όσα και πέρυσι για αγορές ένδυσης και υπόδησης.