Ευ. Μυτιληναίος: Αναγκαία η μείωση φόρων στις επιχειρήσεις

Με τη σταδιακή μείωση του συντελεστή φορολογίας στο 20% δεν θα υπάρχει λόγος να αλλάξει έδρα μία επιχείρηση, τόνισε μιλώντας σε αναλυτές ο Ευ. Μυτιληναίος. Δυναμική χρονιά ανάπτυξης του ομίλου το 2020.

Την ιδιαίτερη σημασία της φορολογικής μεταρρύθμισης τόνισε ο Ευάγγελος Μυτιληναίος κατά την ενημέρωση των αναλυτών για την πορεία του Ομίλου Μυτιληναίος, επισημαίνοντας ότι αν υλοποιηθεί η δέσμευση της κυβέρνησης για σταδιακή μείωση του φορολογικού συντελεστή από το 28% στο 20% δε θα υπάρχει λόγος να αλλάξει την έδρα της μια ελληνική εταιρεία. 

Σημειώνεται ότι η κυβέρνηση έχει ήδη νομοθετήσει τη μείωση του συντελεστή από 28 σε 24% και έχει αναλάβει τη δέσμευση για περαιτέρω μείωση στο 20% μέσα στο 2020.

Ο κ. Μυτιληναίος πρόσθεσε πάντως ότι δεν είναι σημαντικό μόνο να μειωθούν οι φορολογικές επιβαρύνσεις αλλά και να υπάρχει αξιοπιστία του φορολογικού συστήματος, δηλαδή να αποφεύγονται οι συχνές αλλαγές της φορολογικής νομοθεσίας. Το 2020 όπως τόνισε ο κ. Μυτιληναίος θα είναι μια χρονιά δυναμικής ανάπτυξης του Ομίλου. Είναι πολύ σημαντική, όπως επεσήμανε, η πρόσφατη άντληση διεθνούς χρηματοδότησης με την έκδοση ευρωομολόγου και διευκολύνει την προσπάθεια για την προσέλκυση κεφαλαίων από θεσμικού επενδυτές του εξωτερικού. 

Για το θέμα της ΛΑΡΚΟ, ο κ. Μυτιληναίος τόνισε ότι έχει απευθυνθεί στο παρελθόν τέσσερις φορές σε υπουργούς και δεν προτίθεται στην παρούσα φάση να αναλάβει οποιαδήποτε πρωτοβουλία. 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Στον δείκτη βιώσιμης ανάπτυξης FTSE4Good για δεύτερη χρονιά η Mytilinaios

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της αξιολόγησης, η ελληνική εταιρεία με συνολική επίδοση ESG: 4,1 με άριστα το 5, κατάφερε να πετύχει βαθμολογία μεγαλύτερη από το 92% των αξιολογημένων εταιρειών.