ΓΔ: 795.24 2.06% Τζίρος: 71.58 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:13:05 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

FAMAR: Έκδοση κοινού ομολογιακού δανείου ύψους έως 45 εκατ. ευρώ

Η εταιρεία έχει στόχο να αξιοποιήσει την οικονομική ενίσχυση που θα λάβει μέσα από το εν λόγω ομολογιακό δάνειο, προκειμένου να χρηματοδοτήσει μέρος του επενδυτικού της πλάνου.

Στην έκδοση κοινού ομολογιακού δανείου ύψους έως 45 εκατ. ευρώ προχωρά η FAMAR ΑΒΕ. Η Τράπεζα Κύπρου θα είναι συντονιστής της έκδοσης, αρχικός ομολογιούχος και εκπρόσωπος των ομολογιούχων.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η FAMAR έχει στόχο να αξιοποιήσει την οικονομική ενίσχυση που θα λάβει μέσα από το εν λόγω ομολογιακό δάνειο, προκειμένου να χρηματοδοτήσει μέρος του επενδυτικού της πλάνου για τη βελτίωση όλων των τομέων δραστηριοποίησης της, την εστίαση στην περαιτέρω ανάπτυξη των δραστηριοτήτων Research and Development και παραγωγής, καθώς και την ενίσχυση της ESG στρατηγικής της.

Σε δήλωσή του ο Νικόλας Παπαπολίτης, προέδρου του ΔΣ της FAMAR ανέφερε: «Η απόφασή μας αυτή αποδεικνύει την προσήλωσή μας στην ανάπτυξη της FAMAR που έχει ως σκοπό να καταστεί η νέα FAMAR μία ηγέτιδα δύναμη στην Ευρωπαϊκή αγορά φαρμάκων. Τα πρόσφατα οικονομικά μας αποτελέσματα και η έκδοση του ομολογιακού δανείου έρχονται να επιβεβαιώσουν ότι η νέα FAMAR ενισχύει τη θέση της στην ελληνική και ευρωπαϊκή αγορά έχοντας την υποστήριξη του τραπεζικού συστήματος και εκτός Ελλάδας».

Ο Σάββας Λιασσής, πρόεδρος του ΔΣ της Elements Capital Management, βασικού μετόχου του Ομίλου FAMAR δήλωσε: «Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι με την μεγάλη εξέλιξη της νέας FAMAR η οποία πλέον είναι μια από τις κορυφαίες εταιρείες στον χώρο των CDMOs στην Ευρώπη. Η συμφωνία με την Τράπεζα Κύπρου θα βοηθήσει περαιτέρω στην ανάπτυξη των επιχειρηματικών σχεδίων της νέας FAMAR και στην επέκταση της σε νέους τομείς και αγορές».

Η ECM Partners είναι μία εταιρεία διαχείρισης κεφαλαίων με έδρα την Σλοβενία και γραφεία σε Ελλάδα, Κύπρο και Κροατία που διαχειρίζεται κεφάλαια θεσμικών επενδυτών.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στα 5,5 δισ. ευρώ η συνεισφορά του φαρμακευτικού κλάδου στο ΑΕΠ

Στα 4 δισ. ευρώ διαμορφώθηκε η εξωνοσοκομειακή φαρμακευτική δαπάνη, εκ των οποίων μόλις τα 2 δισ. αποτελούν δημόσια χρηματοδότηση, σύμφωνα με την έκθεση του ΙΟΒΕ. Στα 1,7 δισ. ευρώ σε αξία η εγχώρια παραγωγή φαρμακευτικών προϊόντων.
Pleuris
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θ. Πλεύρης: Δίμηνη διορία στις διαπραγματεύσεις για την τιμή του φαρμάκου

Ο υπουργός Υγείας ξεκαθάρισε προς το σύλλογο Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδας πώς αν δεν εξασφαλιστούν εκπτώσεις θα ισχύσουν από το φθινόπωρο τα μέτρα που έχει αποφασίσει το υπουργείο.