ΓΔ: 894.74 0.69% Τζίρος: 60.66 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: ΑΠΕ

Επιστροφή ΦΠΑ στους προμηθευτές της Μαρινόπουλος αποφάσισε η ΑΑΔΕ

Δικαίωση του ΣΒΕ για τις επανειλημμένες παρεμβάσεις του στο ζήτημα της επιστροφής του ΦΠΑ που καταβλήθηκε για ανεξόφλητα τιμολόγια των προμηθευτών της «Μαρινόπουλος ΑΕ», με απόφαση της ΑΑΔΕ.

Σημαντική απόφαση για την επιστροφή ΦΠΑ στους προμηθευτές της αλυσίδας Μαρινόπουλος έλαβε η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων ενώ ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Ελλάδος τονίζει ότι πρόκειται για δικαίωση των πρωτοβουλιών που είχε αναλάβει. 

Ο ΣΒΕ σε ανακοίνωσή του χαιρετίζει την απόφαση αυτή που όπως λέει «έρχεται να ικανοποιήσει ένα πάγιο αίτημα των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων της περιφέρειας, οι οποίες επανειλημμένα διαμαρτύρονταν και ήταν έτοιμες να προχωρήσουν σε δικαστικές ενέργειες για την επιστροφή – συμψηφισμό του ΦΠΑ που πλήρωσαν, για ποσά τιμολογίων που ποτέ δεν εισέπραξαν».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση «η κατάφωρη αδικία την οποία αναίτια υπέστησαν πλήθος μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων της ελληνικής περιφέρειας αποκαθίσταται καθώς οι επιχειρήσεις ακολουθώντας τις οδηγίες υπαγωγής στην πρόσφατη απόφαση της ΑΑΔΕ μπορούν πλέον να υποβάλλουν αίτηση περί μείωσης της φορολογητέας βάσης τους στον προϊστάμενο της αρμόδιας ΔΟΥ, χωρίς να απαιτείται να ακολουθήσουν τη δικαστική διαδικασία».

Κλείνοντας την ανακοίνωσή της η διοίκηση του ΣΒΕ εκφράζει την ιδιαίτερη ικανοποίησή της και τις δημόσιες ευχαριστίες της στον διοικητή της ΑΑΔΕ Γιώργο Πιτσιλή, για την θετική έκβαση ενός χρονίζοντος ζητήματος, που ταλαιπώρησε τον επιχειρηματικό κόσμο της περιφέρειας.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

ΣΒΕ: Το 90% των μεταποιητικών επιχειρήσεων πλήττεται από την πανδημία

Σύμφωνα με μελέτη του Συνδέσμου Βιομηχανιών Ελλάδος (ΣΒΕ) το 25% των μεταποιητικών επιχειρήσεων έχουν αναστείλει την λειτουργία τους. Μεγάλες επιπτώσεις σε τζίρο (-60%), ρευστότητα και επενδύσεις.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Οριζόντια στήριξη επιχειρήσεων με κριτήριο την πτώση του κύκλου εργασιών ζητάει ο ΣΒΕ

O ΣΒΕ προτείνει να αποτελέσει κριτήριο για την ένταξη μιας επιχείρησης στον κατάλογο των επιχειρήσεων που θα υποστηριχθούν, η πτώση κύκλου εργασιών σε ποσοστό μεγαλύτερο του 30% από την 1η Μαρτίου μέχρι σήμερα.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Εκδήλωση ΣΒΕ για την εταιρική διακυβέρνηση

Η εκδήλωση είχε ως κεντρικό ομιλητή τον Στίλπωνα Νέστορα, Διευθύνοντα Σύμβουλο της Nestor Advisors Ltd, Corporate Governance Consutants, ο οποίος αναφέρθηκε στις σύγχρονες τάσεις στην εταιρική διακυβέρνηση και τη σημασία τους για τις ελληνικές επιχειρήσεις.