ΓΔ: 875.47 1.86% Τζίρος: 38.12 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Profile Software
Φωτο: Profile Software

Νέα αύξηση του κύκλου εργασιών κατά 25% προβλέπει η Profile για το 2022

Όπως ανέφερε και ο CEO της Profile, Ευάγγελος Αγγελίδης, ο κύκλος εργασιών θα φτάσει και πιθανότατα θα υπερβεί τα 25 εκατ. ευρώ, με τον όμιλο να στοχεύει στα δημόσια έργα ψηφιακού μετασχηματισμού αλλά και την γεωγραφική επέκτασή του.

Με στόχο ο τζίρος του 2022 να συνεχίσει την ανοδική του τροχιά έπειτα από την αύξηση κατά 33,7% το 2021, ο όμιλος Profile βάζει στο επίκεντρο τα δημόσια έργα και την ανάπτυξη στις αγορές του εξωτερικού έπειτα και από την εξαγορά της σκανδιναβικής εταιρεία ανάπτυξης λύσεων διαχείρισης κεφαλαίων Centevo που έδωσε στον όμιλο πρόσβαση σε νέες γεωγραφικές περιοχές και σε πρόσθετη τεχνογνωσία.

Οι θετικές προοπτικές που δημιουργούνται από τον ψηφιακό μετασχηματισμό που πραγματοποιείται κάνουν την διοίκηση της Profile να αισιοδοξεί για το 2022 και να αναμένεται να συνεχιστεί η ανάπτυξη της, καθώς τα τελευταία 5 χρόνια έχει διπλασιάσει τα μεγέθη της, ενώ και η επένδυση στη σκανδιναβική Centevo έχει προσθέσει στο πελατολόγιο της εταιρείας νέους πελάτες σε μια νέα αγορά που θα ενισχύσει σημαντικά τα έσοδα.

Όπως τόνισε χθες σε παρουσίαση της εταιρείας στην Ένωση Θεσμικών Επενδυτών ο CEO, Ευάγγελος Αγγελίδης, ο κύκλος εργασιών θα φτάσει και πιθανότατα θα υπερβεί τα 25 εκατ. ευρώ. Από αυτά, ποσοστό περίπου 7% θα προέλθει από τις δραστηριότητες της Centevo στη Σκανδιναβία, την οποία εξαγόρασε η εισηγμένη το Μάρτιο του 2021. Στο πρώτο τρίμηνο του 2022, η αύξηση του κύκλου εργασιών «τρέχει» με ρυθμό 90% σε σχέση με το προηγούμενο έτος, όπου το 32% αφορά οργανική ανάπτυξη και το υπόλοιπο προέρχεται από την ενσωμάτωση της Centevo,

Καθώς ο κλάδος της τεχνολογίας και του λογισμικού καταγράφει σημαντική άνοδο τα τελευταία χρόνια, με την τάση αυτή να αναμένεται να συνεχιστεί και την επόμενη πενταετία, ενώ η ελληνική αγορά να ισχυροποιείται δημιουργώντας ευκαιρίες για νέα έργα, η διοίκηση της εταιρείας ανέφερε πως  η περαιτέρω ενίσχυση της εξωστρέφειας κατά το τρέχον και τα επόμενα έτη, αποτελεί στρατηγική επιλογή του ομίλου, προκειμένου να επιτυγχάνει και να διατηρεί σημαντικούς ρυθμούς ανάπτυξης.

Ο όμιλος Profile έχει στοχεύσει στα δημόσια έργα που πραγματοποιούνται καθώς τρέχει ο ψηφιακός μετασχηματισμός του κράτους, με τον όμιλο να έχει ολοκληρώσει το 2021 το ηλεκτρονικό πινάκιο ενώ έθεσε και σε λειτουργία το σύστημα ηχογράφησης – αποηχογράφησης πρακτικών στις ποινικές δίκες στα πρωτοδικεία Αθηνών, Θεσσαλονίκης, Πειραιά, ενώ το σύστημα επεκτείνεται και για το σύνολο των Ποινικών Δικαστηρίων της χώρας.

Ο κ. Αγγελίδης τόνισε και τη βελτίωση των ευρύτερων συνθηκών στον κλάδο, σημειώνοντας ότι δεν υπάρχει πλέον το… σκότωμα των τιμών του παρελθόντος, που οδηγούσε σε τιμολογήσει ακόμη και κάτω του κόστους. Πλέον, τα περιθώρια κέρδους διαμορφώνονται στο 25% με 30% και όχι στο 15%, όπως συνέβαινε κάποτε.

Παράλληλα η ισχυρή κερδοφορία και τα υψηλά ταμειακά διαθέσιμα δίνουν τη δυνατότητα επένδυσης περίπου 20% του κύκλου εργασιών σε Έρευνα και Ανάπτυξη προκειμένου η Profile μέσω της εξέλιξης των προϊόντων της να μπορεί να βρίσκεται μπροστά από τον διεθνή ανταγωνισμό και να διατηρούνται στην αιχμή της τεχνολογίας ώστε να καλύπτουν τις διαρκώς εξελισσόμενες ανάγκες των πελατών.

Οι εν λόγω επενδύσεις αφορούν σε εξειδικευμένο ανθρώπινο δυναμικό, εφαρμογή νέων τεχνολογιών μέσω και της Profile Technologies, που μεγαλώνει συνεχώς, καθώς και νέα εξελιγμένα προϊόντα. Η συγκεκριμένη θυγατρική παρουσιάζει ήδη  νέες λύσεις και εφαρμογές  όπως το «finuevo suite, core and digital», μια end-to-end τραπεζική πλατφόρμα, με πρωτοποριακή λειτουργικότητα για τραπεζικούς χρήστες και τους πελάτες τους, που προσφέρει ιδιαίτερα ανταγωνιστικές digital δυνατότητες.

Χρονιά σημαντικής ανάπτυξης το 2021

Υπερδιπλασιασμός της κερδοφορίας και σημαντική αύξηση των πωλήσεων είναι τα κύρια χαρακτηριστικά των οικονομικών αποτελεσμάτων που παρουσίασε για το 2021 ο όμιλος της Profile Software.

Ο κύκλος εργασιών του ομίλου ανήλθε σε 20,1 εκατ. ευρώ έναντι 15 εκατ. ευρώ το 2020, αυξημένος κατά 34% ως αποτέλεσμα των νέων έργων, αλλά και της σταθερής προτίμησης των υφιστάμενων πελατών στις λύσεις που αναπτύσσει η εταιρεία. Στην αύξηση των μεγεθών συνέβαλε  και  η  επιτυχημένη εξαγορά της Centevo, κορυφαίας εταιρείας λογισμικού για Asset/Fund Management στη Σκανδιναβία, τα προϊόντα της οποίας έχουν ήδη ενσωματωθεί στο  χαρτοφυλάκιο του Ομίλου και διατίθενται διεθνώς.

Τα Κέρδη προ Αποσβέσεων, Τόκων και Φόρων (EBITDA) αυξήθηκαν κατά 28% σε σχέση με την προηγούμενη περίοδο, ανερχόμενα σε 5,5 εκατ. ευρώ έναντι 4,3 εκατ. ευρώ το 2020 με το περιθώριο EBITDA να διαμορφώνεται στα ικανοποιητικά επίπεδα του 27,3%. Τα κέρδη προ φόρων διαμορφώθηκαν σε 2,8 εκατ. ευρώ έναντι 1,31 εκατ. ευρώ το προηγούμενο έτος, σημειώνοντας σημαντική αύξηση κατά 113%. Τα κέρδη μετά φόρων και δικαιωμάτων μειοψηφίας αυξήθηκαν κατά 131% σε 2,2 εκατ. ευρώ από 953 χιλ. ευρώ, το 2020.

Σημειώνεται  ότι τα αναμορφωμένα EBITDA του ομίλου χωρίς την επίπτωση έκτακτων και μη επαναλαμβανόμενων γεγονότων, (όπως για παράδειγμα η λογιστική απεικόνιση των δικαιωμάτων προαίρεσης μετοχών στα στελέχη του ομίλου), ανήλθαν σε 5,7 εκατ. ευρώ το 2021 από 4,9 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του 2020. Τα αναμορφωμένα κέρδη μετά φόρων του Ομίλου ανέρχονται σε 2,9 εκατ. ευρώ από 1,8 εκατ. ευρώ χωρίς την επιβάρυνση από αποσβέσεις προερχόμενες  από την λογιστική υπεραξία αύλων στοιχείων ενεργητικού των εταιρειών Login και Centevo, κατά την ημέρα της εξαγοράς τους.

Σε επίπεδο μητρικής, ο κύκλος εργασιών διαμορφώθηκε στα 9,17 εκατ. ευρώ ενώ τα Κέρδη προ Φόρων ανήλθαν σε 1,1 εκατ. ευρώ. Ο όμιλος διατηρεί την οικονομική ευρωστία του, με τον δείκτη δανεισμού/ίδια κεφάλαια στο 27,8% και τον δείκτη γενικής ρευστότητας στο 2,0x ως συνέπεια της αποτελεσματικής διαχείρισης κεφαλαίου κίνησης

Σε λειτουργικό επίπεδο, τo 2021 ο όμιλος της Profile παρουσίασε δυναμική πορεία με ενέργειες που συνέβαλαν θετικά στην επίτευξη των αποτελεσμάτων. Η  παρουσίαση νέων λύσεων για τον τραπεζικό τομέα οδήγησαν σε νέες συμφωνίες ύψους 13 εκατ. ευρώ με 23 οργανισμούς σε 11 χώρες, αλλά και σε νέες διεθνείς διακρίσεις στο πλαίσιο κλαδικών αναλύσεων από ειδικευμένες εταιρίες, όπως η Gartner, Celent και Forester.

Επιπλέον, το 2021 εξαγοράστηκε η σκανδιναβική Centevo ενώ παρουσιάστηκε και η λύση Finuevo, η πλατφόρμα mobile-first digital banking in-a-box, το Acumen.plus, η νέα αυτοματοποιημένη πλατφόρμα διαχείρισης διαθεσίμων. Επίσης εμπλουτίστηκε σημαντικά το  Axia Custody. Επιπρόσθετα, η λύση του ομίλου για διαχείριση κινδύνων RiskAvert επιλέχθηκε από την Συνεταιριστική Τράπεζα Ηπείρου, ενώ  η Optima Bank αξιοποίησε την ολοκληρωμένη λύση «omni channel» Digital Banking.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Profile Software
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Στις 8 Ιουνίου η αποκοπή για τις δωρεάν μετοχές της Profile

Μετά τις αποφάσεις της ΓΣ των μετόχων της εταιρείας το μετοχικό κεφάλαιο της Profile διαμορφώνεται σε 24.027.832 μετοχές. Η έναρξη της διαπραγμάτευσης των 12.013.916 νέων δωρεάν κοινών, ονομαστικών μετοχών στο ΧΑ ορίζεται την 13η Ιουνίου 2022.
Profile Software
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Profile: Από 27/12 στο Χρηματιστήριο οι νέες μετοχές από την ΑΜΚ

Οι νέες μετοχές της εταιρείας προέκυψαν από την πρόσφατη αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της κατά 187.603,50 ευρώ, που αντιστοιχεί στην ονομαστική αξία των νέων μετοχών και κατά ποσό 135.736,65 ευρώ υπέρ το άρτιο.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Profile: Συγκροτήθηκε σε σώμα το Διοικητικό Συμβούλιο

Η θητεία του νέου Διοικητικού Συμβουλίου είναι πενταετής, ήτοι μέχρι την 24η Ιουνίου 2026, παρατεινόμενη μέχρι τη λήξη της προθεσμίας εντός της οποίας πρέπει να συνέλθει η αμέσως επόμενη Τακτική Γενική Συνέλευση.