ΓΔ: 903.97 -2.00% Τζίρος: 85.40 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Πηγή: Zeus International Hotels

Eπαναλειτουργία 5 μονάδων και νέα ξενοδοχεία από την Zeus International

H Zeus International Hotels & Resorts θα επαναλειτουργήσει πέντε ξενοδοχειακές μονάδες σε Αττική, Ερέτρια και Κρήτη ενώ εγκαινιάζει δύο νέα ξενοδοχεία στη Χαλκιδική και στην Κω καθώς ανακάμπτει δυναμικά ο ελληνικός τουρισμός.

Στα πλαίσια της ανάκαμψης η οποία παρατηρείται στον ευρύτερο χώρο του τουρισμού, η Zeus International Hotels & Resorts προχωράει σε μια σημαντική κίνηση. Εγκαινιάζει την σεζόν 2022 με πέντε επαναλειτουργίες συγκροτημάτων και εγκαινίαση δύο νέων ξενοδοχειακών συγκροτημάτων. 

Η ελληνική εταιρία διαχείρισης ξενοδοχειακών μονάδων τονίζει ότι μετά την πρόσφατη επαναλειτουργία του ξενοδοχείου, Dolce Athens Attica Riviera, μετρά αντίστροφα για το άνοιγμα των εξής των ξενοδοχείων:

  • Το Wyndham Athens Residence  ανοίγει ανανεωμένο στις 20/4 ως πολυτελές ξενοδοχείο 5 αστέρων.
  • Το Ramada Athens Attica Riviera που βρίσκεται στη Νέα Μάκρη ετοιμάζει να κάνει εγκαίνια στις 20/4.
  • Το Eretria Hotel & Spa Resort θα ανοίξει τις πύλες του στις 22/4 και τέλος,
  • το Wyndham Grand Crete Mirabello Bay θα ανοίξει τις πόρτες του στις 21/4.

Όπως αναφέρει η εταιρεία στην ανακοίνωσή της, τα εγκαίνια των δύο νέων ξενοδοχείων της Ζeus International Hotels & Resorts θα γίνουν τον ερχόμενο Μάιο. Συγκεκριμένα, το Ammoa Luxury Hotel & Spa Resort, που βρίσκεται στη Χαλκιδική, θα ανοίξει τις πύλες του για να καλωσορίσει τουρίστες στις 12 Μαΐου και του Kosea Boutique Hotel, που είναι στην Κω, στις 9 Μαΐου.

Άλμα ανάκαμψης του ξενοδοχειακού κλάδου

Σημαντική ανάκαμψη της τάξεως του 170% σημείωσε η αγορά των Ξενοδοχειακών Επιχειρήσεων το 2021, καλύπτοντας το 60% του κύκλου εργασιών τους το 2019, ενώ ο ξενοδοχειακός κλάδος κρίνεται ως ιδιαίτερα σημαντικός για την ανάπτυξη της εθνικής οικονομίας και αναμφισβήτητα αποτελεί τον «πυλώνα» του ελληνικού τουρισμού. Οι τελευταίες μεταβολές και οι προοπτικές εξέλιξης του παρουσιάζονται στη μελέτη της ICAP CRIF Α.Ε.

Όπως αναφέρεται στη μελέτη, οι αλλοδαποί τουρίστες αποτελούν τον κύριο «πελάτη» για τις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις της χώρας μας, καθώς πάνω από το 80% του συνόλου των διανυκτερεύσεων στα διάφορα ξενοδοχειακά καταλύματα πραγματοποιούνται από αλλοδαπούς.

Μετά τις περίπου 109 εκατ. διανυκτερεύσεις που πραγματοποιήθηκαν σε όλα τα ξενοδοχειακά καταλύματα της χώρας το 2019, η πανδημία του Covid-19 είχε ως αποτέλεσμα το 2020 το σύνολο των διανυκτερεύσεων να διαμορφωθεί μόλις στο ύψος των 30 εκατ., σημειώνοντας υποχώρηση μεγαλύτερη του 70% σε σχέση με το προηγούμενο έτος. Αντίστοιχα, η μέση ετήσια πληρότητα όλων των ξενοδοχείων της χώρας από 48,7% το 2019 μειώθηκε στο 29,6% το 2020.

Από το 2004 και μετά, η ξενοδοχειακή υποδομή της χώρας μας αναβαθμίστηκε σημαντικά, καθώς μεγάλος αριθμός ξενοδοχειακών μονάδων ανά την επικράτεια ανακαινίσθηκε, ενώ νέες μονάδες υψηλού επιπέδου υπηρεσιών ξεκίνησαν τη λειτουργία τους. Αναφορικά με τον αριθμό των ξενοδοχειακών καταλυμάτων που λειτουργούν στη χώρα μας, το έτος 2020 καταγράφηκαν συνολικά 10.052 ξενοδοχειακές μονάδες με περίπου 870 χιλ. κλίνες.
 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Melia-Hotels-Sol-Cosmopolitan-Rodos
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Meliá Hotels: Στόχος ο διπλασιασμός του χαρτοφυλακίου στην Ελλάδα μέχρι το 2025

Διαθέτοντας τεράστια εμπειρία και τεχνογνωσία στους τομείς του leisure και bleisure τουρισμού  και ως πρωτοπόρος της ψηφιακής ανάπτυξης του ξενοδοχειακού κλάδου, ο Όμιλος στοχεύει στη συνεργασία με ανεξάρτητα ξενοδοχεία.
amanzoe
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ολοκληρώθηκε η μεταφορά έδρας της Grivalia Hospitality στην Ελλάδα

Η στρατηγική αυτή κίνηση αποδεικνύει έμπρακτα την εμπιστοσύνη της Διοίκησης της εταιρείας, όσο και των θεσμικών μετόχων της στις προοπτικές περαιτέρω ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας και ειδικότερα ο τουριστικός τομέας.
Sani/Ikos_Chalkidiki
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Στρατηγική συνεργασία Sani/Ikos με GIC, στα 2,3 δισ. η αξία του ομίλου

Η συναλλαγή αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του Δ’ τριμήνου 2022. Τη διοίκηση του Ομίλου συνεχίζουν να ασκούν, ως Διευθύνοντες Σύμβουλοι και Co-Managing Partners, ο Ανδρέας Ανδρεάδης και ο Mathieu Guillemin.