ΓΔ: 819.14 -0.48% Τζίρος: 43.94 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Trofima, Super Market, Frouta
Φωτο: Unsplash

Στην «Fruit Logistica 2022» συμμετείχαν 78 εταιρίες από Ελλάδα και Κύπρο

Με τη συμμετοχή 78 εταιριών από την Ελλάδα και την Κύπρο πραγματοποιήθηκε στο Βερολίνο, 5 -7 Απριλίου, η Fruit Logistica 2022, η Διεθνής Έκθεση για Φρέσκα Φρούτα και Λαχανικά.

Με τη συμμετοχή 78 εταιριών από την Ελλάδα και την Κύπρο πραγματοποιήθηκε στο Βερολίνο, 5 -7 Απριλίου, η Fruit Logistica 2022, η Διεθνής Έκθεση για Φρέσκα Φρούτα και Λαχανικά.

Όπως ανακοίνωσε ο Εκθεσιακός Οργανισμός του Βερολίνου, που αντιπροσωπεύεται στην Ελλάδα από το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο, η φετινή 29η διοργάνωση, που έλαβε χώρα μετά από δύο χρόνια λόγω της πανδημίας, προσέλκυσε περισσότερους από 40.000 αγοραστές και εμπορικούς επισκέπτες από περίπου 130 χώρες και περισσότερους από 2.000 εκθέτες από 87 εθνικές αγορές.

Στο πλαίσιο της έκθεσης οργανώθηκαν και φέτος με απόλυτη επιτυχία ένα Εθνικό Ομαδικό Περίπτερο από την Enterprise Greece Invest & Trade και τρία Ελληνικά Ομαδικά Περίπτερα, από τις εταιρίες Great Greek Exports and Trade, Economotechniki και Nocavert, τα οποία στήριξαν τη διεθνή εικόνα της Ελλάδας και την προώθηση των φρέσκων ελληνικών προϊόντων στο εξωτερικό.

Τόσο οι Έλληνες όσο και οι Κύπριοι εκθέτες είχαν κατά τη διάρκεια της έκθεσης την ευκαιρία να προβάλλουν τα προϊόντα τους και να πραγματοποιήσουν εποικοδομητικές συναντήσεις και επαφές με εμπορικούς επισκέπτες.

Η λίστα των 78 εταιριών-εκθετών από την Ελλάδα και την Κύπρο, περιελάμβανε αγροτικούς συνεταιρισμούς, επιχειρήσεις του κλάδου, καθώς και εταιρίες τεχνικών συστημάτων, εξοπλισμού και συσκευασίας.

Καινοτομίες και εξελίξεις

Χαρακτηριστικό της έκθεσης, πέραν του διεθνούς της χαρακτήρα, είναι ότι κάθε χρόνο συγκεντρώνει το σύνολο των φορέων λήψης αποφάσεων του κλάδου, γεγονός που την έχει πλέον καθιερώσει ως το ετήσιο «ραντεβού» της αγοράς για την οργάνωση -πλούσιων σε αριθμό και περιεχόμενο- εκδηλώσεων και την παρουσίαση των νέων καινοτομιών και εξελίξεων σχετικά με την παραγωγή νωπών οπωροκηπευτικών και την εξωστρέφεια του κλάδου.

Όπως τόνισε ο διευθυντής της Fruit Logistica, Κάι Μανγκελμπέργκερ, «οι προετοιμασίες για τη φετινή διοργάνωση ήταν εντατικές. Ως διοργανωτές, δεν ήμασταν οι μόνοι που αντιμετωπίσαμε εμπόδια. Γι' αυτό θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους εκθέτες και τους εμπορικούς επισκέπτες, που έκαναν το ταξίδι στο Βερολίνο. Ανταμείφθηκαν με πολύ καλές επιχειρηματικές συμφωνίες. Όσους δεν κατάφεραν να επισκεφθούν τη φετινή έκθεση, θα χαρούμε να τους υποδεχθούμε στη Fruit Logistica 2023».

Η επόμενη διοργάνωση της Fruit Logistica θα διεξαχθεί στις 8-10 Φεβρουαρίου 2023, στο Εκθεσιακό Κέντρο του Βερολίνου.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Malamatina-Krasi
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Μαλαματίνα: Γιατί είναι απόλυτα νόμιμες οι απολύσεις συνδικαλιστών

Η Οινοποιία τονίζει ότι η λήξη της συνεργασίας με εργαζόμενους που απασχολούνταν στο τμήμα Διάθεσης έγινε με απόλυτα νόμιμο τρόπο, δεδομένου ότι αυτό καταργήθηκε. Τι αναφέρει για το επενδυτικό πλάνο.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Το Latsco Family Office εισέρχεται στην OCTANE Σύμβουλοι Επιχειρήσεων

H OCTANE Έχει εξελιχθεί σε μία από τις σημαντικότερες Ελληνικές εταιρείες παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών, έχοντας ολοκληρώσει πάνω από 800 έργα στρατηγικής, βελτιστοποίησης εμπειρίας πελάτη, και εταιρικής οργάνωσης.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Εβροφάρμα: Αντιστροφή εικόνας στο α΄εξάμηνο που έκλεισε με ζημιές

Παρά την αύξηση των πωλήσεων κατά 12%, ο όμιλος Εβροφάρμα έκλεισε με απώλειες το α' εξάμηνο του 2022, με την εισηγμένη να αναφέρει πως το πληθωριστικό περιβάλλον που επιδεινώνεται από τον πόλεμο στην Ουκρανία επηρεάζει τα κόστη εισροών.