ΓΔ: 791.42 -0.88% Τζίρος: 65.95 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Safe Bulkers: Αγορά 4 πλοίων με τα κεφάλαια του κοινού ομολογιακού δανείου

Τα αντληθέντα κεφάλαια είναι κατατεθειμένα σε τραπεζικούς λογαριασμούς της εταιρείας σε ευρώ και θα παραμείνουν σε ευρώ ή σε δολάρια Η.Π.Α., κατ’ επιλογή της εταιρείας, έως την πλήρη διάθεσή τους.

Στην αγορά των πλοίων Troodos Air, Venus Harmony, Koulitsa 2, Paraskevi 2 και στην κάλυψη κεφαλαίων κίνησης διατέθηκαν τα κεφάλαια που άντλησε από την έκδοση Κοινού Ομολογιακού Δανείου με καταβολή μετρητών η Safe Bulkers σύμφωνα με ενημέρωση που προχώρησε.

Όπως αναφέρει η εταιρεία σε σχετική της ανακοίνωση

Γνωστοποιείται  ότι σε συνέχεια της έκδοσης Κοινού Ομολογιακού Δανείου ποσού 100 εκατ. ευρώ διάρκειας πέντε (5) ετών, διαιρούμενου σε 100.000 άυλες, κοινές, ανώνυμες ομολογίες με ονομαστική αξία 1.000 ευρώ εκάστη σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 4548/2018 και, κατόπιν θέσης σε ισχύ του νόμου αυτού, όσες διατάξεις του Ν. 3156/2003 συνεχίζουν να ισχύουν, από την εταιρεία με την επωνυμία "SAFE BULKERS PARTICIPATIONS PLC", με την εγγύηση της εταιρείας με την επωνυμία "SAFE BULKERS INC."και των από 18.02.2022 και 12.04.2022 ανακοινώσεων της εταιρείας, η εταιρεία την 19.04.2022 προέβη σε διάθεση αντληθέντων κεφαλαίων συνολικού ύψους 22,52 εκατ. ευρώ για την ολοκλήρωσης της αγοράς του πλοίου Venus Harmοny με την καταβολή του υπολειπόμενου τιμήματος, κατόπιν αφαίρεσης της καταβληθείσας προκαταβολής σύμφωνα με την από 18.02.2022 ανακοίνωση της εταιρείας.

Ειδικότερα, για την ολοκλήρωση της αγοράς του πλοίου Venus Harmony, η εταιρεία κατέβαλε σε ευρώ το υπολειπόμενο ποσό ύψους 22,52 εκατ. ευρώ δυνάμει του Μνημονίου Συμφωνίας μεταξύ της εξ ολοκλήρου (100%) θυγατρικής της εταιρείας "Vaslem Shipping Corporation", και της εξ ολοκλήρου (100%) θυγατρικής της εγγυήτριας "Armonikos Shipping Corporation". Το ως άνω ποσό διατέθηκε μέσω αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου της θυγατρικής εταιρείας "Vaslem Shipping Corporation" που απέκτησε το πλοίο Venus Harmony.

Σύμφωνα με τις δεσμεύσεις που διατυπώνονται στο σχετικό ενημερωτικό δελτίο που εγκρίθηκε από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και τις από 17.02.2022, 11.04.2022 και 19.04.2022 αποφάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας, γνωστοποιείται ότι τα αντληθέντα κεφάλαια ποσού ύψους 100 εκατ. ευρώ, μείον ποσό ύψους 2,5 εκατ. ευρώ περίπου το οποίο αφορά δαπάνες έκδοσης, διατέθηκαν μέχρι την 20.04.2022 ως ακολούθως:

 

Τα αντληθέντα κεφάλαια διατέθηκαν σύμφωνα με τα ανωτέρω σε ευρώ, δεδομένου ότι είναι κατατεθειμένα σε τραπεζικούς λογαριασμούς της εταιρείας σε ευρώ και θα παραμείνουν κατατεθειμένα σε τραπεζικούς λογαριασμούς της εταιρείας σε ευρώ ή σε δολάρια Η.Π.Α., κατ’ επιλογή της εταιρείας, έως την πλήρη διάθεσή τους σύμφωνα με τον όρο 2.3 του Προγράμματος Ομολογιακού Δανείου.

Η εταιρεία θα συνεχίσει να ενημερώνει τη Διοίκηση του Χ.Α. και της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, σχετικά με τη χρήση των αντληθέντων κεφαλαίων έως την πλήρη και οριστική διάθεση των αντληθέντων κεφαλαίων. Η ενημέρωση του επενδυτικού κοινού για τη διάθεση των αντληθέντων κεφαλαίων θα γίνεται μέσω της ηλεκτρονικής ιστοσελίδας του Χ.Α., της Εταιρείας και του Ημερήσιου Δελτίου Τιμών του Χ.Α. 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Sallas-Michalis-Pagkritia-Trapeza
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Επ. Κεφαλαιαγοράς: Απόφαση απαλλαγής του Μ. Σάλλα για παλιά υπόθεση

Σε δήλωσή του, ο Μ. Σάλλας χαρακτηρίζει ως θεσμικά ορθή την απόφαση και τονίζει ότι μετά και από αυτήν την εξέλιξη εντείνονται οι προσπάθειες για την αύξηση κεφαλαίου της Παγκρήτιας Τράπεζας.
Παγκρήτια Τράπεζα-κατάστημα
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Επ. Κεφαλαιαγοράς: «Πράσινο φως» για την ΑΜΚ της Παγκρήτιας Τράπεζας

H Τράπεζα προχωρά στην υλοποίηση του στρατηγικού σχεδίου εξυγίανσης και επέκτασής της με συγχωνεύσεις και εξαγορές άλλων δικτύων, όπως είναι η Τράπεζα Χανίων και το δίκτυο στην Ελλάδα της HSBC.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Οι τράπεζες έχουν καθοριστικό ρόλο για τη μετάβαση στη βιώσιμη ανάπτυξη

Θα απαιτηθούν ετησίως τουλάχιστον 7 τρισ. δολάρια έως το 2030 για να επιτευχθούν οι στόχοι της Συμφωνίας του Παρισιού, τόνισε ο Πρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς Γιώργος Χαντζηνικολάου.