Φώτο: Compete.gr

Το αύριο της ελληνικής βιομηχανίας συζητήθηκε στο 30ο Greek Economic Summit

Θέματα ανταγωνιστικότητας της Βιομηχανίας στην Ελλάδα συζητήθηκαν σε πρόγευμα εργασίας που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του «30ου Greek Economic Summit».

Η απεικόνιση της κατάστασης της Ελληνικής Βιομηχανίας απέναντι στο διεθνώς μεταβαλλόμενο σκηνικό και η ανάγκη αποσαφήνισης ενός Εθνικού Στρατηγικού Σχεδίου με ξεκάθαρο όραμα και συζητήθηκαν σήμερα σε πρόγευμα εργασίας με θέμα «Ανταγωνιστικότητα της Βιομηχανίας στην Ελλάδα».

Η πρωτοβουλία αυτή πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του 30ου Greek Economic Summit που διοργανώνει το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο σε συνεργασία με το Χρηματιστήριο Αθηνών.

Ομιλητές ήταν οι κκ Σίμος Αναστασόπουλος – Πρόεδρος CompeteGR, Κωνσταντίνος Μίχαλος – Πρόεδρος ΕΒΕΑ, Αθανάσιος Σαββάκης – Πρόεδρος ΣΒΕ, Ευριπίδης Δοντάς – μέλος ΔΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ.

Ο Πρόεδρος του CompeteGR κ. Σίμος Αναστασόπουλος δήλωσε ότι: «η μεγάλη και ενεργή συμμετοχή των επιχειρηματικών φορέων, των ανθρώπων της αγοράς και των εκπροσώπων της Κυβέρνησης στη συζήτηση για την Ανταγωνιστικότητα της Βιομηχανίας δίνει και στο Συμβούλιο ένα σαφές μήνυμα για την πορεία που πρέπει να ακολουθήσει για να επιτύχουμε όλοι μαζί την βελτίωση που απαιτείται για την ανασυγκρότηση της Οικονομίας και της Βιομηχανίας».

Στη συνάντηση προσκεκλημένοι ήταν σημαντικοί παράγοντες της ελληνικής επιχειρηματικής κοινότητας, κυβερνητικά και ευρωπαϊκά στελέχη και εκπρόσωποι συλλογικοτήτων.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Τρία βραβεία στη διοργάνωση των Healthy Diet Awards απέσπασε η ΗΛΙΟΣ

Η Βιομηχανία Ζυμαρικών ΗΛΙΟΣ απέσπασε τρία βραβεία στη διοργάνωση των Healthy Diet Awards που επιβραβεύει εταιρείες για την αριστεία και την καινοτομία τους σε προϊόντα που προάγουν την ισορροπημένη και υγιεινή διατροφή.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Κλειδί για την ανάπτυξη οι βιομηχανικές περιοχές

Συνεισφορά 9,7 δισ. ευρώ στο ΑΕΠ της Ελλάδας από την ΕΤΒΑ Βιομηχανικές Περιοχές, σύμφωνα με τους υπολογισμούς μελέτης του ΙΟΒΕ. Σημαντικές ατέλειες η διάσπαρτη δόμηση βιομηχανικών μονάδων και το φαινόμενο του «free riding».
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Επιστροφή ΦΠΑ στους προμηθευτές της Μαρινόπουλος αποφάσισε η ΑΑΔΕ

Δικαίωση του ΣΒΕ για τις επανειλημμένες παρεμβάσεις του στο ζήτημα της επιστροφής του ΦΠΑ που καταβλήθηκε για ανεξόφλητα τιμολόγια των προμηθευτών της «Μαρινόπουλος ΑΕ», με απόφαση της ΑΑΔΕ.