ΓΔ: 905.04 -0.05% Τζίρος: 54.65 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

Νέες επενδύσεις 70 εκατ. σχεδιάζει ο Όμιλος Δουζόγλου στην Ελλάδα

Ο όμιλος ελέγχει περισσότερα από 70 ακίνητα στην Ελλαδα συνολικής αξίας 100 εκατ. ευρώ. Μεταξύ αυτών το ξενοδοχείο Πεντελικόν και ξενοδοχεία στη Μύκονο, το Μικρολίμανο και τη Λ. Συγγρού.

Τα επενδυτικά σχέδια του Ομίλου Δουζόγλου, του ομογενή επιχειρηματία από τη Βενεζουέλα, που τα τελευταία χρόνια έχει αναπτύξει σημαντική δραστηριότητα στη χώρα, παρουσίασε ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου στην Ελλάδα, Λαυρέντης Αλβέρτης.

Όπως σημείωσε, μιλώντας σε δημοσιογράφους, μέχρι τώρα έχουν επενδυθεί σχεδόν 200 εκατ. ευρώ από την οικογένεια Δουζόγλου, κυρίως για αγορές ακινήτων, ενώ ο όμιλος ελέγχει στην Ελλάδα πάνω από 70 ακίνητα συνολικής αξίας άνω των 300 εκατ. ευρώ. Ο κ. Αλβέρτης ανέφερε ότι τα επόμενα επενδυτικά σχέδια του ομίλου στην Ελλάδα περιλαμβάνουν νέες επενδύσεις ύψους 70 εκατ. ευρώ.

Υπογράμμισε το έντονο ενδιαφέρον του ομίλου για επενδύσεις στον τομέα των τροφίμων (αν και τελικά δεν κατέθεσε προσφορά για την Creta Farm), ενώ σημείωσε ότι η κυπριακή εταιρεία συμμετοχών SCD (μέσω της οποίας πραγματοποιήθηκαν οι αγορές ακινήτων στην Ελλάδα), θα προχωρήσει στην εισαγωγή των μετοχών της στο Χρηματιστήριο της Κύπρου (εντός του α’ εξαμήνου  2020) ενώ ανέφερε ότι εξετάζει την δημιουργία νέας εταιρείας επενδύσεων ακινήτων (ΑΕΕΑΠ) στην Ελλάδα, είτε αυτόνομα είτε σε συνεργασία με υφιστάμενες εταιρίες.

Σημειώνεται ότι το 2015 ο ομογενής επιχειρηματίας προχώρησε στην αγορά του ιστορικού ξενοδοχείου Πεντελικόν, έναντι 26 εκατ.ευρώ, ενώ για την ανακατασκευή του, η οποία προβλέπεται να ολοκληρωθεί το 2021, θα επενδυθούν επιπλέον 12 εκατ. ευρώ.

Έχει αποκτήσει ακόμα το πρώην κτίριο του ΟΤΕ, δίπλα στην Παλιά Βουλή, το οποίο θα μεταμορφωθεί σε ξενοδοχείο -επένδυση ύψους 10 εκατ. ευρώ- το ξενοδοχείο Mistral στο Μικρολίμανο όπου θα επενδυθούν 5 εκατ.ευρώ για την ανακαίνισή του, το ξενοδοχείο Λητώ επίσης στη Μύκονο καθώς και συγκρότημα από βίλες στη Μύκονο, το ξενοδοχείο Athenaeum Smart στη Λ. Συγγρού κ.α.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

ΕΤΑΔ: Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για αξιοποίηση ακινήτου της

Πρόκειται για δημόσιο ακίνητο στην παραλία Ίμερου, στο νομό Ροδόπης και στόχος είναι η αξιοποίησή του μέχω διαγωνισμού για τη μακροχρόνια εκμίσθωσή του, τμηματικά ή εξ ολοκλήρου.