ΓΔ: 0 0.00% Τζίρος: 0.00 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 10:06:57 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
ellaktor_office
Τα κεντρικά γραφεία της Ελλάκτωρ. Πηγή: ellaktor.gr

Με premium 21% η πώληση των μετοχών της Ελλάκτωρ, στα 1,81 ευρώ ανά μετοχή

Στα 190 εκατ. ευρώ θα ανέλθει το τίμημα για την αγορά του 30,1% των μετοχών από τον όμιλο Βαρδινογιάννη. Πλουσιότεροι κατά 55 εκατ. ευρώ οι εφοπλιστές σε διάστημα 20 μηνών.

Στα 190 εκατ ευρώ αναμένεται να κλείσει το τίμημα που θα καταβάλει ο όμιλος Βαρδινογιάννη για να αποκτήσει το 30,1% που κατέχουν οι κ.κ. Δ. Μπάκος και Γ. Καϋμενάκης στην Ελλάκτωρ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Business Daily η συμφωνία δεν έχει ακόμη υπογραφεί, καθώς οι δικηγόροι των δύο πλευρών τακτοποιούν τις τελευταίες λεπτομέρειες, ωστόσο η υπόθεση είναι στην τελική ευθεία και  οι υπογραφές δεν θα αργήσουν.

Η «περιπέτεια» των δυο εφοπλιστών με την Ελλάκτωρ ξεκίνησε πριν από 20 μήνες. Σταδιακά απέκτησαν το 30,1% των μετοχών ξοδεύοντας 135 εκατ ευρώ με μέση τιμή αγοράς περίπου 1,288 ανά μετοχή. Τώρα με τίμημα 1,8 ευρώ ανά μετοχή θα λάβουν 190 εκατ ευρώ. Η τιμή είναι κατά 21% υψηλότερη από το χθεσινό κλείσιμο της μετοχής στα 1,4840 ευρώ.

Οι δύο εφοπλιστές δεν κατάφεραν να αποκτήσουν θέση στο ΔΣ της Ελλάκτωρ αυτό το επίμαχο διάστημα λόγω της σκληρής κόντρας που είχαν με τους Ολλανδούς της Reggeborgh.

Η είσοδος της οικογένεια Βαρδινογιάννη θα ενδυναμώσει ουσιαστικά την Ελλάκτωρ σε μια περίοδο που η εταιρία βρίσκεται στη μάχη της διεκδίκησης της Αττική Οδού αλλά και άλλων σημαντικών έργων υποδομής. Παράλληλα βάζει τέλος στη σύγκρουση των δυο μεγαλομετόχων (Reggeborgh -Greenhil) η οποία αποτελούσε εμπόδιο για την προσπάθεια εξυγίανσης της Ελλάκτωρ και ανάκτησης της εμπιστοσύνης. 

Μετά τις εξελίξεις αυτές σε προσωρινή αναστολή διαπραγμάτευσης έχουν τεθεί οι μετοχές των Ελλάκτωρ και Motor Oil έπειτα από σχετικό αίτημα της Επ. Κεφαλαιαγοράς μέχρις ότου να υπάρξει ενημέρωση για την συναλλαγή.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, «μετά από σχετικό αίτημα της Επ. Κεφαλαιαγοράς, οι αρμόδιες χρηματιστηριακές αρχές ανακοίνωσαν ότι αναστέλλεται προσωρινά από σήμερα, Παρασκευή 6 Μαΐου 2022, η διαπραγμάτευση των χρηματοπιστωτικών μέσων των εταιρειών Ελλάκτωρ και Motor Oil, σύμφωνα με την παράγραφο 1 του άρθρου 17 του ν. 3371/2005, για λόγους προστασίας του επενδυτικού κοινού και της ομαλής λειτουργίας της Αγοράς των κινητών αξιών των ως άνω εταιρειών και μέχρις ότου παρασχεθεί ενημέρωση στο επενδυτικό κοινό αναφορικά με την πιθανή υλοποίηση της συναλλαγής. Αναστέλλονται επίσης προσωρινά και τα Παράγωγα Προϊόντα και ο δανεισμός επί των μετοχών των ανωτέρω εταιρειών».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ellaktor_office
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Εισπράττει «ζεστά» 683 εκατ. η Ελλάκτωρ, τι σχεδιάζει για μείωση χρέους

Η πώληση της Άνεμος δίνει ευκαιρία στον όμιλο να μειώσει δραστικά τον δανεισμό του. Η πρόταση επαναγοράς του ομολόγου των 670 εκατ. ευρώ ήταν μεν υποχρεωτική, αλλά υπάρχουν προσδοκίες για υψηλό ποσοστό αποδοχής.
ellaktor_office
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Με 46,15% στην Ελλάκτωρ η Reggeborgh μετά τη δημόσια πρόταση

Μέσω της προαιρετικής δημόσιας πρότασης, οι Ολλανδοί απέκτησαν επιπλέον 15,63% και θα εκταμιεύσουν 95 εκατ ευρώ. Αν ασκήσουν και το call option για το 15% της Ελλάκτωρ που έχει σήμερα η Motor Oil θα ξεπεράσουν το 60%.
ellaktor_office
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ελλάκτωρ: Σχέδιο κυριαρχίας των Ολλανδών με τη δημόσια πρόταση

Διέξοδο στους μετόχους της Ελλάκτωρ που δεν συμφωνούν με την πώληση του τομέα των ΑΠΕ δίνει η Reggeborgh δίνει η δημόσια πρόταση. Πώς η Reggeborgh σταδιακά θα γίνει πλειοψηφικός μέτοχος στον κατασκευαστικό όμιλο.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ελλάκτωρ: Η ένεση των 600 εκατ. ευρώ και το στοίχημα για την Αττική Οδό

Με το τίμημα από τις δραστηριότητες ΑΠΕ, ο όμιλος «καθαρίζει» με το ακριβό δάνειο των 670 εκατ., αλλά χάνει σημαντικά λειτουργικά κέρδη και γίνεται κρίσιμη η διατήρηση του ελέγχου της Αττικής Οδού και το turnaround στις κατασκευαστικές δραστηριότητες.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Motor Oil: Εγκρίθηκε από το ΔΣ η συμφωνία με την Ελλάκτωρ

Σύμφωνα με την έκθεση της KPMG η εύλογη αγοραία αξία του 75% των Ιδίων Κεφαλαίων του κλάδου ΑΠΕ της Ελλάκτωρ εκτιμάται ότι κυμαίνεται μεταξύ 547 εκατ. ευρώ και 655 εκατ. ευρώ με κεντρική τιμή (midpoint) το ποσό των 598 εκατ. ευρώ.