ΓΔ: 805.55 -0.03% Τζίρος: 39.22 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: Shutterstock

Εθνική: Αναληθή τα δημοσιεύματα για συγχώνευση με Τράπεζα Κύπρου

Πώς σχολιάζει η Εθνική Τράπεζα το δημοσίευμα που μιλούσε για συγχώνευσή της με την Τράπεζα Κύπρου και είσοδο στρατηγικού επενδυτή.

Διαψεύδει κατηγορηματικά με ανακοίνωσή της, απαντώντας στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, η Εθνική Τράπεζα τα όσα γράφτηκαν σήμερα περί συγχώνευσής της με την Τράπεζα Κύπρου και την είσοδο στο σχήμα στρατηγικού επενδυτή και τον περιορισμό του ποσοστού συμμετοχής σημερινών μετόχων στην Εθνική Τράπεζα. 

Το δημοσίευμα μάλιστα μιλούσε για προχωρημένες διαπραγματεύσεις και ότι απομένουν ελάχιστα σημεία προς διευκρίνιση, ενώ το όνομα του «στρατηγικού επενδυτή» έλεγε ότι είναι «επτασφράγιστο μυστικό».

Η ανακοίνωση - απάντηση της Εθνικής Τράπεζας: 

Κατόπιν σχετικού ερωτήματος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς και με γνώμονα την ορθή ενημέρωση του επενδυτικού κοινού, η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος Α.Ε. διαψεύδει κατηγορηματικά ως αναληθές σημερινό δημοσίευμα του ηλεκτρονικού τύπου περί συγχώνευσης της Εθνικής Τράπεζας με την Τράπεζα Κύπρου, την είσοδο στο σχήμα
στρατηγικού επενδυτή και τον περιορισμό του ποσοστού συμμετοχής σημερινών μετόχων στην Εθνική Τράπεζα.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Εθνική: Αίτηση για ένταξη του Frontier II στο πρόγραμμα «Ηρακλής ΙΙ»

Όπως αναφέρει το υπουργείο Οικονομικών η αίτηση αφορά την τιτλοποίηση δανείων της ETE με την ονομασία Frontier II, συνολικής λογιστικής αξίας 1 δισ. ευρώ. Η ΕΤΕ είναι το τέταρτο πιστωτικό ίδρυμα που καταθέτει αίτηση για ένταξη στο πρόγραμμα «Ηρακλής ΙΙ».
trapezes-banks
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Απεργίες αύριο σε Εθνική και Τρ. Πειραιώς για επιχειρησιακές συμβάσεις

Τα σωματεία των εργαζομένων σε Εθνική και Τράπεζα Πειραιώς αντιδρούν στις έως τώρα προτάσεις των διοικήσεων για τη σύναψη επιχειρησιακών συμβάσεων. Διεκδικούν μεγαλύτερες αυξήσεις και προστασία απασχόλησης.