ΓΔ: 1413.26 -0.42% Τζίρος: 105.92 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
eyath-nero
Φώτο: Konstantinos Tsakalidis / SOOC

Προχωράει ο ψηφιακός μετασχηματισμός της ΕΥΑΘ, με έργο 209.000 ευρώ

Όπως αναφέρει η ΕΥΑΘ, το νέο σύστημα θα εξασφαλίσει ταχύτητα και ευελιξία στις συναλλαγές της εταιρείας με τους καταναλωτές της, όπως και προστασία των προσωπικών τους δεδομένων από φυσικές καταστροφές, κακόβουλες ενέργειες και από τη φθορά του χρόνου.

Εντός του επόμενου επταμήνου αναμένεται να έχει ψηφιοποιηθεί το έγχαρτο αρχείο 510.000 πελατών ύδρευσης και 65.000 συνδέσεων αποχέτευσης της ΕΥΑΘ, ύστερα από τη σημερινή υπογραφή της σχετικής συμφωνίας με την ανάδοχο εταιρεία.

Η ψηφιοποίηση του συνόλου των εγγράφων και σχεδίων που αποτελούσαν το έγχαρτο αρχείο πελατών της ΕΥΑΘ Α.Ε. είναι μια διαδικασία που περιλαμβάνει και επιμέρους εργασίες προετοιμασίας του υλικού, σάρωσης, μετεπεξεργασίας, εκπαίδευσης του προσωπικού, αναφέρει σε σημερινή της ανακοίνωση η εταιρεία.

Ανάδοχος του έργου ψηφιοποίησης του αρχείου της ΕΥΑΘ είναι η κοινοπραξία εταιρειών «Αρχειοθήκη Α.Ε.- Ι. Αλαβάνος- Χ. Αθανασόπουλος Ε.Ε.» και ο προϋπολογισμός του project ανέρχεται στα 209.000 ευρώ.

Σύμφωνα με την ΕΥΑΘ ΑΕ, το νέο σύστημα θα εξασφαλίσει ταχύτητα και ευελιξία στις συναλλαγές της εταιρείας με τους καταναλωτές της, όπως και προστασία των προσωπικών τους δεδομένων από φυσικές καταστροφές, κακόβουλες ενέργειες και από τη φθορά του χρόνου. Τα ψηφιακά δεδομένα, αναμένεται να «κουμπώσουν» στο νέο λογισμικό διαχείρισης εγγράφων κι αλληλογραφίας της εταιρείας, το οποίο υιοθετήθηκε πρόσφατα για την ηλεκτρονική διακίνηση των εγγράφων και τη συλλογή των υπογραφών της.

Επιπλέον, όπως διευκρινίζεται στην ανακοίνωση της εταιρείας, το παραγόμενο ψηφιακό αρχείο θα τεκμηριωθεί και θα κωδικοποιηθεί με τέτοιον τρόπο, ώστε να αξιοποιηθεί περαιτέρω στο πλαίσιο της ανάπτυξης του νέου πληροφοριακού συστήματος της ΕΥΑΘ ΑΕ, παρέχοντας μια συνολική λειτουργικότητα, που τελικά θα δίνει πρόσβαση στον καταναλωτή σε όλο τον «φάκελο» των συναλλαγών του με την επιχείρηση.

«Μετά την υιοθέτηση προγράμματος ηλεκτρονικής διαχείρισης εγγράφων εντός της εταιρείας, προχωράμε άλλο ένα βήμα για τον πλήρη ψηφιακό μετασχηματισμό μας. Εγκαταλείπουμε οριστικά τα ...ντοσιέ και τους φοριαμούς για τη φύλαξη του αρχείου μας, μαζί με όλες τις καθυστερήσεις και τα ζητήματα ασφάλειας δεδομένων που αυτό συνεπαγόταν, και προχωράμε προς ένα νέο μοντέλο ολοκληρωμένης ψηφιακής εξυπηρέτησης των καταναλωτών μας», επισημαίνει ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΥΑΘ Άνθιμος Αμανατίδης.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Σε Natech - Qualco ο ψηφιακός μετασχηματισμός του Παρακαταθηκών και Δανείων

Η ένωση των εταιρειών υπέγραψε τη σύμβαση για το έργο ύψους 3,6 εκατ. ευρώ, που έχει συνολική διάρκεια 28 μήνες, θα υλοποιηθεί σε τρεις φάσεις και θα βελτιώσει τις λειτουργίες και διαδικασίες του Ταμείου.
EYATH-ΕΥΑΘ
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

ΕΥΑΘ: Πέρασε στο Δημόσιο το 51%, το 24% παραμένει στο Υπεραταμείο

Πλέον το υπουργείο Οικονομικών έχει στην κατοχή του το 50% συν μία μετοχή της επιχείρησης, ενώ συνολικός αριθμός των δικαιωμάτων ψήφου ( άμεσα και έμμεσα ) που ελέγχει το Δημόσιο, ανέρχεται σε 26.868.000.