ΓΔ: 905.04 -0.05% Τζίρος: 54.65 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: Shutterstock

Motor Oil: Αύριο η αποκοπή του δικαιώματος για την διανομή του μερίσματος

Η Motor Oil προχωρά στην διανομή προσωρινού μερίσματος 0,35 ευρώ ανά μετοχή. Από το 2001 που εισήλθε στο Χρηματιστήριο Αθηνών μέχρι σήμερα η εταιρία έχει μοιράσει συνολικά στους μετόχους της 13,23 ευρώ ανά μετοχή.

Μετά την απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου που είχε ληφθεί στις 13 Νοεμβρίου η Motor Oil προχωρά στην διανομή προσωρινού μερίσματος ύψους 0,35 ευρώ ανά μετοχή και από την Τρίτη 10 Δεκεμβρίου οι μετοχές της εταιρείας θα διαπραγματεύονται στο ΧΑ χωρίς το δικαίωμα λήψης του προσωρινού μερίσματος χρήσης 2019.

Η πετρελαϊκή εταιρεία από την είσοδο της στο Χρηματιστήριο Αθηνών το 2001 μέχρι σήμερα, έχει μοιράσει στους μετόχους της συνολικά 13,23 ευρώ ανά μετοχή σε μερίσματα και επιστροφές κεφαλαίου.

Όπως ανακοίνωσε η εταιρεία το εν λόγω ποσό υπόκειται σε παρακράτηση φόρου 10% επί των μερισμάτων με το καθαρό πληρωτέο ποσό του προσωρινού μερίσματος χρήσης 2019 να ανέρχεται σε 0,315 ευρώ ανά μετοχή. Δικαιούχοι του προσωρινού μερίσματος χρήσης 2019 είναι οι μέτοχοι της εταιρείας που είναι στα αρχεία του Σ.Α.Τ. της Τετάρτης 11 Δεκεμβρίου 2019 (record date)

Η καταβολή του προσωρινού μερίσματος χρήσης 2019 θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 17 Δεκεμβρίου 2019 από την πληρώτρια τράπεζα - ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ Α.Ε και θα γίνει με τους παρακάτω τρόπους:

  1. Μέσω των χειριστών του Συστήματος Αυλων Τίτλων (Σ.Α.Τ.), ήτοι Τράπεζες και Χρηματιστηριακές Εταιρείες, για τους μετόχους που έχουν εξουσιοδοτήσει τους χειριστές τους για την είσπραξη.
  2. Με κατάθεση στο Διεθνή Αριθμό Τραπεζικού Λογαριασμού (IBAN) τον οποίο έχει δηλώσει ο μέτοχος, σύμφωνα με το άρθρο 13 του Κανονισμού Λειτουργίας Σ.Α.Τ. και την υπ' αριθμό 6 απόφαση του Δ.Σ. της ATHEXCSD, όπως ισχύουν, εφόσον δεν επιθυμεί την είσπραξη μέσω του/των χειριστή/των του. Αφορά μόνο τους μετόχους που έχουν δηλώσει IBAN στην πληρώτρια τράπεζα – ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ Α.Ε.
  3. Για τους μετόχους που έχουν ζητήσει εξαίρεση από το Χειριστή τους στο Σύστημα Αυλων Τίτλων η είσπραξη θα πραγματοποιείται μέσω του δικτύου των καταστημάτων της πληρώτριας τράπεζας – ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ Α.Ε. Η είσπραξη του προσωρινού μερίσματος μέσω οιουδήποτε καταστήματος του δικτύου της πληρώτριας τράπεζας αφορά και τους μετόχους της περίπτωσης 2 οι οποίοι δεν έχουν δηλώσει IBAN στην ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ Α.Ε.
  4. Για τους μετόχους που για διάφορους λόγους δεν κατέστη δυνατή η πίστωση μέσω των χειριστών τους θα είναι δυνατή η είσπραξη του προσωρινού μερίσματος από την Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου 2019 μέσω του δικτύου των καταστημάτων της πληρώτριας τράπεζας - ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ  Α.Ε.

Για τις περιπτώσεις 3 και 4 οι μέτοχοι θα έχουν τη δυνατότητα είσπραξης αυτοπροσώπως ή μέσω νόμιμα εξουσιοδοτημένων εκπροσώπων τους για το διάστημα μέχρι την 31η Δεκεμβρίου 2025 με την προσκόμιση του αντίγραφου με τα στοιχεία που τηρούν στο Σύστημα Αυλων Τίτλων και την επίδειξη της Αστυνομικής Ταυτότητας.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ