ΓΔ: 1422.75 -0.14% Τζίρος: 84.95 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

Η Google στο ΔΣ του ΣΕΒ - Την Τετάρτη η γενική συνέλευση του Συνδέσμου

Να σημειωθεί ότι η συμμετοχή των γυναικών ενισχύεται και στο γενικό συμβούλιο, με συνολικά 14 παρουσίες γυναικών που ασχολούνται με το επιχειρηματικότητα.

Η είσοδος εκπροσώπου της Google στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΕΒ (όπως και των εταιριών Coca-Cola και ΕΛΒΙΑΛ) είναι μια από τις αλλαγές που αναμένεται να αποφασιστούν στην προσεχή γενική συνέλευση του Συνδέσμου που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 15 Ιουνίου. Πρόκειται για μια εξέλιξη που συμβολίζει την κατεύθυνση του Συνδέσμου για μεγαλύτερη συμμετοχή των γυναικών και εκπροσώπηση του μέγιστου δυνατού φάσματος των επιχειρήσεων από όλη τη χώρα και τους κλάδους δραστηριότητας.

Στο πλαίσιο αυτό όπως αναφέρουν οι πληροφορίες από τον Σύνδεσμο, στο ΔΣ του ΣΕΒ εισέρχονται ως νέα μέλη η Πέγκυ Αντωνάκου της Google ΝΑ Ευρώπης, η Νάγια Καλογεράκη της Coca-Cola HBC A.G. (CCHBC) και η κυρία Ασημίνα Τζίκα, της βιομηχανίας αλουμινίου ΕΛΒΙΑΛ, ενώ η Ιουλία Τσέτη της UNIPHARMA, που μετέχει ήδη στο ΔΣ, αναμένεται να αναλάβει καθήκοντα Γενικής Γραμματέως.

Η συμμετοχή των γυναικών ενισχύεται και στο γενικό συμβούλιο του ΣΕΒ, με 14 παρουσίες συνολικά: είναι η Ιωάννα Παπαδοπούλου της Ε.Ι.ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΑΕ (η οποία θα είναι και πρόεδρος της γενικής συνέλευσης), η Σόφη Δασκαλάκη- Μυτιληναίου της ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ, η Κωνσταντίνα Κωτσιοπούλου της ΙΟΝ ΑΕ, η Μαριάννα Πολιτοπούλου της ασφαλιστικής ΝΝ Ελλάδος, η Κωνσταντίνα Ουζουνοπούλου της ΜΥΛΟΙ ΘΡΑΚΗΣ, η Σοφία Κουνενάκη-Εφραίμογλου από τον «Ελληνικό Κόσμο», η Μαρία Πασχαλίδου της Grantex, η Χριστίνα Λεϊμονή της Microsoft Hellas, η Αλεξάνδρα Πίττα- Χαζάπη της Μελισσοκομικής ΠΙΤΤΑΣΑικατερίνη Μιχαηλίδου της ΕΒΙΕ, η Αγγελική Οικονόμου από την ΝΙΚΑΣ, η Μαρία - Αναργύρου Νίκολιτς της COCA-COLA ΤΡΙΑ ΕΨΙΛΟΝ ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Β.Ε.Ε. η Ζήνα Μαυροειδή της E-FRESH, η Θεοδώρα - Ιωάννα Οικονομοπούλου της MARSH Μεσίτες Ασφαλειών. Στο γενικό συμβούλιο θα συμμετάσχουν επίσης εκπρόσωποι από 7 εταιρίες τεχνολογίας/start-ups, όπως και 15 εκπρόσωποι επιχειρήσεων από την Περιφέρεια.

Στις εκλογές αναμένεται να ανανεωθεί η θητεία τόσο του Δημήτρη Παπαλεξόπουλου ως προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου όσο και του Ευθύμιου Ο. Βιδάλη, ως προέδρου της Εκτελεστικής Επιτροπής του Συνδέσμου. Όπως επισημαίνει ο κ. Παπαλεξόπουλος: «για την Ελλάδα, τα επόμενα 5 χρόνια προσφέρουν μία μοναδική ευκαιρία να μεταμορφώσουμε την οικονομία μας, αγκαλιάζοντας την πράσινη ανάπτυξη, σε συνδυασμό με την ψηφιακή επανάσταση. Η χώρα μας έχει συγκριτικά πλεονεκτήματα σε πολλούς επιμέρους τομείς, το ευρωπαϊκό πλαίσιο στηρίζει, οι πόροι προσφέρονται. Το ζητούμενο είναι να επιταχυνθούν οι απαραίτητες μεταρρυθμίσεις και ταυτόχρονα όμως να διασφαλιστούν η ανταγωνιστικότητα της ευρωπαϊκής παραγωγής και η διαθεσιμότητα επαρκούς ενέργειας σε ανταγωνιστικό κόστος για όλους. Το βασικό μήνυμα της φετινής Γενικής Συνέλευσης είναι το «Μαζί ανοίγουμε δρόμους».

Το μεσημέρι της Πέμπτης θα μιλήσει στα μέλη του ΣΕΒ, ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας. Την απογευματινή ανοικτή εκδήλωση θα τιμήσει με την παρουσία της η Προέδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου. Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει ομιλίες από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και από τον νέο πρόεδρο του ΣΕΒ, ενώ θα ακολουθήσει συζήτηση μεταξύ τους για τις μεγάλες προκλήσεις της εποχής.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Trade Estates: Θα υλοποιήσει την επένδυση 70 εκατ. στον Ασπρόπυργο

Μέσω της νέας επένδυσης η TRADE ESTATES ΑΕΕΑΠ συνεχίζει την υλοποίηση του επενδυτικού της πλάνου ενισχύοντας τη στρατηγική της στον πυλώνα Κέντρων Διανομής νέας γενιάς που εξυπηρετούν ομίλους Λιανικής.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κυρ. Μητσοτάκης: Η Ελλάδα φιλοδοξεί να αποτελέσει ένα παγκόσμιο κέντρο της AI

Ο πρωθυπουργός επισήμανε ότι δημιουργούνται τεράστιες ευκαιρίες σε διεθνές επίπεδο από την Τεχνητή Νοημοσύνη, την ίδια όμως στιγμή δημιουργούνται τεράστιες ευθύνες για τον τρόπο διαχείρισης της νέας αυτής τεχνολογίας.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Συνάντηση της Τράπεζας Ηπείρου με τον ΣΕΒ για την επιχειρηματικότητα

Συζητήθηκε η πορεία των επιχειρήσεων της περιφέρειας Ηπείρου, οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουν, καθώς και ο ρόλος που μπορεί να διαδραματίσουν και οι δύο οργανισμοί στην αναπτυξιακή προοπτική της περιοχής.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ξεκίνησε για 7η χρονιά η έρευνα του ΣΕΒ «Ο Σφυγμός του Επιχειρείν»

Η έρευνα απευθύνεται σε μια ευρεία γκάμα επιχειρήσεων, ανεξαρτήτως κλάδου ή μεγέθους με στόχο να εντοπιστούν κρίσιμα ζητήματα που αφορούν στην καθημερινή τους λειτουργία και στην αναπτυξιακή τους προοπτική.