ΓΔ: 822.15 -0.21% Τζίρος: 66.05 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:04 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Pierrakakis-Kyriakos-Pagkritia-Trapeza
Φωτο: Παγκρήτια Τράπεζα

Κυρ. Πιερρακάκης: Η κυβερνητική πολιτική έχει την Κρήτη στο επίκεντρό της

Εκδήλωση διοργάνωσε η Παγκρήτια Τράπεζα στο πλαίσιο της επικείμενης αύξησης μετοχικού κεφαλαίου της και ενόψει της συγχώνευσης με την Συνεταιριστική Τράπεζα Χανίων.

Στο πλαίσιο της επικείμενης αύξησης μετοχικού κεφαλαίου της και ενόψει της συγχώνευσης με την Συνεταιριστική Τράπεζα Χανίων και της απορρόφησης των εργασιών της HSBC στην Ελλάδα, η Παγκρήτια Τράπεζα πραγματοποίησε εκδήλωση παρουσία του υπουργού Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Κυριάκου Πιερρακάκη. 

«Να καταστήσομεν την Ελλάδα αγνώριστον», η γνωστή ρήση του Ελευθερίου Βενιζέλου, ακούστηκε δια στόματος του υπουργού Επικρατείας. Την ίδια στιγμή ο στρατηγικός επενδυτής της Τράπεζας, ο Πρόεδρος της Lyktos Group κ. Μιχάλης Σάλλας στάθηκε στο σύντομο χαιρετισμό του στην εξωστρέφεια της Κρήτης και στον πρωταγωνιστικό της ρόλο στο πιστωτικό σύστημα της χώρας.

Ο υπουργός μίλησε με θέμα: «O ψηφιακός μετασχηματισμός ως αναπτυξιακό και κοινωνικό εργαλείο».

«Σε κάθε πτυχή της Κρήτης υπάρχει το DNA πρωταγωνιστή και είναι πάρα πολύ σημαντικό να αναγνωρίζει κάποιος τις σημαντικές διεργασίες που διενεργούνται εδώ και να διδασκόμαστε από αυτές» σημείωσε ο κ. Πιερρακάκης κατά τον χαιρετισμό του στην εκδήλωση. Επίσης ο υπουργός ανάφερε: «Η κυβερνητική πολιτική έχει την Κρήτη στο επίκεντρό της, όχι μόνον λόγω της καταγωγής και της αγάπης του πρωθυπουργού για το μέρος του αλλά και ευρύτερα επειδή υπάρχει μία αναγνώριση της σημαντικής υπεραξίας του νησιού και του γεωπολιτικού ρόλου που μπορεί να παίξει. Είτε μιλάμε για το στρατηγικό ρόλο στο πλαίσιο της δυτικής συμμαχίας, είτε μιλάμε για την καινοτομία στο ΙΤΕ, στο Πολυτεχνείο Κρήτης, στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, στην επιλογή που κάνουμε εμείς να τοποθετήσουμε το μεγαλύτερο ίσως δημόσιο Data Center της χώρας εδώ, επιλέγοντας το Ηράκλειο, επιλέγοντας την Κρήτη αλλά και ευρύτερα πέρα από τα ψηφιακά και την τεχνολογία, εάν δει κανείς την κυβερνητική πολιτική μπορεί να σκεφτεί τον ΒΟΑΚ, το Καστέλι, το φράγμα του Ταυρωνίτη, την ενεργειακή διασύνδεση του νησιού όπως συνολικότερα οι παρεμβάσεις στην Αγροτική Πολιτική. Ενεργούμε προς την κατεύθυνση της απελευθέρωσης και της ανάδειξης του μεγάλου δυναμικού αυτού του τόπου». 

Ο κ. Μιχάλης Σάλλας αναφέρθηκε στην πρωτοπορία των Κρητών για περισσότερα από 30 χρόνια στο πιστωτικό σύστημα της χώρας, η οποία συνεχίζεται και σήμερα. Κάνοντας ειδική μνεία στο καινούριο εγχείρημα της Παγκρήτιας ανέφερε: «Τώρα ξεκινάει μια νέα, ανάλογου βεληνεκούς προσπάθεια στον τραπεζικό χώρο, ενσωματώνοντας τις καινούριες ανάγκες και τα νέα δεδομένα. Σε μια περίοδο που το τραπεζικό σύστημα συρρικνωνόταν στον απόηχο της οικονομικής κρίσης της περασμένης δεκαετίας, εμείς επενδύουμε.
Η νέα τράπεζα, η Candia Bank, σωστά κεφαλαιοποιημένη μετά την αύξηση των 100 εκατ. ευρώ που θα υλοποιηθεί, με 110.000 μετόχους κατόπιν της συγχώνευσης με την Συνεταιριστική Τράπεζα Χανίων, με ανθρώπινο δυναμικό που διαθέτει δυνατή τεχνογνωσία μετά και την απορρόφηση των εργασιών της HSBC Ελλάδος και με ένα ικανό δίκτυο 100 καταστημάτων, θα είναι έτοιμη να επιτελέσει ένα καινοτόμο έργο. Στόχος του νέου Ομίλου είναι να τοποθετήσει σε ένα καινούριο πλαίσιο παραδοσιακές τραπεζικές υπηρεσίες, εξυπηρετώντας στην πράξη και όχι μόνον λεκτικά, την μικρομεσαία επιχείρηση που θέλει να αναπτυχθεί, που θέλει να εξάγει, που θέλει να καινοτομήσει. Παράλληλα σε ένα χρόνο από τώρα η Candia Bank θα οδεύσει προς το Χρηματιστήριο».

Στην εκδήλωση παρέστη το Διοικητικό Συμβούλιο της Παγκρήτιας Τράπεζας ο Πρόεδρος κ. Δημήτρης Δημόπουλος, ο Διευθύνων Σύμβουλος κ. Αντώνης Βαρθολομαίος, ο Αντιπρόεδρος κ. Γιώργος Σάλλας και τα λοιπά μέλη του. Παρέστησαν εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου της Συνεταιριστικής Τράπεζας Χανίων ο Πρόεδρος  κ. Μιχάλης Μαρακάκης,  ο Αντιπρόεδρος κ. Γιώργος Ανδρουλάκης και η Γενική Διευθύντρια κα Χρύσα Δεσποτάκη.

Το παρών στην εκδήλωση έδωσαν η κα Ντόρα Μπακογιάννη, ο υφυπουργός Τηλεπικοινωνιών κ. Θεόδωρος Λιβάνιος, ο Υφυπουργός Έρευνας και Τεχνολογίας κ. Χρίστος Δήμας, ο υφυπουργός Αθλητισμού κ. Λευτέρης Αυγενάκης, ο ευρωβουλευτής κ. Μανώλης Κεφαλογιάννης, οι βουλευτές κ.κ. Γιάννης Κεφαλογιάννης, Βασίλης Διγαλάκης, Μάξιμος Σενετάκης, ο Περιφερειάρχης και Δήμαρχοι του νησιού, στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης, αλλά και πάνω από 200 επιχειρηματίες της Κρήτης.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Επιχειρησιακή Συλλογική Σύμβαση Εργασίας στην Παγκρήτια Τράπεζα

Η διοίκηση της Παγκρήτιας Τράπεζας προχώρησε σήμερα στην υπογραφή τριετούς επιχειρησιακής συλλογικής σύμβασης εργασίας για την επίτευξη σύγχρονου και ασφαλούς περιβάλλοντος για όλους τους εργαζομένους της.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Συμμετοχή της Παγκρήτιας Τράπεζας στο «Ελλάδα 2.0» του Ταμείου Ανάκαμψης

Όπως δήλωσε ο CEO της τράπεζας κ. Βαρθολομαίος, η χώρα θα έχει στη διάθεσή της πόρους ύψους 31 δισ. από επιδοτήσεις και χρηματοδοτήσεις της Ε.Ε. που διαμορφώνουν μια μοναδική εθνική ευκαιρία.