ΓΔ: 1413.26 -0.42% Τζίρος: 105.92 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

«Τρέχει» η αύξηση κεφαλαίου της Candia Bank, ισχυρό το επενδυτικό ενδιαφέρον

Αισιοδοξία για την ολοκλήρωση της αύξησης κεφαλαίου. Αναμένεται η έγκριση του Ενημερωτικού με στόχο την ολοκλήρωση της αύξησης Αύγουστο ή Σεπτέμβριο.

Στις αρχές Αυγούστου προσδοκά να ολοκληρώσει την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου κατά 100 εκατ. ευρώ η Candia Bank -όπως μετονομάστηκε πρόσφατα η Παγκρήτια Τράπεζα. Για το πετύχει αυτό, θα πρέπει το Ενημερωτικό Δελτίο να εγκριθεί από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς τις επόμενες ημέρες ώστε σε έναν μήνα περίπου να ολοκληρωθεί η διαδικασία της ΑΜΚ.

Πηγές με γνώση των διαδικασιών αναφέρουν στο Business Daily ότι αυτή την περίοδο η τράπεζα απαντά στις ερωτήσεις που λαμβάνει από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς προσπαθώντας να επιταχύνει, όσο το δυνατόν, τις διαδικασίες. Αν δεν επιτευχθεί ο στόχος του Αυγούστου, η ΑΜΚ θα ολοκληρωθεί τον Σεπτέμβριο.

Οι ίδιες πηγές διατυπώνουν δε την ικανοποίησή τους για τη διαφαινόμενη συμμετοχή στην αύξηση, παρά τη δυσχερή συγκυρία του ρωσο-ουκρανικού πολέμου και της επιδείνωσης των συνθηκών δανεισμού. «Υπάρχει πολύ έντονο ενδιαφέρον, η διαδκασία πηγαίνει πάρα πολύ καλά», αναφέρουν σχετικά. Οι εκτιμήσεις αυτές μένουν να επιβεβαιωθούν κατά την κατάθεση δεσμευτικών προσφορών εντός Ιουλίου.

Τα επόμενα βήματα της Candia

Η τράπεζα έχει μπροστά της δύο κρίσιμα projects: την ενοποίηση των εργασιών της με την Τράπεζα Χανίων και με την HSBC. Για την πρώτη, οι τεχνικές διαδικασίες δεν έχουν ακόμη ξεκινήσει, ενώ για την HSBC έχουν ξεκινήσει να δρομολογούνται οι σχετικές ενέργειες. Παρ’ όλα αυτά, δεν αναμένεται η ενοποίηση να ολοκληρωθεί νωρίτερα από το καλοκαίρι του 2022.

Με τα κεφάλαια που θα αντληθούν από την ΑΜΚ, η Candia αναμένεται να χρηματοδοτήσει επενδύσεις σε υποδομές και τεχνολογίες που απαιτούνται προκειμένου να ολοκληρωθούν τα δύσκολα projects ενοποίησης με τις δύο τράπεζες, πέραν βέβαια της αναγκαίας κεφαλαιακής της ενίσχυσης.

Επίσης, το επόμενο διάστημα δρομολογείται η μόνιμη μετεγκατάσταση της διοίκησης της τράπεζας στην Αθήνα, από το Ηράκλειο Κρήτης. Ήδη λειτουργούν κεντρικά γραφεία δύο ορόφων στην περιοχή του Συντάγματος όπου τα στελέχη χρησιμοποιούν ως βάση όταν επισκέπτονται την πρωτεύουσα.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Παγκρήτια Τράπεζα-κατάστημα
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ως τις 27 Οκτωβρίου η ΑΜΚ της Παγκρήτιας, άγνωστος «Χ» η συμμετοχή Σάλλα

Σήμερα η λήξη της πρώτης φάσης της διαδικασίας. Ποσοστό κάλυψης κατά 25% - 35% προβλέπουν καλά ενημερωμένες πηγές. Ενδιαφέρον από επιχειρηματίες και εφοπλιστές. Αναμονή για να ανοίξει τα χαρτιά του ο Μιχάλης Σάλλας.
Παγκρήτια Τράπεζα-κατάστημα
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

«Πράσινο φως» από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς αναμένει η Παγκρήτια Τράπεζα

Συνεδριάζει σύντομα το Δ.Σ. της Επ. Κεφαλαιαγοράς για την έγκριση της ΑΜΚ της τράπεζας ύψους 100 εκατ. ευρώ. Οι αλλαγές στο διοικητικό συμβούλιο και το «στοίχημα» της προσέλκυσης επενδυτών.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Παγκρήτια: Στην τελική ευθεία η αύξηση, ποιοι θα συμμετάσχουν

Έτοιμο για κατάθεση το ενημερωτικό δελτίο για την αύξηση κεφαλαίου των 100 εκατ. ευρώ, που θα ολοκληρωθεί μέσα στο καλοκαίρι. Ο Μ. Σάλλας και οι τέσσερις συστημικές τράπεζες αναμένεται να ασκήσουν τα δικαιώματά τους.
businessdaily-Pagkritia-Vartholomeos-Antonis
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Παγκρήτια: Το COBALT Personal Banking σε δέκα επιπλέον καταστήματα

Οι πελάτες COBALT έχουν πρόσβαση σε επιλεγμένα καταστήματα του Δικτύου της Παγκρήτιας, σε διακριτούς χώρους, ενώ διατηρούν το δικαίωμα για αποκλειστικές τιμολογήσεις σε προϊόντα και υπηρεσίες της Τράπεζας.