ΓΔ: 1477.69 -0.27% Τζίρος: 79.48 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

ΒΑΣΩ ΑΓΓΕΛΕΤΟΥ

Παγκρήτια Τράπεζα-κατάστημα
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ως τις 27 Οκτωβρίου η ΑΜΚ της Παγκρήτιας, άγνωστος «Χ» η συμμετοχή Σάλλα

Σήμερα η λήξη της πρώτης φάσης της διαδικασίας. Ποσοστό κάλυψης κατά 25% - 35% προβλέπουν καλά ενημερωμένες πηγές. Ενδιαφέρον από επιχειρηματίες και εφοπλιστές. Αναμονή για να ανοίξει τα χαρτιά του ο Μιχάλης Σάλλας.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μόνο 71 δανειολήπτες έχουν ζητήσει επιδότηση για την πρώτη κατοικία

Τι δείχνουν τα πρώτα στοιχεία μετά το άνοιγμα της ειδικής πλατφόρμας του υπουργείου Οικονομικών για το Ενδιάμεσο Πρόγραμμα προστασίας της πρώτης κατοικίας από πλειστηριασμό με επιδότηση έως 210 ευρώ τον μήνα.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Τι προβλέπει η συμφωνία μετόχων για τη διάσωση της Attica Bank

Αύξηση κεφαλαίου κατά 490 εκατ. ευρώ, ιδιωτικοποίηση της τράπεζας και αντιμετώπιση των μη εξυπηρετούμενων δανείων σε βάθος χρόνου. Ικανοποίηση στην Τράπεζα της Ελλάδος για το deal που επιτεύχθηκε την ύστατη στιγμή.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μ. Αθανασοπούλου στο BD: Ποιοτικό ενδιαφέρον για τον Φορέα Ακινήτων

Έξι από τα μεγαλύτερα επενδυτικά funds εκδήλωσαν ενδιαφέρον για τον νέο φορέα, τονίζει η ειδική γραμματέας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους. Θα κληθούν να επενδύσουν κεφάλαια 2 δισ. ευρώ. Ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Θ. Πελαγίδης στο BD: «Ψαλίδι» -8% από την ΤτΕ στην κατανάλωση ενέργειας

Όπως δηλώνει ο υποδιοικητής της ΤτΕ, η κεντρική τράπεζα έχει εκπονήσει φιλόδοξο σχέδιο μείωσης του ανθρακικού της αποτυπώματος. Πώς κινούνται οι εμπορικές τράπεζες, γιατί σχεδιάζουν αύξηση τηλεργασίας.
Attica bank, trapeza attikis
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Δύσκολη διαπραγμάτευση στην Attica Bank, πιθανή νέα παράταση από ΤτΕ

Οι συναντήσεις των ομάδων που έχουν συστήσει οι τρεις μέτοχοι είναι, σύμφωνα με πληροφορίες, «πυρετώδεις, εξαντλητικές και μαραθώνιες». Εξετάζονται πολλαπλά σενάρια όσον αφορά στην επικείμενη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου.
Akinita, Real Estate
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πρόγραμμα «Σπίτι μου»: Πέντε συν μία ενστάσεις από τράπεζες και μεσίτες

Σύσκεψη στη Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης με στελέχη της αγοράς για το στεγαστικό πρόγραμμα για νέους. Ποιους προβληματισμούς εξέφρασαν τα στελέχη της αγοράς για τους όρους και τη διαδικασία του προγράμματος.
Ενοίκιο, Στεγαστικό δάνειο, ακίνητο, σπίτι, real estate
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ανάρπαστα τα στεγαστικά δάνεια, έρχονται αυξήσεις των επιτοκίων

Με ρυθμό 40% «τρέχουν» οι εκταμιεύσεις στεγαστικών και οι περισσότεροι προτιμούν να «κλειδώνουν» σταθερά επιτόκια, τα οποία όμως προβλέπεται να αυξηθούν σημαντικά. Κινητικότητα στα καταναλωτικά, «παγωμένα» τα δάνεια αυτοκινήτου.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αυξήσεις πολλών ταχυτήτων στα επιτόκια δανείων, παγωμένες οι καταθέσεις

Πόσο αυξάνονται τα κόστη των στεγαστικών δανείων σταθερού ή κυμαινόμενου επιτοκίου μετά την αύξηση επιτοκίων από την ΕΚΤ κατά 1,25%. Περιθώρια ευελιξίας στα μεγάλα επιχειρηματικά δάνεια. Γιατί δεν ανεβαίνουν τα επιτόκια καταθέσεων.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μπλοκάρουν τα δικαστήρια πλειστηριασμούς από εταιρείες διαχείρισης δανείων

Νομικό πρόβλημα που έχει ανακύψει με τις τιτλοποιήσεις οδηγεί σε αποφάσεις για «πάγωμα» πράξεων αναγκαστικής εκτέλεσης για «κόκκινα» δάνεια που έχουν τιτλοποιηθεί. Τι λένε οι εταιρείες διαχείρισης δανείων.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Επιστρέφουν σε ιδιώτες οι τράπεζες: Η διαδικασία και οι προκλήσεις

Εντός των ημερών οι προσφορές επενδυτικών τραπεζών για να αναλάβουν τον ρόλο συμβούλου του ΤΧΣ στην πώληση τραπεζικών μετοχών. Πριν το τέλος του έτους θα ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός για τον καθορισμό της στρατηγικής αποεπένδυσης.