ΓΔ: 894.37 0.13% Τζίρος: 54.75 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:04 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
intrakat
Τα γραφεία διοίκησης της Intrakat. Πηγή: Intrakat

Intrakat: Σε Καϋμενάκη – Μπάκο το 31,7%, επιπλέον 30% αποκτούν άλλοι εφοπλιστές

Στα 2,95 ευρώ ανά μετοχή το τίμημα στα 70 εκατ. η αξία της συναλλαγής. Δεν θα γίνει δημόσια πρόταση. Στον έλεγχο της Intracom παραμένει το 5,09% της Intrakat.

Αλλάζει χέρια η Intrakat καθώς όπως ανακοινώθηκε πριν λίγο υπήρξε συμφωνία της Intracom με τους εφοπλιστές Μπάκο – Καϋμενάκη και τον κ. Εξάρχου για την απόκτηση του 31,7% των μετοχών της κατασκευαστικές εταιρείας έναντι 2,95 ευρώ ανά μετοχή.

Το συνολικό ύψος της συναλλαγής θα φτάσει τα 70,19 εκατ. ευρώ ενώ η Intracom θα διατηρήσει στον έλεγχό της το 5,09% της Intrakat.

Παράλληλα σύμφωνα με πληροφορίες του Business Daily ποσοστό 30% των μετοχών της Intrakat θα μεταβιβαστεί σε άλλη ομάδα εφοπλιστών οι οποίοι δεν συνδέονται με τους Μπάκο – Καϋμενάκη, ωστόσο μοιράζονται το ίδιο όραμα για την ανάπτυξη της εταιρίας και την εκμετάλλευση των μεγάλων ευκαιριών στον κατασκευαστικό κλάδο.

Με την συμφωνία αυτή κανείς μέτοχος δεν ελέγχει ποσοστό άνω του 33% και δεν υπάρχει υποχρέωση υποβολής δημόσιας πρότασης προς τους μετόχους μειοψηφίας.

Η μετοχή της εταιρείας κινείται πτωτικά στο Χρηματιστήριο Αθηνών πτώση που συνδέεται με τις πληροφορίες για τη μη υποβολή δημόσιας πρότασης. 

Aνεκτέλεστο στο 1,1 δισ. ευρώ

H Intrakat έχει έτοιμα προς υπογραφή έργα, όπως το ΣΔΙΤ Καλαμάτα – Πύλος (40%), προϋπολογισμού 251,8 εκατ. ευρώ,την επέκταση της Λεωφ. Κύμης, Αττική Οδός, (25%), προϋπολογισμού 303 εκατ. ευρώ, το ΣΔΙΤ ΒΟΑΚ (25%), προϋπολογισμού 192,5 εκατ.ευρώ, τα έργα ΔΕΔΔΗΕ, προϋπολογισμού 154,7εκατ. ευρώ και τα έργα Fraport EASA, προϋπολογισμού 91 εκατ. ευρώ.

Ο όμιλος Intrakat το 2021 εμφάνισε τζίρο 214 εκατ. αυξημένο κατά 23% σε σχέση με το 2020 αλλά οι ανατιμήσεις στα υλικά, οι απομειώσεις περιουσιακών στοιχείων και το αυξημένο ενεργειακό κόστος οδήγησε σε αρνητικά ebitda και σε ζημίες 22,6 εκατ. ευρώ.

Η διοίκηση εκτιμά πως το 2022 ο όμιλος θα επιστρέψει στην κερδοφορία. Μετά την αύξηση κεφαλαίου η εταιρεία κατάφερε να μειώσει και τον καθαρό δανεισμό της στα 70 εκατ. ευρώ, όπως προκύπτει από τα τελευταία δημοσιευμένα στοιχεία του πρώτου τριμήνου.

Η ανακοίνωση της Intracom

«Η INTRACOM HOLDINGS (ATHEX: INTKA) μέτοχος της INTRAKAT κατά ποσοστό 23,54% και ελέγχουσα συνολικά, δια της θυγατρικής της εταιρείας INTRACOM TECHNOLOGIES S.a.r.l., ποσοστό 36,79% του συνόλου των μετοχών INTRAKAT, γνωστοποιεί, σε συνέχεια της από 30.06.2022 Ανακοίνωσης, την επιτυχή ολοκλήρωση των συζητήσεών της με επενδυτές.

Κατόπιν τούτου, συμφωνήθηκε όπως, η INTRACOM HOLDINGS, διατηρούσα στην INTRAKAT ποσοστό συμμετοχής 5,09%, προβεί στις 05/07/2022, μαζί με την INTRACOM TECHNOLOGIES S.a.r.l., στην πώληση του συνόλου των υπόλοιπων μετοχών τους IΝTRAKAT (23.795.107 μετοχές, ποσοστό 31,70%), έναντι τιμής πώλησης € 2,95, ανά μετοχή και συνολικού τιμήματος € 70.195.565,65, στην αγοράστρια «WINEX INVESTMENTS LIMITED», εταιρεία συμφερόντων των κ.κ. Μπάκου, Καϋμενάκη και Εξάρχου.»

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Δ. Κούτρας: Η Intrakat θα συμμετέχει στο διαγωνισμό για την Αττική Οδό

Στροφή εκτός από τις κατασκευές σε ΑΠΕ, διαχείριση σκουπιδιών και real estate. Στόχος η επιστροφή στην κερδοφορία το 2022. Ο Σ. Κόκκαλης θα αποφασίσει για τις προτάσεις εξαγοράς που έχει δεχθεί η εταιρεία
intrakat
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

INTRAKAT: Πώς κατανέμονται τα ποσοστά των βασικών μετόχων μετά την ΑΜΚ

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας η  Intracom Holdings διαθέτει το 36,79% των δικαιωμάτων ψήφου, ενώ η εταιρεία ADAMAS Group, μοναδικός μέτοχος της οποίας είναι ο κ. Δημήτριος Κούτρας έχει ποσοστό 8,13%. 
intrakat
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Αλ. Εξάρχου: Γιατί αγοράσαμε την Intrakat, τι είπε για δημόσια πρόταση

Ο νέος διευθύνων σύμβουλος της Intrakat τόνισε ότι το όραμα της νέας διοίκησης είναι σε μια τριετία η εταιρεία να έχει αναδειχθεί ως η δεύτερη μεγαλύτερη στον κλάδο. Υποστήριξε πως δεν υπήρξε συντονισμός στην εξαγορά και απέκλεισε δημόσια πρόταση.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Η μετατροπή της Intracom σε fund και η διαδοχή του Σωκράτη Κόκκαλη

Οι διαδοχικές συμφωνίες για πώληση θυγατρικών, τα σενάρια αξιοποίησης της Intracom Defence, τα μετρητά ύψους 270 εκατ. ευρώ στο ταμείο της εισηγμένης και ο ρόλος του Ντίνου Κόκκαλη στο νέο εγχείρημα.