ΓΔ: 1428.16 0.29% Τζίρος: 12.65 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 11:16:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Three cents

H Coca Cola HBC συζητά εξαγορά της Three Cents από την Ιdeal

Σε συζητήσεις με την Coca Cola HBC βρίσκεται η Ideal Holdings για την πώληση της θυγατρική της Three Cents. Δεν υπάρχει ακόμη συμφωνία επισημαίνει η Ideal σε ενημέρωσή της προς το Χρηματιστήριο.

Mε επιστολή της στο Χρηματιστήριο, η Ιdeal Holdings επιβεβαιώνει τις συζητήσεις με την Coca Cola HBC με αντικείμενο την απόκτηση της Τhree Cents.

«Ενημερώνουμε ότι η εταιρεία μας βρίσκεται σε στάδιο συζητήσεων με εταιρεία του ομίλου της Coca Cola HBC για την πώληση της 100% συμμετοχής της στην ESM Effervescent Sodas Management Limited (“Three Cents”)», αναφέρει η ανακοίνωση της Ideal.  Ωστόσο, όπως διευκρινίζει, «μέχρι σήμερα, δεν έχει υπογραφεί καμία οριστική και δεσμευτική συμφωνία μεταξύ των μερών, για την πώληση αυτή. Εφόσον οι συζητήσεις τελεσφορήσουν και υπογραφεί συμφωνία μεταξύ των μερών, η εταιρεία μας θα δημοσιεύσει άμεσα σχετική ανακοίνωση, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις, με την οποία θα ενημερώνει με σαφήνεια, τους μετόχους της και το ευρύτερο επενδυτικό κοινό, για την όποια συναλλαγή».

Ποια είναι η Three Cents

H Ideal ελέγχει το 100% της εταιρείας Τhree Cents Αrtisanal Beverages. Πρόκειται για την εταιρεία premium mixers & tonics με έδρα την Ελλάδα που ξεκίνησε σαν μια ιδέα τεσσάρων νέων ανθρώπων με στόχο να προσφέρουν στους επαγγελματίες του χώρου της εστίασης ένα premium και διαφορετικό προϊόν. 

Ιδρύθηκε στα τέλη του 2014. Τα προϊόντα της ψηφίζονται κάθε χρόνο από επαγγελματίες bartenders σε διεθνείς διαγωνισμούς, ανάμεσα στα καλύτερα από πλευράς ποιότητας και δυνατοτήτων ανάπτυξης.

Η εταιρεία μεγαλώνει με σημαντικούς ρυθμούς ανάπτυξης κάθε χρόνο και προσφέρει νέα προϊόντα, είτε σε επίπεδο γεύσεων είτε σε επίπεδο διαφοροποίησης (Zero Sugar Line). Τα προϊόντα της εταιρείας Three Cents εξάγονται σε περισσότερες από 34 χώρες και το 2022 αναμένεται οι πωλήσεις στο εξωτερικό να υπερβούν τις πωλήσεις στην Ελλάδα, παρά το γεγονός ότι η Ελλάδα θα κάνει ρεκόρ πωλήσεων. Το 2021 η εταιρία έκανε ρεκόρ πωλήσεων με  7,7 εκατ. και ebitda  1,5 εκατ.

«Επενδυτικός στόχος είναι η άνοδος των πωλήσεων μέσω επενδύσεων σε marketing και promotion και η ισχυροποίηση του brand σε διεθνές επίπεδο», ανέφερε πρόσφατα η Ideal για τη Three Cents. Πλέον στους στόχους θα πρέπει να προστεθεί και ...η πώληση της εταιρείας για την καταγραφή υπεραξιών.
 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Coca Cola 3Ε: Επενδύει 17 εκατ. ευρώ στο εργοστάσιο του νερού ΑΥΡΑ

Επίσης, η εταιρεία θα υλοποιήσει στοχευμένο πλάνο για την εξάλειψη των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα από την παραγωγική διαδικασία του εργοστασίου που έχει βραβευθεί για τη σωστή διαχείριση υδάτινων πόρων και χρησιμοποιεί ενέργεια ανανεώσιμες πηγές.
Ideal
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ideal: Αύξηση 50% στα EBIDTA το 2022, επιστροφή κεφαλαίου 0,2 ευρώ

«Το χαρτοφυλάκιο των εταιρειών μας θα διαγράψει και το 2023 ανοδική πορεία και στόχος μας είναι να προσφέρουμε σημαντικές αποδόσεις στους μετόχους μας», τόνισε ο Πρόεδρος του ΔΣ της εταιρείας Λάμπρος Παπακωνσταντίνου.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ολοκληρώθηκε η πώληση της Three Cents στη Coca Cola HBC αντί 45,9 εκατ.

Η εταιρεία εμπορίας και προώθησης premium αναψυκτικών,  μέσα σε 7 χρόνια κατάφερε να 10πλασιάσει τις πωλήσεις της και τα κέρδη της, και το 2021 οι πωλήσεις της έφτασαν τα 7,7 εκατ. ευρώ ενώ έχει εξαγωγική παρουσία σε 34 χώρες.