ΓΔ: 1054.59 0.84% Τζίρος: 89.84 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: Shutterstock

Jumbo: Αυξήσεις στις πωλήσεις κατά 11% το οκτάμηνο του 2022

Για το οκτάμηνο του 2022, στην Ελλάδα οι καθαρές πωλήσεις της μητρικής εταιρείας - χωρίς τις ενδοεταιρικές συναλλαγές - παρουσίασαν αύξηση κατά +16% περίπου σε σχέση με πέρυσι.

Αύξηση 11% στις πωλήσεις παρουσίασε κατά τους οκτώ πρώτους μήνες του έτους (Ιανουάριος- Αύγουστος 2022) ο όμιλος Jumbo. Παράλληλα σε ανακοίνωσή του για την πορεία της εταιρείας αναφέρει ότι οι συνθήκες στις διεθνείς αγορές προμηθειών και διακίνησης εμπορευμάτων, δεν έχουν βελτιωθεί.

Όπως σημειώνει χαρακτηριστικά, η παράλογη ακρίβεια στις μεταφορές, η γεωπολιτική αστάθεια και οι αλλοπρόσαλλες τιμές Ενέργειας, επιβαρύνουν δραματικά τον προϋπολογισμό κάθε νοικοκυριού αλλά και των επιχειρήσεων. Στον Όμιλο JUMBO τον πρώτο λόγο έχουν οι καταναλωτές που επιμένουν να επιλέγουν την καλύτερη σχέση τιμής και ποιότητας για κάθε προϊόν που επιλέγουν, συνεχίζει.

Ο Όμιλος JUMBO επιμένει να αποκλείει από τα ράφια των καταστημάτων του κάθε προϊόν στο οποίο η σχέση τιμής-ποιότητας αποβαίνει σε βάρος του καταναλωτή. Γι’ αυτό το λόγο, ακόμη και στον δύσκολο για το λιανεμπόριο, μήνα Αύγουστο 2022, οι καταναλωτές τίμησαν με την εμπιστοσύνη τους την JUMBO στρατηγική, υποστηρίζει.

Οι πωλήσεις του Ομίλου JUMBO παρουσίασαν αύξηση +13% περίπου.

Συνολικά, οι πωλήσεις για τον Όμιλο JUMBO κατά τους 8 πρώτους μήνες του έτους (Ιανουάριος- Αύγουστος 2022), αυξήθηκαν κατά +11% περίπου. Ο Όμιλος θα ανακοινώσει αναλυτικά τα οικονομικά αποτελέσματα του α’ εξαμήνου 2022, την Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2022, αμέσως μετά την λήξη της συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

Αναλυτικά η πορεία των πωλήσεων:

Ελλάδα: Για τον Αύγουστο του 2022, οι καθαρές πωλήσεις της μητρικής εταιρείας (χωρίς να υπολογίζονται οι ενδοεταιρικές συναλλαγές), παρουσίασαν αύξηση κατά +12% περίπου σε σχέση με τον Αύγουστο του 2021. Συνολικά για το οκτάμηνο του 2022, οι καθαρές πωλήσεις της μητρικής εταιρείας -χωρίς τις ενδοεταιρικές συναλλαγές- παρουσίασαν αύξηση κατά +16% περίπου σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό οκτάμηνο.

Κύπρος: Οι πωλήσεις κατά τον Αύγουστο του 2022 αυξήθηκαν κατά +19% περίπου, σε σχέση με τον αντίστοιχο περσινό μήνα συνεχίζοντας τη δυναμική τους πορεία. Συνολικά οι πωλήσεις, στην Κύπρο, για το οκτάμηνο του 2022 είναι αυξημένες κατά +23% περίπου, σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό οκτάμηνο.

Βουλγαρία: Οι πωλήσεις του δικτύου κατέγραψαν αύξηση κατά +4% περίπου τον Αύγουστο του 2022, σε σχέση με τον αντίστοιχο περσινό μήνα. Οι πωλήσεις των καταστημάτων, στη Βουλγαρία, για το οκτάμηνο του 2022 να είναι αυξημένες κατά +1% περίπου σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό οκτάμηνο.

Ρουμανία: Οι πωλήσεις του δικτύου σημείωσαν αύξηση κατά +19% περίπου τον Αύγουστο του 2022, σε σχέση με τον αντίστοιχο περσινό μήνα. Συνολικά οι πωλήσεις, στη Ρουμανία, για το οκτάμηνο του 2022 είναι μειωμένες κατά -1,5% περίπου, σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό οκτάμηνο.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Jumbo: Διψήφια άνοδος του τζίρου στο εννεάμηνο, ξεπέρασε τα 600 εκατ.

Ο όμιλος εκτιμά ότι οι φετινές πωλήσεις του Δεκεμβρίου αναμένεται να ξεπεράσουν εκείνες του 2019, συνεχίζοντας την διψήφια άνοδο των τελευταίων μηνών. Ισχυρή αύξηση της κερδοφορίας με άνοδο 8,6% των EBITDA στο εννεάμηνο καθώς ανήλθαν σε 207,7 εκατ. ευρώ.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Όμιλος Jumbo: Νέα μεγάλη αύξηση 24% στις πωλήσεις τον Νοέμβριο

Τo Διοικητικό Συμβούλιο του Ομίλου ενέκρινε στις 17 Οκτωβρίου 2022 την καταβολή έκτακτης χρηματικής διανομής μερίσματος 0,3850 ευρώ ανά μετοχή για το 2022. Η καταβολή θα ξεκινήσει στις 15 Δεκεμβρίου 2022.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Jumbo: Αύξηση 10% των πωλήσεων, προβληματισμός για την κερδοφορία

Τα προβλήματα στην εφοδιαστική αλυσίδα, το κόστος των πρώτων υλών και οι υψηλές τιμές των ναύλων προκαλούν ανησυχία στην εταιρεία που αναφέρει ότι το 2021 και το 2022 μπορεί να είναι χαμένες χρονιές από άποψη κερδοφορίας σε σχέση με το 2019.