ΓΔ: 2284.4 2.64% Τζίρος: 470.93 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Παγκρήτια Τράπεζα-κατάστημα
Φώτο: Παγκρήτια Τράπεζα

Επ. Κεφαλαιαγοράς: «Πράσινο φως» για την ΑΜΚ της Παγκρήτιας Τράπεζας

H Τράπεζα προχωρά στην υλοποίηση του στρατηγικού σχεδίου εξυγίανσης και επέκτασής της με συγχωνεύσεις και εξαγορές άλλων δικτύων, όπως είναι η Τράπεζα Χανίων και το δίκτυο στην Ελλάδα της HSBC.

Τοι Ενημερωτικό Δελτίο για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Παγκρήτιας Τράπεζας ενέκρινε η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και η Διοίκησή της προωθεί αποτελεσματικά την επιτυχή ολοκλήρωσή της.
 
Όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση, η Παγκρήτια Τράπεζα προχωρά στην υλοποίηση του στρατηγικού σχεδίου εξυγίανσης και επέκτασής της με συγχωνεύσεις και εξαγορές άλλων δικτύων, όπως είναι η Τράπεζα Χανίων και το δίκτυο στην Ελλάδα της HSBC. Αυτή ακριβώς η στρατηγική ενδυνάμωσης της Παγκρήτιας Τράπεζας εξωθεί τους πολέμιους της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου σε δυσφημηστικά και ανυπόστατα σχόλια.
 
Η Τράπεζα της Ελλάδος ουδέποτε προέβαλε αντιρρήσεις στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Παγκρήτιας Τράπεζας, αντιθέτως την αντιμετωπίζει απολύτως θετικά και παρακολουθεί με μεγάλο ενδιαφέρον την πορεία υλοποίησής της.
 
Γι’ αυτούς τους λόγους το επενδυτικό κοινό δεν πρέπει να λαμβάνει υπόψη του ανυπόστατα και κακόβουλα δημοσιεύματα που βλέπουν το φως της δημοσιότητας από μικρή μερίδα του ηλεκτρονικού τύπου και τα οποία εξυπηρετούν αθέμιτους σκοπούς.
 
Σε αυτό το πλαίσιο, καλούμε το επενδυτικό κοινό να ενημερώνεται για την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου από τις επίσημες ανακοινώσεις της Παγκρήτιας Τράπεζας και το εγκεκριμένο από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς Ενημερωτικό Δελτίο. 
 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Παγκρήτια Τράπεζα-κατάστημα
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

«Πράσινο φως» από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς αναμένει η Παγκρήτια Τράπεζα

Συνεδριάζει σύντομα το Δ.Σ. της Επ. Κεφαλαιαγοράς για την έγκριση της ΑΜΚ της τράπεζας ύψους 100 εκατ. ευρώ. Οι αλλαγές στο διοικητικό συμβούλιο και το «στοίχημα» της προσέλκυσης επενδυτών.
επιχειρηματική χειραψία γραφείο
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

EOS Capital Partners: Στα 250 εκατ. ευρώ το νέο επενδυτικό της ταμείο

Η EOS Capital Partners ολοκλήρωσε με επιτυχία το final closing του EOS Hellenic Renaissance Fund II στα 250 εκατ. ευρώ, διευρύνοντας ουσιαστικά την επενδυτική της παρουσία στην ελληνική αγορά και ενισχύοντας τη στήριξή της προς μικρομεσαίες και αναπτυσσόμενες επιχειρήσεις.
ανοιχτές πωλήσεις
ΑΓΟΡΕΣ

Αλλαγές στις ανοικτές θέσεις σε Allwyn και Metlen από funds στο κλείσιμο Μαρτίου

Μεταβολές στις ανοιχτές short θέσεις κατέγραψε η αγορά, με μείωση στην Allwyn από τη Marble Bar Aset Management, και αύξηση της JP Morgan στη Metlen, εν μέσω έντονης κινητικότητας και ισχυρής ανόδου μετοχών.