ΓΔ: 912.33 0.05% Τζίρος: 280.85 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: Shutterstock

Ενέκρινε τη συμφωνία με την Ελλάκτωρ η ΓΣ των μετόχων της Motor Oil

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, με την ολοκλήρωση της εξαγοράς η MORE θα διαθέτει εγκατεστημένη ισχύ 772 ΜW και μαζί με τα υπό κατασκευή έργα της, συνολικά 856 MW, πλησιάζοντας τον επόμενο στόχο της για εγκατεστημένη ισχύ 1GW.

Εγκρίθηκε από την έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της Motor Oil που συνεδρίασε σήμερα, η συναλλαγή μεταξύ της MORE (Motor Oil Renewable Energy) και της ΕΛΛΑΚΤΩΡ για την απόκτηση του 75% του κλάδου Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας.

Με την επισφράγιση αυτής της συμφωνίας ακολουθεί η υπογραφή του σχετικού σχεδίου Συμφωνητικού Αγοραπωλησίας και του σχεδίου Συμφωνίας Μετόχων μεταξύ των δύο εταιρειών.

«O όμιλος Motor Oil, διαμορφώνοντας με σταθερότητα ένα μεγάλο αναπτυξιακό πλάνο, διαφοροποιεί το χαρτοφυλάκιο δραστηριοτήτων του στον ευρύτερο ενεργειακό κλάδο, ενώ ταυτόχρονα ενισχύει την πλατφόρμα της μελλοντικής του ανάπτυξης. Η MORE αποτελεί, πλέον, ηγέτιδα δύναμη στον χώρο των ΑΠΕ και καθίσταται ένας από τους μεγαλύτερους παραγωγούς ΑΠΕ στην Ελλάδα και ένας από τους σημαντικότερους στη Νοτιοανατολική Ευρώπη», τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση.

Με την ολοκλήρωση της εξαγοράς η MORE θα διαθέτει εγκατεστημένη ισχύ 772 ΜW και μαζί με τα υπό κατασκευή έργα της, συνολικά 856 MW, πλησιάζοντας τον επόμενο στόχο της για εγκατεστημένη ισχύ 1GW νωρίτερα από τις αρχικές της εκτιμήσεις. Η εγκατεστημένη ενέργεια της MORE θα είναι ικανή να τροφοδοτήσει με πράσινη ενέργεια περίπου μισό εκατ. νοικοκυριά. Παράλληλα, θα διαθέτει χαρτοφυλάκιο δυναμικότητας 2,3 GW σε διάφορα στάδια ανάπτυξης.

Σε όρους pro-forma 2021, η εξαγορά θα είχε συνεισφορά στην MORE €84 εκ. σε κέρδη προ τόκων, φόρων και αποσβέσεων, τα οποία αφορούν συμβασιοποιημένα έργα ΑΠΕ με μακροπρόθεσμο ορίζοντα. Σε επίπεδο ομίλου Motor Oil, η συνεισφορά της MORE (μετά τη συναλλαγή) με όρους 2021, θα ανερχόταν σε 22% του συνολικού EBITDA (έναντι 9% προηγουμένως), σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Motor Oil: Μέχρι τέλος του χρόνου θα ολοκληρωθεί η εξαγορά των ΑΠΕ της Ελλάκτωρ

Όπως ανέφερε ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της Motor Oil Π. Τζαννετάκης, ώθηση στα αποτελέσματα της εταιρείας αναμένεται να δώσει προς το τέλος του έτους η λειτουργία της νέας μονάδας κατεργασίας νάφθας.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Motor Oil: Εγκρίθηκε από το ΔΣ η συμφωνία με την Ελλάκτωρ

Σύμφωνα με την έκθεση της KPMG η εύλογη αγοραία αξία του 75% των Ιδίων Κεφαλαίων του κλάδου ΑΠΕ της Ελλάκτωρ εκτιμάται ότι κυμαίνεται μεταξύ 547 εκατ. ευρώ και 655 εκατ. ευρώ με κεντρική τιμή (midpoint) το ποσό των 598 εκατ. ευρώ.