ΓΔ: 907.06 -1.15% Τζίρος: 41.37 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Προχωρά στην έκδοση ομολόγου τριετούς διάρκειας η Coca Cola HBC

Για το πρώτο εξάμηνο του 2022 η εταιρεία πέτυχε κέρδη 316 εκατ. ευρώ, με αύξηση 34,5%, με τον όγκο πωλήσεων να ενισχύεται 18,1% και τα συνολικά έσοδα της εταιρείας να φθάνουν στα 4,2 δισ. ευρώ, εμφανίζοντας αύξηση 29,6%. 

H Coca Cola HBC ανακοίνωσε ότι προχωρά στην έκδοση τριετών ομολόγων σταθερού επιτοκίου σε ευρώ, που θα εκδοθούν από την Εκδότρια στο πλαίσιο του Προγράμματος Μεσοπρόθεσμων Ομολόγων συνολικού ύψους 5 δισ. ευρώ, υπό την επιφύλαξη των συνθηκών της αγοράς. Τα ομόλογα θα είναι εγγυημένα από την Coca-Cola HBC.

Υπενθυμίζεται ότι για το πρώτο εξάμηνο του 2022 η Coca-Cola HBC πέτυχε κέρδη 316 εκατ. ευρώ, με αύξηση 34,5%, με τον όγκο πωλήσεων να ενισχύεται 18,1% και τα συνολικά έσοδα της εταιρείας να φθάνουν στα 4,2 δισ. ευρώ, εμφανίζοντας αύξηση 29,6%. 

Τα λειτουργικά κέρδη είχαν άνοδο 21,3% στα 275,7 εκατ. ευρώ, ενώ οι ελεύθερες ταμειακές ροές της εταιρίας αυξήθηκαν κατά 55,4 εκατ. ευρώ στα 332,9 εκατ. ευρώ. 

Παράλληλα η εταιρεία επανέφερε το guidance για το σύνολο του έτους, «βλέποντας» βελτίωση των συνθηκών στις περισσότερες αγορές που δραστηριοποιείται, ενώ εκτιμά ότι τα συγκρίσιμα κέρδη προ φόρων και τόκων θα διαμορφωθούν φέτος μεταξύ 740 και 820 εκατ. ευρώ. 

Ο επικεφαλής της Cοca Cola ΗBC Ζόραν Μπογκντάνοβιτς σχολιάζοντας τα μεγέθη α' εξαμήνου υπογράμμισε ότι «συνεχίσαμε να εκτελούμε τη στρατηγική ανάπτυξής με προσήλωση και πειθαρχία. Είμαι ικανοποιημένος που επιτύχαμε ισχυρή οργανική ανάπτυξη, ισορροπημένη μεταξύ όγκου και εσόδων ανά περίπτωση. Η τιμολόγηση, το μείγμα και η αποδοτικότητα κόστους βοήθησαν στον μετριασμό των αυξήσεων του κόστους εισροών, υποστηρίζοντας την επιτυχημένη μετατροπή της αύξησης των εσόδων σε κέρδη και ταμειακές ροές. Η συνεχής επένδυση σε ευκαιρίες υψηλού δυναμικού και η ικανότητα στην προτεραιοποίηση επί σειρά ετών μας δίνει ανάπτυξη σήμερα. Και παραμένουμε σε αυτή την πορεία, με στοχευμένες επενδύσεις για ανάπτυξη. Έχουμε μεγάλη πεποίθηση ότι οι στενές συνεργασίες με τους πελάτες μας, το ισχυρό χαρτοφυλάκιο και οι δυνατότητες των ανθρώπων μας θα μας επιτρέψουν να συνεχίσουμε να δημιουργούμε αξία ακόμη και όταν αντιμετωπίζουμε μια περίοδο μακροοικονομικής και γεωπολιτικής αβεβαιότητας.  Επαναφέρουμε το guidance για το 2022 και αναμένουμε να δημιουργήσουμε συγκρίσιμα EBIT της τάξης των 740-820 εκατομμυρίων ευρώ».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Προσφεύγει στη Δικαιοσύνη η Coca Cola 3E για το πρόστιμο της Επ. Ανταγωνισμού

Όπως αναφέρει η εταιρεία στην ανακοίνωσή της, η Επιτροπή Ανταγωνισμού στηρίχτηκε και γενικεύει μεμονωμένες επικοινωνίες και αποσπασματικές δηλώσεις σε συγκεκριμένες γεωγραφικές περιοχές, που αντιστοιχούν σε απειροελάχιστο ποσοστό της αγοράς.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Στα 1,3 δισ. η συνεισφορά της Coca Cola στην ελληνική οικονομία το 2021

Σύμφωνα με μελέτη του ΙΟΒΕ, η δραστηριότητα της εταιρείας αυξήθηκε κατά 15% το 2021 και αποτελεί τον μεγαλύτερη εργοδότη του κλάδου της απασχολώντας σχεδόν τους μισούς εργαζομένους, ενώ παράγει και το 50% του τζίρου του κλάδου αναψυκτικών.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ολοκληρώθηκε η πώληση της Three Cents στη Coca Cola HBC αντί 45,9 εκατ.

Η εταιρεία εμπορίας και προώθησης premium αναψυκτικών,  μέσα σε 7 χρόνια κατάφερε να 10πλασιάσει τις πωλήσεις της και τα κέρδη της, και το 2021 οι πωλήσεις της έφτασαν τα 7,7 εκατ. ευρώ ενώ έχει εξαγωγική παρουσία σε 34 χώρες.