ΓΔ: 912.33 0.05% Τζίρος: 280.85 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: Shutterstock

Παγκόσμια διάκριση καινοτομίας για την ελληνική startup nvisionist

Η nvisionist αποτελεί την πρώτη παγκοσμίως startup που βραβεύεται δυο συνεχόμενες χρονιά στα Global ICT Excellence Awards 2022, χάρις στη λύση που φέρνει προστιθέμενη αξία στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Το πρώτο βραβείο στην κατηγορία «Emerging Digital Solutions Award (Private/NGO Sector)» έλαβε η nvisionist με την υποψηφιότητα του nvbird offshore, αποκλειστικά για θαλάσσια αιολικά πάρκα, στα Global Innovation and Tech Excellence Awards 2022. Η απονομή των βραβείων πραγματοποιήθηκε στην Μαλαισία την Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου, στο πλαίσιο του Παγκόσμιου Συνεδρίου Πληροφορικής «WCIT 2022».

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, είναι η δεύτερη συνεχόμενη, διάκριση της ελληνικής startup στα παγκόσμια βραβεία καινοτομίας και τεχνολογίας που διοργανώνει ο WITSA (Παγκόσμιος Σύνδεσμος Καινοτομίας και Υπηρεσιών Τεχνολογίας), γεγονός που καθιστά την nvisionist την πρώτη και μόνη παγκοσμίως «back to back» βραβευμένη εταιρεία στα Global ICT Excellence Awards 2022.

Η πρωτοποριακή καινοτομία και η προστιθέμενη αξία που φέρνει στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, η nvisionist και το nvbird αναγνωρίστηκε και το 2021 από τον WITSA με το βραβείο Global ICT Award Winner στην κατηγορία «Emerging Digital Solutions Award (Private Sector)».

Ο Διευθύνων Σύμβουλος και Πρόεδρος της nvisionist, Τάσος Αλέφαντος δήλωσε: «η διάκριση της nvisionist και του nvbird® offshore, με το βραβείο "Emerging Digital Solutions Award (Private Sector)" από τον Παγκόσμιο Σύνδεσμο Καινοτομίας και Υπηρεσιών Τεχνολογίας (WITSA), είναι μεγάλη τιμή, και ταυτόχρονα αποτελεί μοναδική εθνική πρωτιά από την στιγμή που η nvisionist, είναι η μόνη εταιρεία, που βραβεύεται για δεύτερη συνεχόμενη φορά παγκοσμίως με δυο διαφορετικά προϊόντα. Μάλιστα και τις δυο χρονιές με μεγάλη διαφορά βαθμολογίας από τον δεύτερο. Αποτελεί μία διεθνή αναγνώριση για το nvbird, καθώς επιβεβαιώνει τη δέσμευση μας για συνεχή εξέλιξη και αναβάθμιση των λύσεων που προσφέρουμε. Όλοι η ομάδα της nvisionist είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι για την πορεία και την εξωστρέφεια της εταιρείας, γιατί μέσα από αυτή την παγκόσμια πρωτιά τιμούμε και τη χώρα μας, αποδεικνύοντας ότι διαθέτουμε και την εμπειρία και το ανθρώπινο δυναμικό να παράγουμε καινοτομία αιχμής, δημιουργώντας προϊόντα υψηλής τεχνολογίας ξεχωρίζοντας ανάμεσα σε παγκόσμιους κολοσσούς, στον τομέα της πράσινης ενέργειας».

Η nvisionist είναι μέλος της WindEurope, της ΕΛΕΤΑΕΝ (Ελληνική Επιστημονική Ένωση Αιολικής Ενέργειας), όπως επίσης και μέλος του ΣΕΠΕ (Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Πληροφορικής & Επικοινωνιών Ελλάδας).

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

smart-cities
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Η πρώτη «έξυπνη πόλη» της Ελλάδας στο Δίστομο από τη Mytilineos

Με νέα πρωτοποριακά εργαλεία και υπηρεσίες που στοχεύουν στην κοινωνία του μέλλοντος, και την ενεργειακή μετάβαση η MYTILINEOS παρουσίασε την πλατφόρμα Smart Cities που δημιουργήθηκε στο πλαίσιο της μετεξέλιξης της εταιρείας.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Συνεργασία Elevate Greece και Microsoft για την ανάπτυξη των startup

Καθώς η χώρα εξελίσσεται σε περιφερειακό κόμβο τεχνολογίας και καινοτομίας, ο τεχνολογικός κολοσσός προσφέρει σημαντικά κίνητρα, προγράμματα και υπηρεσίες που θα αυξήσουν την ανταγωνιστικότητα της ελληνικής καινοτομίας.
Linde-Hydrogen
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Η Linde ξεκινά την πρώτη παραγωγή πράσινου υδρογόνου στην Ελλάδα

Η εταιρεία έχει λάβει «Το πιστοποιητικό παραγωγής πράσινου υδρογόνου» από την TÜV SÜD, ενώ το υδρογόνο αναμένεται να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην ενεργειακή μετάβαση προς καθαρότερα καύσιμα.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Μ. Μανουσάκης: Υπερδιπλασιασμός του συστήματος ενέργειας μέχρι το 2030

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ΑΔΜΗΕ υπογράμμισε την ανάγκη να «τρέξει» η πράσινη μετάβαση, χαρακτηρίζοντας την ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας - Αιγύπτου ως ένα νέο διάδρομο για ανταλλαγή καθαρής ενέργειας μεταξύ Ευρώπης και Β. Αφρικής.