ΓΔ: 1052.43 0.71% Τζίρος: 64.65 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Τειρεσίας ΑΕ

Νέα υπηρεσία για τις ελληνικές επιχειρήσεις από την Τειρεσίας

Το ΤΣΕΚ Bi αναπτύχθηκε από την Τειρεσίας ειδικά για τις ελληνικές επιχειρήσεις, βασίζεται στο μοντέλο Risk Calc της Moody's Analytics και παράγει ένα δείκτη επιχειρηματικού κινδύνου.

Τη δημιουργία μίας νέας υπηρεσίας για επιχειρήσεις, με την επωνυμία ΤΣΕΚ Business Index (ΤΣΕΚ Bi), ανακοίνωσε η Τειρεσίας με στόχο την παροχή αξιόπιστων πληροφοριών. 

Όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση η  υπηρεσία ΤΣΕΚ Bi αποτελεί ένα μοναδικό εργαλείο, που παρέχει στις επιχειρήσεις τη δυνατότητα να εκτιμήσουν γρήγορα και αξιόπιστα την πιθανότητα που έχει μία εταιρεία με δημοσιευμένα στοιχεία ισολογισμού να αθετήσει τις υποχρεώσεις της μέσα στο επόμενο 12μηνο. Διατίθεται μέσα από το tsek.teiresias.gr, όπου άμεσα παράγεται μία αναφορά (report), που πολύ εύκολα και εύληπτα μπορεί να κατανοήσει κάθε επιχειρηματίας, χωρίς να χρειάζεται ειδικές γνώσεις.

Το ΤΣΕΚ Bi αναπτύχθηκε από την Τειρεσίας ειδικά για τις ελληνικές επιχειρήσεις, βασίζεται στο μοντέλο Risk Calc της Moody's Analytics και παράγει ένα δείκτη επιχειρηματικού κινδύνου για μια συγκεκριμένη επιχείρηση, συνυπολογίζοντας τα μακροοικονομικά στοιχεία της ελληνικής αγοράς. Με το ΤΣΕΚ Bi, η εκτίμηση της φερεγγυότητας γίνεται ανεξάρτητα από το εάν μια επιχείρηση έχει σήμερα δεδομένα αρνητικής οικονομικής συμπεριφοράς (ακάλυπτες επιταγές, απλήρωτες συναλλαγματικές).

Έτσι, έρχεται να συμπληρώσει τις υπηρεσίες εκτίμησης πιστωτικού κινδύνου που παρέχει στις επιχειρήσεις η Τειρεσίας μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας ΤΣΕΚ, η οποία δημιουργήθηκε για να έχουν οι εταιρείες  πρόσβαση σε οικονομικά και επιχειρηματικά δεδομένα, που συμβάλλουν στην εξυγίανση των οικονομικών τους συναλλαγών και στην ανάπτυξη του χαρτοφυλακίου τους.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Beraxas, Berahas, Teiresias, Tiresias
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Αξιόπιστες πληροφορίες για σωστές αποφάσεις από την ΤΕΙΡΕΣΙΑΣ

Όπως υπογράμμισε ο διευθύνων σύμβουλος, κ. Σολομών Μπεράχας, η Τειρεσίας επενδύει συστηματικά στην ασφάλεια, δίνοντας ιδιαίτερη σημασία στη διαφύλαξη της ποιότητας των προσωπικών δεδομένων που τηρεί.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Τειρεσίας: Η πλατφόρμα ΤΣΕΚ για μείωση των επιχειρηματικών κινδύνων

Σε διαδικτυακό σεμινάριο της Τειρεσίας παρουσιάστηκαν τα πλεονεκτήματα που προσφέρει η on line επιχειρηματική πληροφόρηση μέσω της πλατφόρμας ΤΣΕΚ στους επαγγελματίες και τις επιχειρήσεις.