ΓΔ: 915.99 0.06% Τζίρος: 44.35 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:04 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
electric cars-ilektrika-autokinita
Φώτο: Shutterstock

Η πράσινη στροφή της ΔΕΗ και οι δράσεις για την ηλεκτροκίνηση

Για τη ΔΕΗ η προστασία του περιβάλλοντος αποτελεί βασική προτεραιότητα και δέσμευση της διοίκησης. Η προώθηση της ηλεκτροκίνησης και ο ρόλος της ΔΕΗ Blue.

Ηγετικό ρόλο στη στροφή της ελληνικής κοινωνίας στις πράσινες μεταφορές και στο αύριο της ηλεκτροκίνησης στοχεύει να αποκτήσει η ΔΕΗ. Οι σημαντικές δράσεις που έχει παρουσιάσει αλλά και προγραμματίζει η εταιρεία εντάσσονται σε ένα συνολικότερο σχέδιο προσφοράς «πράσινων» λύσεων στον πελάτη, ανταποκρινόμενη σε δεσμεύσεις ESG που έχει ανακοινώσει για την προστασία του Περιβάλλοντος, και της Βιοποικιλότητας και την αντιμετώπιση του φαινομένου της Κλιματικής Αλλαγής.

Για τη ΔΕΗ η προστασία του περιβάλλοντος αποτελεί βασική προτεραιότητα και δέσμευση της διοίκησης αφού αποτελεί έναν από τους τρεις πυλώνες για την επίτευξη ενός μοντέλου βιώσιμης ανάπτυξης, μαζί με την ανταγωνιστικότητα και την ασφάλεια του εφοδιασμού.

Στο πλαίσιο αυτό η περιβαλλοντική διάσταση είναι ενσωματωμένη σε κάθε πλευρά της στρατηγικής της. 

Η Περιβαλλοντική Στρατηγική της ΔΕΗ είναι εναρμονισμένη με τους μεσοπρόθεσμους και μακροπρόθεσμους στόχους της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά και της παγκόσμιας κοινότητας, για την αντιμετώπιση του φαινομένου της κλιματικής αλλαγής και την επίτευξη των στόχων της Συμφωνίας του Παρισιού. 

Άξονες της Περιβαλλοντικής Στρατηγικής της ΔΕΗ είναι η αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, η προστασία της ατμόσφαιρας, των νερών και των εδαφών, της βιοποικιλότητας, η εξοικονόμηση πρώτων υλών και ενέργειας, ο περιορισμός παραγωγής αποβλήτων και η διαχείριση τους στο πνεύμα της κυκλικής οικονομίας, η έρευνα και η καινοτομία.

Η επιχείρηση επενδύει στην ανάπτυξη των τεχνολογιών χαμηλών εκπομπών και στην αύξηση του μεριδίου των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στην παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας (μέσω της ΔΕΗ Ανανεώσιμες και σε συνεργασία με άλλους ιδιώτες επενδυτές).

Το νέο Επιχειρησιακό σχέδιο της  προωθεί, μεταξύ άλλων, την άμεση εφαρμογή της νέας αναπτυξιακής στρατηγικής της Ε.Ε. της Πράσινης Συμφωνίας του “Green deal” στην ηλεκτροπαραγωγή, η οποία έχει ως βασικό στόχο την ανάδειξη της Ευρώπης στην πρώτη κλιματικά ουδέτερη ήπειρο με: 

  • επιτάχυνση της απόσυρσης των λιγνιτικών μονάδων ηλεκτροπαραγωγής και με το κλείσιμο και αποκατάσταση των αντίστοιχων ορυχείων, 
  • ανάδειξη των ΑΠΕ ως τη νέα κυρίαρχη τεχνολογία παραγωγής ενέργειας 
  • ανάληψη πρωταγωνιστικού ρόλου για την ανάπτυξη της ηλεκτροκίνησης στην Ελλάδα 

Στο πλαίσιο αυτό ήδη από το 2020 η ΔΕΗ έχει εντάξει τη συστηματική προώθηση της ηλεκτροκίνησης στις επιχειρησιακές της δραστηριότητες μέσω ενός πλάνου επενδύσεων για την ανάπτυξη, διαχείριση και λειτουργία του μεγαλύτερου και πιο γεωγραφικά εκτεταμένου δικτύου δημόσια προσβάσιμων φορτιστών στην Ελλάδα.

Μέσα σε αυτά τα δύο μόλις χρόνια η ΔΕΗ έχει προχωρήσει στη σύναψη συνεργασιών με σημαντικούς εταίρους, όπως εμπορικά κέντρα, εταιρίες παροχής υπηρεσιών, αεροδρόμια και σούπερ μάρκετ σε όλη τη χώρα με σκοπό τη διεύρυνση της ηλεκτροκίνησης σε όλη την επικράτεια.

Για να επιτύχει το σκοπό αυτό δημιούργησε τον Ιούλιο του 2021 τη ΔΕΗ Blue που εκπροσωπεί τις υπηρεσίες ηλεκτροκίνησης της ΔΕΗ ως ολοκληρωμένος πάροχος υποδομών και υπηρεσιών φόρτισης που προσφέρει λύσεις ηλεκτροκίνησης σε ιδιώτες, επιχειρήσεις και δημόσιους φορείς σε όλη την Ελλάδα.ά

Στο διάστημα αυτό, η ΔΕΗ blue έχει ήδη τοποθετήσει 600 δημόσια προσβάσιμους φορτιστές σε 65 περιοχές σε ολόκληρη την Ελλάδα και υπολογίζει να καταφέρει να έχει φτάσει τους 1.000 έως το τέλος του έτους. Στόχος είναι το δίκτυο ΔΕΗ Blue να μετράει 10.000 φορτιστές έως το 2025.

Παράλληλα, η  ΔΕΗ Blue έχει δεσμευτεί η παροχή ηλεκτρικής ενέργειας στους φορτιστές του δικτύου της να προέρχεται αποκλειστικά από ΑΠΕ, μέσω του πράσινου πιστοποιητικού της ΔΕΗ (GreenPass) κάνοντας ένα ακόμα σημαντικό βήμα στην κατεύθυνση της μείωσης των εκπομπών του διοξειδίου του άνθρακα και στην προστασία του περιβάλλοντος.

Πρόσφατα η ΔΕΗ προχώρησε σε ένα ακόμη ένα βήμα για την πιο αποτελεσματική εξυπηρέτηση των χρηστών της ηλεκτροκίνησης μέσω της εξαγοράς της εταιρείας παροχής υπηρεσιών ηλεκτροκίνησης Carge. Η εταιρεία Carge μια από τις πλέον δυναμικά αναπτυσσόμενες startup επιχειρήσεις του χώρου της, ειδικεύεται στην ανάπτυξη πρωτοποριακού λογισμικού για εφαρμογές οι οποίες  μεταξύ άλλων δίνουν τη δυνατότητα στον χρήστη να πλοηγηθεί μέσα από ένα ψηφιακό χάρτη φτάνοντας στον σταθμό φόρτισης από την καλύτερη και ταχύτερη διαδρομή. Η σχετική τεχνολογία μπορεί να δώσει επίσης μια σειρά από άλλες πληροφορίες όπως την υγεία της μπαταρίας του οχήματος  κ.λπ. 

Με την εξαγορά της εταιρείας Carge, όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση, και την  ενσωμάτωση της ψηφιακής της πλατφόρμας στις υπηρεσίες του δικτύου της, η ΔΕΗ blue ενισχύει ακόμη περισσότερο την θέση της μεταξύ των πρωτοπόρων των ολοκληρωμένων υπηρεσιών  ηλεκτροκίνησης, βελτιώνοντας συνεχώς την αποτελεσματικότητα του μεγαλύτερου και εκτενέστερου δικτύου φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων της χώρας.

Γιορτάζοντας τις επιτυχημένες αυτές δράσεις η ΔΕΗ blue διοργάνωσε μία σειρά από roadshows σε μεγάλες πόλεις της Ελλάδας, δίνοντας την ευκαιρία σε όποιον ενδιαφέρεται να γνωρίσει και να ζήσει από κοντά την εμπειρία της ηλεκτροκίνησης, της δοκιμαστικής φόρτισης και της οδήγησης των ηλεκτροκίνητων οχημάτων, αλλά και να ενημερωθεί για τα προνόμια που συνεπάγεται η χρήση τους και έως αυτή την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου και ώρα 12 μμ «τρέχει» ένα διαγωνισμό στην ηλεκτρονική σελίδα drivemeblue.gr κληρώνοντας 20 Citroen Ami blue.

Από την ηλεκτρονική κλήρωση θα αναδειχθούν είκοσι νικητές, οι οποίοι θα κερδίσουν από ένα αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο Citroën Ami blue. Τα ονόματα των νικητών θα αναρτηθούν στην ηλεκτρονική σελίδα drivemeblue.gr την Παρασκευή, 3 Οκτωβρίου 2022.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ρεύμα από τη ΔΕΗ στα ηλεκτρικά ΙΧ με 600 φορτιστές σε όλη τη χώρα

Γενική διεύθυνση για την ηλεκτροκίνηση και συνεργασίες με εταιρείες του χώρου ετοιμάζει η ΔΕΗ για να κατακτήσει μερίδιο 40% στην πώληση ρεύματος για αυτοκίνητα. Επιδοτήσεις 5.000 ευρώ ανακοινώνει ο πρωθυπουργός.
DEH, DEI, HLEKTROKINISI, ILEKTROKINISI
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

ΔΕΗ: Ανοίγει τον δρόμο για τους οδηγούς ηλεκτρικών οχημάτων

Η ΔΕΗ αναβάθμισε την εφαρμογή της ΔΕΗblue και οι οδηγοί ηλεκτρικών οχημάτων μπορούν να οργανώσουν τα ταξίδια τους προγραμματίζοντας στάσεις και χρόνο φόρτισης και να ενημερώνονται για την κατάσταση της μπαταρίας του οχήματός τους.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Στην εξαγορά της εταιρείας ηλεκτροκίνησης CARGE προχώρησε η ΔΕΗ

Με την εξαγορά της Carge και την ενσωμάτωση της ψηφιακής της πλατφόρμας στις υπηρεσίες του δικτύου της, η ΔΕΗ blue ενισχύει ακόμη περισσότερο την θέση της μεταξύ των πρωτοπόρων των ολοκληρωμένων υπηρεσιών  ηλεκτροκίνησης.
OTE, Cosmote
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Διπλάσιες ταχύτητες ίντερνετ από τον ΟΤΕ και επενδύσεις σε οπτικές ίνες

Χωρίς πρόσθετο κόστος για τους συνδρομητές, ο ΟΤΕ θα προσφέρει διπλάσιες ταχύτητες στις ευρυζωνικές συνδέσεις, ενώ θα αυξήσει το επενδυτικό πρόγραμμα για τις οπτικές ίνες. Τι συμφωνήθηκε στη χθεσινή τηλεδιάσκεψη Μητσοτάκη και CEO της Deutsche Telekom.
gas pipe-Eastmed-fysiko aerio
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Τα 10 πιο διαβασμένα άρθρα του Business Daily την περασμένη εβδομάδα (31/10 - 6/11)

Η πτώση του φυσικού αερίου κατά 43%, το νέο κουπόνι για επιδότηση δικτύου οπτικής ίνας μέσα στις κατοικίες και η Sunlight με το giga-factory στην Ξάνθη, ήταν μεταξύ των θεμάτων του Business Daily που διαβάστηκαν περισσότερο την προηγούμενη εβδομάδα.