ΓΔ: 1381.07 1.14% Τζίρος: 93.81 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

Ideal: Στα 66,4 εκατ. ευρώ τα έσοδα το α' εξάμηνο με άνοδο 43%

Όπως αναφέρει η εταιρεία, στα αποτελέσματα του α’ εξαμήνου 2022 δεν περιλαμβάνονται τα αποτελέσματα της ΒΥΤΕ και έχουν αφαιρεθεί τα αποτελέσματα της Three Cents. Αυξημένη κατά 22% η καθαρή κερδοφορία του ομίλου που διαμορφώθηκε στα 6,3 εκατ. ευρώ.

Ενισχυμένα μεγέθη παρουσίασε στο πρώτο εξάμηνο η Ideal Holdings που στην ανακοίνωση των proforma οικονομικών καταστάσεων ανέφερε πως υπήρξε αύξηση των εσόδων κατά 43% στα 66,4 εκατ. ευρώ και αύξηση των Κερδών προ Φόρων Τόκων και Αποσβέσεων (EBITDA) κατά 29% στα 10,2 εκατ. ευρώ.

Η εισηγμένη ανακοίνωσε παράλληλα αύξηση των Κερδών προ Φόρων κατά 25% στα 8,3 εκατ. ευρώ και αύξηση των Κερδών μετά από Φόρους κατά 22% στα 6,3 εκατ. ευρώ

Στην ανακοίνωσή της, η IDEAL Holdings επισημαίνει ότι οι Proforma Οικονομικές Καταστάσεις παρουσιάζουν τις επιδόσεις των εταιρειών στις οποίες συμμετέχει, δεν είναι ελεγμένες οικονομικές καταστάσεις, συντάσσονται για σκοπούς ενημέρωσης και συγκρισιμότητας, παρουσιάζουν σε κάθε χρήση τις υφιστάμενες επενδύσεις και απεικονίζονται στη σελίδα 22 των Ελεγμένων Οικονομικών Καταστάσεων του Α΄ Εξαμήνου 2022. 

Στα αποτελέσματα του α’ Εξαμήνου 2022 δεν περιλαμβάνονται τα αποτελέσματα της ΒΥΤΕ και έχουν αφαιρεθεί τα αποτελέσματα της Three Cents. Η Byte καταγράφει αύξηση των εσόδων κατά 24% στα 23,4 εκατ. ευρώ και κατά 20% στο EBITDA στα 2,9 εκατ. ευρώ. Να σημειωθεί ότι η συναλλαγή της μεταβίβασης της ESM Effervescent (Three Cents) στην CC Beverages Holdings II B.V. ολοκληρώνεται εντός του Οκτωβρίου.

Οι επενδύσεις στην Βιομηχανία, κατέγραψαν αύξηση των εσόδων κατά 62% στα 45,1 εκατ. ευρώ, και άνοδο κατά 57% των Κερδών προ Φόρων Τόκων και Αποσβέσεων (EBITDA) στα 9,7 εκατ. ευρώ. Υπήρξε επίσης αύξηση των Κερδών προ Φόρων κατά 63% στα 8,5 εκατ. ευρώ και άνοδος των Κερδών μετά από Φόρους κατά 63% στα 6,6 εκατ. ευρώ.

Οι επενδύσεις στην Πληροφορική, σημείωσαν αύξηση κατά 41% των εσόδων στα 17,9 εκατ. ευρώ με τα Κέρδη προ Φόρων Τόκων και Αποσβέσεων (EBITDA) να ενισχύονται κατά 19% στα 1,8 εκατ. ευρώ. Ωστόσο υπήρξε μείωση των Κερδών προ Φόρων κατά 8% στο 1,1 εκατ. ευρώ και αύξηση των Κερδών μετά από Φόρους κατά 2% στα 0,9 εκατ. ευρώ.

Όπως αναφέρει η εισηγμένη, η μείωση των Κερδών προ Φόρων οφείλεται σε (α) αύξηση των αποσβέσεων λόγω αναπροσαρμογής του συντελεστή απόσβεσης κάποιων παγίων και (β) αυξημένα χρηματοοικονομικά έξοδα λόγω δανεισμού για να καλυφθούν οι ανάγκες σε κεφάλαιο κίνησης ου οφείλονται σε αυξημένες πωλήσεις καθώς και τα έξοδα δανείου για την εξαγορά εταιρείας (Netbull).

Σχετικά με την BYTE:

Η IDEAL την 26 Σεπτεμβρίου 2022 κατέχει ποσοστό 96,2% του συνολικού καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου και των δικαιωμάτων ψήφου στην εταιρεία ΒΥΤΕ Computer ΑΒΕΕ ("ΒΥΤΕ") και σύμφωνα με τους όρους της Προαιρετικής Δημόσιας Πρότασης που είχε καταθέσει την 1 Ιουλίου 2022 θα προβεί στις κατάλληλες ενέργειες για την διαγραφή των μετοχών της ΒΥΤΕ από το Χ.Α. Καθώς η ανωτέρω απόκτηση της συμμετοχής ολοκληρώθηκε μετά την 30 Ιουνίου 2022 τα αποτελέσματα της ΒΥΤΕ δεν συμπεριλαμβάνοντια στα αποτελέσματα Α΄Εξαμήνου της IDEAL, αλλά για λόγους πληρέστερης ενημέρωσης παρατίθενται παρακάτω. 

• Αύξηση των Εσόδων κατά 24% στα € 23,4 εκατ.
• Αύξηση των Κερδών προ Φόρων Τόκων και Αποσβέσεων (EBITDA) κατά 20% στα € 2,9 εκατ.
• Αύξηση των Κερδών προ Φόρων κατά 25% στα € 8,3 εκατ
• Αύξηση των Κερδών μετά από Φόρους κατά 39% στα € 2,9 εκατ.

Εξέλιξη των αποεπενδύσεων

Η συναλλαγή της μεταβίβασης της ESM Effervescent (Three Cents) στην CC Beverages Holdings II B.V. αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του Οκτωβρίου 2022.

Προοπτικές για το 2022 

Η γεωπολιτική κρίση σε συνδυασμό με την αύξηση του πληθωρισμού και του ενεργειακού κόστους θα συνεχίσουν να επηρεάζουν την πορεία της διεθνούς και κατά συνέπεια της Ελληνικής οικονομίας. Η IDEAL Holdings εκτιμά ότι έχει δημιουργήσει τις κατάλληλες άμυνες για την αντιμετώπιση των ανωτέρω αρνητικών επιδράσεων και εκτιμά ότι η αύξηση των μεγεθών για το σύνολο του έτους 2022 θα παραμείνει στα επίπεδα του Α΄ Εξαμήνου.

Συγκεκριμένα, η IDEAL εκτιμά ότι για το 2022:

  1. οι επενδύσεις στην βιομηχανία θα πραγματοποιήσουν Έσοδα πάνω από € 78 εκατ. και EBITDA πάνω από € 14 εκατ.,
  2. οι επενδύσεις στην πληροφορική θα πραγματοποιήσουν Έσοδα πάνω από € 75 εκατ. και EBITDA πάνω από € 8 εκατ. και
  3. ο καθαρός δανεισμός θα είναι αρνητικός.

Ο Πρόεδρος του ΔΣ της IDEAL Holdings Λάμπρος Παπακωνσταντίνου δήλωσε: «οι επενδύσεις μας, παρά το γενικότερο κλίμα αβεβαιότητας που έχει δημιουργηθεί, έχουν αποδώσει πολύ ικανοποιητικά το Α΄ Εξάμηνο 2022 και εκτιμούμε ότι θα συνεχίσουν και για το σύνολο του έτους. Με την αποεπένδυση των Three Cents δημιουργήσαμε σημαντικές υπεραξίες για τους μετόχους μας και επικεντρώνουμε την προσοχή μας στις επενδύσεις μας στην βιομηχανία και την πληροφορική. Καλωσορίζουμε στην οικογένειά μας τον κ. Σπύρο Βυζάντιο και την διοικητική ομάδα της BYTE και είμαστε σίγουροι ότι θα βοηθήσουν σημαντικά στην διεύρυνση των δραστηριοτήτων μας. Μελετούμε προσεκτικά τις επιλογές μας για την αξιοποίηση της αυξημένης ρευστότητας που δημιουργήσαμε, ώστε να μεγαλώσει περισσότερο η αξία των μετόχων μας».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

LabrosPapakonstantinou
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Υπερδιπλασιασμός των εσόδων για την Ideal στα 273,9 εκατ. στο εννιάμηνο

Όπως δήλωσε ο κ. Λάμπρος Παπακωνσταντίνου, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της IDEAL Holdings «παραμένουμε προσηλωμένοι στην δημιουργία υπεραξίας για τους μετόχους μας και στην στρατηγική μας».
Ideal
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ideal: Αύξηση 50% στα EBIDTA το 2022, επιστροφή κεφαλαίου 0,2 ευρώ

«Το χαρτοφυλάκιο των εταιρειών μας θα διαγράψει και το 2023 ανοδική πορεία και στόχος μας είναι να προσφέρουμε σημαντικές αποδόσεις στους μετόχους μας», τόνισε ο Πρόεδρος του ΔΣ της εταιρείας Λάμπρος Παπακωνσταντίνου.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

H Ideal Holdings ελέγχει πλέον το 100% της Byte Computers

Στο πλαίσιο της άσκησης του δικαιώματος εξαγοράς, η Ideal απέκτησε 422.758 κοινές ονομαστικές, μετά ψήφου μετοχές της εταιρείας ΒΥΤΕ, με αντάλλαγμα ίσο με το Προσφερόμενο Αντάλλαγμα της Προαιρετικής Δημόσιας Πρότασης.