ΓΔ: 915.99 0.06% Τζίρος: 44.35 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:04 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτό: Συνεταιριστική Τράπεζα Ηπείρου

Ψηφιακή Ταυτοποίηση για τους πελάτες στη Συνεταιριστική Τράπεζα Ηπείρου

Από τη Δευτέρα, 3 Οκτωβρίου η ταυτοποίηση των πελατών μπορεί να γίνεται και με την επίδειξη της ψηφιακής ταυτότητας ή της ψηφιακής άδειας οδήγησης από το gov.gr Wallet.

Τη δυνατότητα χρήσης ψηφιακής ταυτότητας για την ταυτοποίησή τους και την ολοκλήρωση των συναλλαγών τους, παρέχει στους πελάτες της η Συνεταιριστική Τράπεζα Ηπείρου.

Συγκεκριμένα, όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση, από τη Δευτέρα, 3 Οκτωβρίου η ταυτοποίηση των πελατών μπορεί να γίνεται και με την επίδειξη της ψηφιακής ταυτότητας ή της ψηφιακής άδειας οδήγησης από το gov.gr Wallet. Η υπηρεσία αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο του ψηφιακού εκσυγχρονισμού της Τράπεζας Ηπείρου και προσφέρει στους πελάτες τη δυνατότητα να πραγματοποιούν τις συναλλαγές τους με μεγαλύτερη ευκολία, ταχύτητα και ασφάλεια.

Για την επιτυχή ολοκλήρωση της ψηφιακής ταυτοποίησης, ο πελάτης θα κληθεί να επιδείξει στον αρμόδιο υπάλληλο της Τράπεζας τον κωδικό QR του εγγράφου, μέσω του κινητού του. Ο έλεγχος ταυτότητας πραγματοποιείται με τη χρήση της εφαρμογής και επαληθεύεται μέσω της σάρωσης του κωδικού QR. Στη συνέχεια, αποστέλλεται στο κινητό του πελάτη αριθμός ασφαλείας, τον οποίο πρέπει να γνωστοποιήσει στον υπάλληλο της Τράπεζας. Τέλος, ο αρμόδιος υπάλληλος καταχωρεί τον κωδικό στη συσκευή του και αποκτά πρόσβαση στα στοιχεία του ψηφιακού αντιγράφου για μία και μόνο φορά, χωρίς τη δυνατότητα αποθήκευσης.

Ο κ. Ιωάννης Βουγιούκας, Διευθύνων Σύμβουλος της Συνεταιριστικής Τράπεζας Ηπείρου, αναφερόμενος στην ψηφιακή ταυτοποίηση των πελατών, δήλωσε σχετικά: «Η ψηφιοποίηση των διαδικασιών ταυτοποίησης αποτελεί τομή με σημαντικά οφέλη για τους καταναλωτές και τις επιχειρήσεις. Πρόκειται για μία σύγχρονη ψηφιακή υπηρεσία, η οποία θα διευκολύνει τις συναλλαγές των καταναλωτών και θα ενισχύσει την ψηφιακή αναβάθμιση της Τράπεζας, η οποία προχωράει με ταχύτατους ρυθμούς με στόχο την ενίσχυση της τοπικής κοινωνίας και οικονομίας».
 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Epirus-Bank-Parga
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Νέο υποκατάστημα στην Πάργα για την Συνεταιριστική Τράπεζα Ηπείρου

Το 9ο υποκατάστημα στην Περιφέρεια της Ηπείρου έρχεται στο πλαίσιο του στρατηγικού σχεδίου ανάπτυξης της Τράπεζας για την υποστήριξη όλου του εύρους της οικονομικής δραστηριότητας της Ηπείρου.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Διάκριση της Συνεταιριστικής Τράπεζας Ηπείρου στα Digital Finance Awards 2022

Κατά τη διάρκεια της τελετής απονομής που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη, 24 Φεβρουαρίου 2022, στο Radisson Blu Park Hotel στην Αθήνα, η Τράπεζα Ηπείρου έλαβε το βραβείο Bronze στην κατηγορία Best Core Banking System Project.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Νέο υποκατάστημα στην Πάργα θέτει σε λειτουργία η Τράπεζα Ηπείρου

Πρόκειται για το ένατο υποκατάστημα της τράπεζας, η οποία υπογραμμίζει ότι βασικός της στόχος παραμένει «υποστήριξη όλου του εύρους της οικονομικής δραστηριότητας της Ηπείρου και την ενίσχυση της τοπικής κοινωνίας».
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Καταργεί προμήθειες για πληρωμές λογαριασμών η Συνεταιριστική Τράπεζα Ηπείρου

Επιπρόσθετα, με τη σύνδεση δύο πάγιων εντολών πληρωμής έως και τις 31 Μαρτίου 2022, οι καταναλωτές θα μπαίνουν αυτόματα στην κλήρωση για ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο Eco Car μηδενικών ρύπων.